ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σαν φαντάσματα επάνω στα σιδερένια κουφάρια των υπό ανέγερση τερματικών σταθμών μοιάζουν οι γερανοί στο διεθνές Αεροδρόμιο LaGuardia την Νέας Υόρκης. Το απόγευμα της Τρίτης, 24 Μαρτίου 2020 και ώρα 4.30 μ.μ.  – ώρα αιχμής – η κίνηση και στις δύο κατευθύνσεις του «Grand Central Parkway» ήταν ανύπαρκτη.

Αν και η θερμοκρασίες ήταν φυσιολογικές και ο ουρανός καταγάλανος, εν τούτοις αντικρύζοντας την θλιβερή εικόνα αισθανθήκαμε ρίγη.  Στις δύο περίπου ώρες που παρακολουθήσαμε την κίνηση απογειώθηκε μόνο ένα αεροσκάφος της Southwest Airlines.

Ήταν η πρώτη φορά που στις εξόδους 7, 5 και 6 της «Grand Central Parkway» που οδηγούν στο αεροδρόμιο δεν είδαμε ούτε και ένα ταξί ή και άλλο όχημα.

Η κίνηση στην Grand Central Parkway το απόγευμα της Τρίτης, 24 Μαρτίου 2020 και συγκεκριμένα την ώρα αιχμής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η απόφαση τη κυβέρνησης Τραμπ για την απαγόρευση όλων των πτήσεων από τρίτες χώρες σε συνδυασμό με την απόφαση των αεροπορικών εταιρειών να περιορίσουν τις πτήσεις στο εσωτερικό οδήγησε στην παράλυση όχι μόνο του LaGuardia, αλλά και όλων των άλλων διεθνών αεροδρόμιων της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης.  

To εν λόγω αεροδρόμιο είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης με πάνω από τριάντα χιλιάδες πτήσεις τον μήνα μέσω των οποίων διακινούνται πάνω από δύο εκατομμύρια επιβάτες.

Καταθλιπτική η εικόνα στο διεθνές αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σταμάτησαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού τα έργα στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.