ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελληνική Υπεραγορά Ελληνικών Προϊόντων «Titan» αρχής γενομένης της Τετάρτης, 25 Μαρτίου 2020, εφάρμοσε δρακόντεια μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και εξέπληξε τους ομογενείς, τους Αστοριείς και τους άλλους κατοίκους της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης.

Και στις δύο εισόδους, από τον χώρο στάθμευσης και από την 31η Οδό είχαν κολληθεί προειδοποιητικά φυλλάδια στα οποία αναγράφονταν «Παρακαλούμε φορέστε γάντια και μάσκα – Παρακαλούμε διατηρήστε απόσταση 8 π.» (Please wear Gloves & Mask – Please keep your distance 8 FT apart).

Ένας από τους υπαλλήλους στεκόταν στην είσοδο, εξηγούσε στους πελάτες τους νέους κανόνες και τους έδινε προστατευτική μάσκα και γάντια και μετά επέτρεπε την είσοδό τους.

Η γαλανόλευκη κυμάτιζε υπερήφανη στον ιστό της υπεραγοράς ελληνικών προϊόντων “Τιτάν” στην Αστόρια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στα ταμεία είχαν τοποθετήσει προστατευτικές ασπίδες ούτως ώστε να αποφευχθεί η άμεση επικοινωνία του πελάτη με την ταμία. Στα τυροκομικά και ειδικά στις ελιές τα μέτρα ήταν ακόμη πιο δρακόντεια. Οι ελιές είχαν ήδη τοποθετηθεί σε πλαστικά δοχεία διαφόρων μεγεθών ούτως ώστε να περιοριστεί η επαφή των πελατών με το μπαρ με τις ελιές.

Οι εργαζόμενοι φορούσαν γάντια και προστατευτικές μάσκες και με περισσή ευγένεια εξυπηρετούσαν τους πελάτες και συνάμα τηρούσαν την εφαρμογή των προαναφερόμενων μέτρων προστασίας.

Ο πρόεδρος του «Titan», κ. Κώστας Μάστορας μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι υπήρξαν μεμονωμένα άτομα που θεώρησαν υπερβολικά τα μέτρα, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο της εξάπλωσης του κορωνοϊού και μάλιστα μας συνεχάρησαν για τα μέτρα.

H ανακοίνωση στην είσοδο της υπεραγοράς ελληνικών προϊόντων “Τιτάν” στην Αστόρια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ερωτηθείς για τα μέτρα ο κ. Μάστορας επεσήμανε ότι πέραν των αναφερόμενων, από χθες μόνο ένα άτομο ανά οικογένεια θα επιτρέπεται να εισέρχεται στο κατάστημα και ότι το μάξιμουμ παραμονής δε θα υπερβαίνει τα 20 λεπτά.

«Τα μέτρα αυτά αφορούν τόσο τους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους όσο και τους πελάτες και αν τα εφαρμόσουμε με θρησκευτική ευλάβεια θα μπορέσουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού», επεσήμανε ο κ. Μάστορας υπενθυμίζοντας ότι εάν δε λάβουν δρακόντεια μέτρα τότε τα καταστήματα θα μετατραπούν σε υγειονομική βόμβα.

«Παρακαλώ όλους τους πελάτες μας και κατ΄ επέκταση τους ομογενείς να φορούν προστατευτική μάσκα και γάντια κάθε φορά που εισέρχονται σε ένα κατάστημα τροφίμων και να τηρούν την απόσταση των δύο περίπου μέτρων. Μόνον έτσι θα προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό επεσήμανε ότι έχουν παραγγείλει φορητό θερμόμετρο για την εξ αποστάσεως μέτρηση της θερμοκρασίας και ότι θα απαγορεύουν την είσοδο ατόμων σε εμπύρετη κατάσταση.

Οι ελιές και τα άλλα ελληνικά προϊόντα έχουν τοποθετηθεί σε ατομικά δοχεία προκειμένου να αποφευχθεί η επαφή των πελατών με τα προϊόντα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ερωτηθείς για το προσωπικό επεσήμανε ότι καθ΄ υπόδειξη των αρχών έχουν περιορίσει τον αριθμό τόσο στην κουζίνα, όσο και στο ζαχαροπλαστείο, ούτως ώστε να διατηρείται η απαιτούμενη απόσταση ασφαλείας.

Αναφερόμενος στις συνέπειες της πανδημίας στην λειτουργία του «Titan» και της «Optima Foods» επεσήμανε ότι οι απώλειες αγγίζουν  τα 60%, διότι τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία τα οποία προμήθευαν με τα ελληνικά προϊόντα και τα προϊόντα του ζαχαροπλαστείου της «Δόμνας» είναι κλειστά.

«Περιττό να σας πω ότι περιορίσαμε τη διανομή μόνο σε δύο την εβδομάδα. Η ψυχολογία του καταναλωτικού κοινού είναι στο ναδίρ και ο κόσμος ψωνίζει μόνο τα απαραίτητα», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στις συνέπειες της πανδημίας επεσήμανε: «Ο κόσμος είναι φοβισμένος και στα πρόσωπά του βλέπεις την αβεβαιότητα για το μέλλον. Η ανεργία έχει εκτιναχτεί στα ύψη και είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Ζούμε ιστορικές στιγμές και είναι η πρώτη φορά που θα γιορτάσουμε το Πάσχα χωρίς αγκαλιές και φιλιά, χωρίς την Ακολουθία του Επιταφίου και της Αναστάσεως».

Εξωτερική άποψη των επιβλητικών εγκαταστάσεων της Optima Foods. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.