Μηνύματα ενότητας στην πανομογενειακή για την  παρέλαση – προχωρά η διάθεση λαχείων

0
171
Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου και του αντιπροέδρου του Συλλόγου Ορθοδόξων Αστυνομικών του Αγίου Παύλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μηνύματα ενότητας απηύθυναν τα μέλη της Επιτροπής παρελάσεως και τα στελέχη των υποεπιτροπών που παρέστησαν στην 5η πανομογενειακή συγκέντρωση που διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 24 Μαρτίου 2022 στο Σταθάκειο Κέντρο.

Η συγκέντρωση έλαβε χώρα αμέσως μετά την δεξίωση που παρέθεσε ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας για την 210η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και τόσο η έδρα, όσο και οι ακροατές κατάφεραν να εκπέμψουν μηνύματα ενότητας και προσφοράς για την επιτυχία της παρελάσεως που, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» θα λάβει χώρα την Κυριακή, 5 Ιουνίου 2022 στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν.

Μηνύματα ενότητας απηύθυναν ο κ. Λου Κάτσος, ο οποίος εκπροσωπεί τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρελάσεως, κ. Τζον Κατσιματίδη και οι συμπρόεδροι Νίκος Μπάρδης και Δημήτριος Καλαμαράς.

Από αριστερά διακρίνονται οι Αναστάσιος Καραγκούνης, Βασίλειος Εγκλέζος και Μάκης Χρονόπουλος, οι οποίοι ασχολούνται με την διάθεση των λαχείων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ αναφέρθηκε στο επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας το οποίο θα λάβει χώρα το βράδυ του Σαββάτου, 4 Ιουνίου 2022 στο Ξενοδοχείο Χίλτον στο Μανχάταν και επεσήμανε ότι οι τράπεζες έχουν ήδη κάνει τις προσφορές των $5.000 εκάστη και κάλεσε τις Ομοσπονδίες, τους Συλλόγους και τις κοινότητες να κλείσουν τραπέζια ούτως ώστε να συμμετάσχουν χίλιοι περίπου ομογενείς και φιλέλληνες.

Ο Δημήτριος Α. Γωνιάς, ο οποίος συμμετέχει στην εν λόγω επιτροπή επεσήμανε ότι άνοιξαν ήδη τον λογαριασμό και ότι έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη.

 «Είμαστε όλοι ενωμένοι,  εργαζόμαστε ως ομάδα και ευελπιστούμε ότι με την βοήθεια όλων τόσο το επίσημο δείπνο, όσο και το λεύκωμα θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο», επεσήμανε ο κ. Γωνιάς ο οποίος συμμετέχει τόσο στην επιτροπή λευκώματος, όσο και στην επιτροπή του επισήμου δείπνου.

Από αριστερά διακρίνονται οι Νίκος Μπάρδης, Λου Κάτσος, Δημήτριος Καλαμαράς και Φίλιπ Κρίστοφερ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο υπεύθυνος της Επιτροπής Λαχείου Αναστάσιος Καραγκούνης επεσήμανε ότι άρχισε ήδη η διάθεση των λαχείων και κάλεσε τις κοινότητες, την AHEPA και τους συλλόγους να προσφέρουν την δική τους συμβολή ώστε να πωληθούν όλα τα λαχεία.

Ο Ντιν Μόσκος, κυβερνήτης της 6ης Περιφέρειας της AHEPA, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της οργάνωσης για την υποστήριξη της παρέλασης και τόνισε ότι έχουν ήδη λάβει χίλια λαχεία και υποσχέθηκε ότι θα τα πουλήσουν όλα και ότι θα εισπράξουν είκοσι χιλιάδες δολάρια.

Ο Γιάννης Στρουμπάκης επεσήμανε ότι το βράδυ της Παρασκευής, 25 Μαρτίου 2022, το κτίριο της Con Edison στο Μανχάταν και άλλα κτίρια θα φωταγωγηθούν με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

Στιγμιότυπο από την παρέμαση του Χρήστου Βουρνά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Δημήτριος Φίλιος, ο οποίος μαζί με τον Γιάννη Στρουμπάκη ηγούνται της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων επεσήμανε ότι την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 και ώρα 4.00 μ.μ. θα διοργανώσουν στο Σταθάκειο Κέντρο μια εκδήλωση με εισηγητές την φιλόλογο – ιστορικό Αγγελική Τσεμεντζή η οποία θα μιλήσει για τον «Ρόλο της Ελληνίδας στην Επανάσταση του ‘21» και τον Δρ. Ευάγγελο Αθανασόπουλο, ο οποίος θα μιλήσει για τα «10 ιστορικά γεγονότα που δεν γνωρίζετε για την Επανάσταση του ‘21»

Η υπεύθυνη της Πολιτιστικής Επιτροπής Νομική Καστανά επεσήμανε ότι ο διαγωνισμός ομορφιάς και γνώσεων για την ανάδειξη της Μις Ελληνική Ανεξαρτησίας 2022 θα λάβει χώρα στις 15 Μαϊου 2022 και ότι τις προσεχείς ημέρες θα στείλουν και τις ανακοινώσεις για την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Ο κ. Χρήστος Βουρνάς επεσήμανε ότι έχουν διευθετηθεί όλες οι εκκρεμότητες για τον ειδικό λογαριασμό της Παρελάσεως και ότι στην επόμενη πανομογενειακή συγκέντρωση θα δώσουν πλήρη αναφορά για την κίνηση στον λογαριασμό.

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση του Δημήτρη Α. Γωνιά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Πολ Κοτρώνης, αναφέρθηκε στις προετοιμασίες για την τελετή έπαρσης της σημαίας στο Μπόουλιγκ Γκριν και στην δεξίωση που θα παραθέσουν το μεσημέρι της 5ης Ιουνίου 2022 στο εστιατόριο «Αύρα» στο Μανχάταν.

Η Αυγή Ατματζίδου, η οποία μαζί με τον Κώστα Ουρανίτσα ηγούνται της επιτροπής νέων επεσήμανε ότι έχουν ήδη έρθει σε συνεννόηση με το εστιατόριο «Άνεμος» στην Αστόρια για την διοργάνωση μιας ελληνικής βραδιάς για τους νέους και ότι η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ορθοδόξων Αστυνομικών (NYPD St. Paul’s Society)

Η επόμενη πανομογενειακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.