Μάικλ Αγγελάκης: Ενας Ελληνοαμερικανός στο ΔΣ του κολοσσού ExxonMobil

0
Ένα από τα διυλιστήρια της ExxonMobile. Πηγή: ExxonMobil

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (https://www.imerisia.gr/) Στο διοικητικό συμβούλιο της Exxon Mobil τοποθετήθηκε χθες, Δευτέρα 1η Μαρτίου, ο Ελληνοαμερικανός Μάικλ Αγγελάκης, πρώην οικονομικός διευθυντής της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Comcast, μαζί με τον ακτιβιστή επενδυτή Jeffrey Ubben, εν μέσω πιέσεων από εξέχοντες μετόχους της εταιρείας για να επικεντρωθεί περισσότερο στην καθαρή ενέργεια και να βελτιώσει τις οικονομικές της επιδόσεις.

Η Exxon είχε αντισταθεί κατά το παρελθόν στις πιέσεις να προχωρήσει σε αλλαγές στην πολιτική της και στην ηγεσία της, αλλά αυτές οι πιέσεις αυξήθηκαν αφότου ο κορυφαίος παραγωγός πετρελαίου των ΗΠΑ σημείωσε ιστορικές απώλειες το 2020, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που μείωσε τη ζήτηση ενέργειας.

«Καλωσορίζουμε τους νέους διευθυντές μας ως μέρος της συνεχιζόμενης ανανέωσης του διοικητικού συμβουλίου, η οποία βασίζεται στη διαφορετική παγκόσμια επιχειρηματική εμπειρία ενός εκάστου των σημερινών μελών μας», δήλωσε ο Darren Woods, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Exxon Mobil Corporation. «Η τεχνογνωσία του Μάικλ και του Jeff στην κατανομή κεφαλαίου και στην ανάπτυξη στρατηγικής βοήθησε εταιρείες να πλοηγηθούν σε σύνθετες μεταβάσεις προς όφελος των μετόχων και των ευρύτερων ενδιαφερομένων. Η συνεισφορά τους θα εκτιμηθεί καθώς η ExxonMobil προωθεί σχέδια αύξησης της αξίας των μετόχων, παρέχοντας υπεύθυνα την απαιτούμενη ενέργεια την ίδια στιγμή που παίζει ηγετικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση».

Ποιος είναι ο Μάικλ Αγγελάκης

Ο Μάικλ Αγγελάκης ήταν μέχρι σήμερα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Atairos, μιας ανεξάρτητης εταιρείας στρατηγικών επενδύσεων που επικεντρώνεται στην υποστήριξη επιχειρήσεων προσανατολισμένων στην ανάπτυξη. Πριν από την ίδρυση της Atairos –το όνομα της οποίας είναι εμπνευσμένο από την ελληνική λέξη για τον συνεταιρισμό (εταίρος δηλαδή)- ήταν αντιπρόεδρος και CFO (Chief Financial Officer -οικονομικός διευθυντής) της Comcast.

Σε αυτές τις θέσεις, ο Αγγελάκης ήταν υπεύθυνος για πολλούς στρατηγικούς, οικονομικούς, διοικητικούς και άλλους τομείς εντός της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Comcast, ο Αγγελάκης αναγνωρίστηκε από το περιοδικό Institutional Investor ως ένας από τους «καλύτερους οικονομικούς διευθυντές της Αμερικής».

Ο Μάικλ Αγγελάκης / Πηγή: Atairos

Ο Μάικλ Αγγελάκης είναι απόφοιτος του Babson College, ενώ έχει σπουδάσει και στην Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.