ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μηνύματα ενότητας και αποφασιστικότητας για τη συνέχιση του αγώνα για προώθηση του Βορειοηπειρωτικού και των υπολοίπων εθνικών θεμάτων εξέπεμψε το καθιερωμένο Πασχαλινό Γλέντι του ιστορικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» και του Γυναικείου Τμήματος «Θυγατέρες της Ηπείρου».

Το γλέντι έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου, 25 Μαϊου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και ο ταμίας της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Δημήτρης Φιλιππίδης και Στέλιος Στρουμπάκης, αντίστοιχα, η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Νομού Καβάλας «Οι Αγιοι Φίλιπποι» Σοφία Στρουμπάκη, ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων Γεώργιος Κίτσιος και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Χειμαρριωτών Αγγελος Μπολάνος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Κωνσταντίνος Τσιούρης κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του αναφέρθηκε στο πρόσφατα συνέδριο της Παμμακεδονικής Ενωσης και τόνισε ότι οι Σύλλογοι Βορειοηπειρωτών και Χειμαρριωτών εντάχτηκαν και στους κόλπους της Παμμακεδονικής Ένωσης.

Ο Φώτης Μητσιούλης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους συγχωριανούς του και με τον Γεώργιο Κίτσιο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Εκτενή αναφορά έκανε στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς επίσης και στις εκδηλώσεις για την 100ή επέτειο της Γενοκτονίας του Πόντου και τόνισε ότι «ενωμένοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την προάσπιση των εθνικών μας θεμάτων.  

Αναφερόμενος στην εκδήλωση τόνισε ότι διοργανώνεται στην αίθουσα που φέρει το όνομα ενός πρώην μέλους του Συλλόγου, του αειμνήστου Πέτρου Γ. Πατρίδη. Η αείμνηστη μητέρα του Βικτωρία Πατρίδη και η αδελφή του Εφη Πατρίδη προσέφεραν ένα εκατομμύριο δολάρια στη μνήμη του γιου – αδελφού τους.

Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής Δημήτρης Φιλιππίδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη που παρείχαν οι Βορειοηπειρώτες στον έρανο για το συλλαλητήριο της Αθήνας και μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι πρόεδροι των Βορειοηπειρωτών και των Χειμαρριωτών, Κωνσταντίνος Τσιούρης και Άννα Νότη μετέβησαν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο.

Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αναφερόμενος στο Βορειοηπειρωτικό τόνισε ότι «δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες» παρά μόνο αλησμόνητες πατρίδες για τις οποίες αγωνιζόμαστε με πάθος για τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματά τους.

Η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Νομού Καβάλας «Αγιοι Φίλιπποι» Σοφία Στρουμπάκη επεσήμανε ότι εκδηλώσεις όπως το πασχαλινό γλέντι μας παρέχουν τη δυνατότητα να συνεορτάσουμε και να αναβιώσουμε τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

Αναφερόμενη στους αγώνες για τα εθνικά μας θέματα επεσήμανε ότι θα συνεχιστούν στον αιώνα τον άπαντα και ότι όσοι υπέγραψαν την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να καταδικαστούν.

Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Άγγελος Μπολάνος μετέφερε τους χαιρετισμούς της προέδρου του Συλλόγου Άννα Νότη, εστίασε την προσοχή του στη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και τόνισε ότι είναι αθάνατος, διότι θυσιάστηκε για τη γαλανόλευκη.

Αμέσως μετά ακολούθησε το ξεφάντωμα με τους Φώτη Μητσούλη στο κλαρίνο, Δημήτριο Αχνούλα, τραγούδι, Λαέρτη Λύτη και τον Φώτη Τσέρο, οι οποίοι ήρθαν αποκλειστικά γι’ αυτή την βραδιά από την Ελλάδα.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.