Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (www.greeknewsonline.com) Κλειστοί μέχρι νεωτέρας θα παραμείνουν οι χώροι εστίασης στην πόλη και την Πολιτεία της Νέας Υόρκης σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στις 9 το πρωί της Τρίτης 17 Μαρτίου τέθηκε σε ισχύ η εκτελεστική εντολή που υπέγραψε τη Δευτέρα ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντι Μπλάσιο, βάσει της οποίας περιορίζεται η λειτουργία των εστιατορίων, μπαρ και καφετεριών αυστηρά και μόνο σε take-outs (παροχή σε πακέτο) και παραδόσεις κατ’ οίκον, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα επικίνδυνου συνωστισμού.

Προηγήθηκε ανάλογη απόφαση του Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, από κοινού με τους Κυβερνήτες της Νέας Ιερσέης, Φιλ Μέρφι, και του Κοννέκτικατ, Νεντ Λαμόντ, για την αναστολή, δηλαδή, της λειτουργίας των εστιατορίων και των μπαρ από τις 8 το βράδυ της Δευτέρας 16 Μαρτίου σε ολόκληρη την τριπολιτειακή περιοχή.

Ο Αντώνης Χοτζόγλου, αριστερά και ο Λάζαρος Χοτζόγλου, ενώ βάζουν το λουκέτο στο εστιατόριο Carle Place Diner στο Λονγκ ΑΪλαντ. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.

Για μια δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση κάνουν λόγο οι ομογενείς επιχειρηματίες καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Νέα Υόρκη και οι υποδείξεις των αρχών για προληπτικό αυτοπεριορισμό των κατοίκων έχουν ήδη αλλάξει την καθημερινότητα των Νεοϋορκέζων.

«Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε στη Greek News ο Τόνυ Χοτζόγλου, συνιδιοκτήτης της Carle Place Diner στο Carle Place του Λονγκ Αϊλαντ, απέναντι σχεδόν από το Roosevelt Field Mall, το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, η οποία έκλεισε για το κοινό στις 8 το βράδυ της Δευτέρας 16 Μαρτίου.  

Όπως, εξάλλου, ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, αρκετά και από τα εμπορικά πολυκαταστήματα και καταστήματα ένδυσης και στο Roosevelt Field, αναστέλλουν τη λειτουργία τους ή θα λειτουργούν με μειωμένο ωράριο τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το εστιατόριο Carle Place Diner στο Λονγκ ΑΪλαντ. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.

«Ανταποκρινόμενοι στην εντολή των πολιτειακών αρχών που επιτρέπουν μόνο τα take outs αποφασίσαμε να αναστείλουμε τη λειτουργία της diner γενικώς, προσπαθώντας και εμείς από την πλευρά μας να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του COVID -19. Ευχόμαστε ότι θα είναι ένα βήμα που θα βοηθήσει και θα ανοίξουμε και πάλι για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας μόλις λάβουμε ειδοποίηση από τις αρχές ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε», τόνισε ο κ. Χοτζόγλου.

Είναι η πρώτη φορά, όπως μας είπε, στα 35 χρόνια που λειτουργεί και μάλιστα ολόκληρο το 24ωρο που η Carle Place Diner θα αναγκαστεί να παραμείνει κλειστή -ακόμη και για take outs- και δεν θα βρίσκεται έτσι στη διάθεση των πολυάριθμων και σταθερών πελατών της, όπως άλλωστε και αρκετές άλλες diners στην περιοχή του Λονγκ Αϊλαντ και σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη.

Την ανακούφιση ότι το μέτρο αυτό θα ενισχύσει τις προσπάθειες των αρχών για τον περιορισμό και τον έλεγχο της νόσου διαδέχεται όμως ο προβληματισμός των επιχειρηματιών για τις οικονομικές ζημιές που θα υποστούν αλλά και για τους εργαζόμενους που θα βρεθούν χωρίς δουλειά για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα.  

Το εστιατόριο Carle Place Diner στο Λονγκ ΑΪλαντ. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.

Περίπου 50 άτομα εργάζονται στην Carle Place Diner, ιδιοκτησίας Γιώργου Αγγελάκη και Λάζαρου (Λάρυ) Χοτζόγλου, που λειτουργεί συνεχώς, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, στη διεύθυνση 151 Old Country Road στο Carle Place της Νέας Υόρκης.   

«Προφανώς είναι αναστατωμένοι και γι’ αυτό ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να ανοίξουμε και πάλι όχι μόνο για τους πελάτες μας αλλά και για τους εργαζόμενους εδώ. Όλοι έχουν οικογένειες και όλοι χρειάζονται τα χρήματα για να θρέψουν τα παιδιά τους και εξαρτάται η καθημερινότητά τους από αυτή την εβδομαδιαία επιταγή», πρόσθεσε ο κ. Χοτζόγλου.   

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πατέρας του, Λάζαρος Χοτζόγλου, ο οποίος επισήμανε ότι πρόκειται για μια απόφαση «για το καλό του κόσμου και των πελατών μας, για το καλό όλων μας», τονίζοντας πως το λυπηρό είναι ότι οι εργαζόμενοι στην diner θα μείνουν ξαφνικά χωρίς δουλειά και δεν ξέρουν τι να κάνουν.

«Έβλεπες τη στεναχώρια ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους καθώς έφευγαν χθες βράδυ και δεν ξέρανε πότε θα γυρίσουνε», ανέφερε ο κ. Χοτζόγλου.

Το εσωτερικό του ομογενειακού εστιατόριου Carle Place Diner στο Λονγκ ΑΪλαντ. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.
Η ανακοίνωση στην είσοδο του ομογενειακού εστιατόριου Carle Place Diner στο Λονγκ ΑΪλαντ. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.