Μεταθέσεις ιερέων σε θέσεις κλειδιά στην Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης

0
455
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, π. Χριστοφόρος Οικονομίδης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους νεοδιορισθέντες ιερείς. Φωτογραφία: GOA.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σήμερα, Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 δέχτηκε στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής τέσσερις κληρικούς της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης και ευλόγησε τις μεταθέσεις τους σε νέες κοινότητες της εν λόγω Μητροπόλεως.

Πρόκειται για τον πρωτοπρεσβύτερο Ματθαίο Στριτ (Matthew Streett) που αναλαμβάνει τα καθήκοντα του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας των Αγίων Αποστόλων στην Dulles, της Βιρτζίνια, τον μέχρι πρότινος ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην Μίντια Πενσιλβάνιας, π. Αναστάσιο Μπουραντά που αναλαμβάνει τα καθήκοντα του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας του Ευαγγελισμού στην Βαλτιμόρη του Μέριλαντ, του π. Νικολάου Ματαράγκα που αναλαμβάνει καθήκοντα του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας του Αγίου Αθανασίου στο Παράμους της Νέας Ιερσέης και του π. Ζήση Λάππα που θα αναλάβει τα καθήκοντα του προϊσταμένου του ναού του Αγίου Γεωργίου στην Μίντια Πενσιλβάνιας.

Ο π. Νικόλαος Ματαράγκας αναλαμβάνει τα καθήκοντα του ιερατικού προϊσταμένου του Αγίου Αθανασίου στο Παράμους της Νέας Ιερσέης τα οποία για τέσσερις περίπου δεκαετίες κατείχε ο π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος.

Ο π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος μετατέθηκε στην Αστόρια, την προηγούμενη εβδομάδα ανέλαβε τα καθήκοντα του ιερατικού προϊσταμένου του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και χθες Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2022 τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία.

Αμέσως μετά η Φιλόπτωχος Αδελφότητα παρέθεσε δεξίωση προς τιμή του π. Ανάργυρου Σταυρόπουλου και του πρωτοσύγκελου της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, π. Ηλία Βίλλη, που όπως επεσήμαναν στις «Αναμνήσεις» ηγετικά στελέχη της κοινότητας έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην σιωπηλή αποχώρηση μετά από έξι μήνες του π. Βασιλείου Τσουρλή, στην εκλογή του π. Ανάργυρου Σταυρόπουλου.   

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Αρχιεπισκοπής στην αγγλική γλώσσα:

His Eminence Archbishop Elpidophoros of America welcomed four clergymen from the Metropolis of NJ to the Archdiocese today and offered his blessing as they begin their new assignments. Protopresbyter Matthew Streett will begin serving Holy Apostles Church in Dulles, VA; Protopresbyter Anastasios Bourantas will serve the Annunciation Cathedral in Baltimore, MD; Presbyter Nikolaos Matarangas will serve St. Athanasios Church in Paramus, NJ; and Presbyter Zissis Lappas will serve St. George Church in Media, PA.

The Chancellor for the Metropolis of NJ, the V. Rev. Archimandrite Christoforos Oikonomidis, also attended the meeting.

.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.