ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το ομογενειακό εστιατόριο «Carle Place Diner» στο Carle Place του Λονγκ Αϊλαντ ήταν ένα από τα πρώτα ομογενειακά εστιατόρια που υπάκουσαν στις εντολές των αρχών και στις 17 Μαρτίου 202 – για πρώτη φορά στην 35ετή ιστορία του εστιατορίου  – έβαλαν λουκέτο.  

Σήμερα Δευτέρα, 4 Μαϊου 2020, τοποθέτησαν στην είσοδο μια τεράστια πινακίδα «Open – Takeout and Delivery» προσφέροντας χαμόγελα στους εργαζόμενους και στους πελάτες που θεωρούν το ομογενειακό εστιατόριο δεύτερό τους σπίτι.

Ο Τόνυ Χοτζόγλου λίγο μετά την τοποθέτηση της πινακίδας προσέφερε με έκδηλη την χαρά το πρώτο γεύμα μετά από έξι εβδομάδες.

Το εστιατόριο “Carle Place Diner”, από το οποίο έχουν περάσει αστέρες του Χόλιγουντ και της πολιτικής. Φωτογραφία GANP / Δημήτρης Πανάγος.

Η πρώτη γενιά των ιδιοκτητών Γιώργος Αγγελάκης και Λάζαρος Χοτζόγλου και η δεύτερη γενιά Τόνυ Χοτζόγλου και Αντώνης Αγγελάκης την προηγούμενη εβδομάδα επέστρεψαν στο εστιατόριο, έζωσαν τις ποδιές και η κουζίνα στην κυριολεξία πήρε φωτιά.

Προετοίμασαν γεύματα για τους πραγματικούς ήρωες της πανδημίας του κορωνοϊού, τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς και το νοσοκομείο Winthrop Hospital και προετοίμασαν τα πλουσιοπάροχα γεύματα. Και εάν ο Τόνυ Χοτζόγλου δεν αναρτούσε μερικές φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο «Facebook» η εν λόγω εκδήλωση ανθρωπιάς και αγάπης θα παρέμενε άγνωστη στο ευρύτερο κοινό της ομογένειας.

Θα παρέμενε στην αφάνεια όπως παραμένουν δεκάδες άλλες δωρεές των οικογενειών Αγγελάκη και Χοτζόγλου. Θα παρέμεναν στην αφάνεια όπως μένουν οι περισσότερες δωρεές των ομογενών εστιατόρων της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης και όχι μόνο στις κοινότητες, στους συλλόγους και στα ευαγή ιδρύματα και στην κυριολεξία παρέχουν φτερά στα όνειρά τους.

Τα γεύματα που προσέφεραν στο νοσοκομείο της περιοχής.

Ακόμη και η ίδια η επαναλειτουργία του εστιατορίου θα παρέμενε άγνωστη για το ευρύτερο κοινό, εάν δεν υπήρχε ο άγρυπνος φακός του Φωτορεπόρτερ της Ομογένειας, του φίλου και συναδέλφου Δημήτρη Πανάγου.

Αν και είναι συνεκδότης της εγνωσμένου κύρους και αδέσμευτης ομογενειακής εφημερίδας «Greek News», εν τούτοις μοιράστηκε την χαρά και τις φωτογραφίες με τις «Αναμνήσεις», αποτελώντας ένα φωτεινό παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο οι λειτουργοί του τύπου πρέπει να συνεργάζονται και να σέβονται την δημοσιογραφική δεοντολογία.

Το παράδειγμα του Φωτορεπόρτερ της Ομογένειας θα πρέπει να το ακολουθήσουν και άλλοι και ειδικά μεμονωμένα μέσα που αντιγράφουν τις ειδήσεις, ακόμη και τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των «Αναμνήσεων» καταπατώντας βάναυσα τις στοιχειώδεις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και τα πνευματικά δικαιώματα.

Δεν αποκλείεται η πανδημία του κορωνοϊού να αλλάξει πολλά πράγματα και στον χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων και αυτό που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα. Αντεύχομαι.

Το νοσοκομείο στο οποίο οι ομογενείς δώρισαν τα γεύματα.
Τα γεύματα του εστιατορίου Carle Place Diner για τους ήρωες του κορωνοϊού.
Ο Αντώνης Χοτζόγλου, αριστερά και ο Λάζαρος Χοτζόγλου, ενώ βάζουν για πρώτη φορά λουκέτο στο εστιατόριο Carle Place Diner στο Λονγκ ΑΪλαντ. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.