ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το περίπτερο της Ελλάδας στην τουριστική έκθεση «New York Times Travel Show» βρίσκονταν σε περίοπτη θέση και κέντρισε το ενδιαφέρον τόσο των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων, όσο και των χιλιάδων το επισκεπτών. Η Ελλάδα ήταν ασημένιος χορηγός και το περίπτερό της βρίσκονταν αμέσως μετά το περίπτερο του Dubai που ήταν ο μέγας χορηγός της έκθεσης που φιλοξενήθηκε στο  «Jacob K. Javits Center» του Μανχάταν από την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 έως και το απόγευμα της Κυριακής, 26 Ιανουαρίου 2020.

Στο περίπτερο της Ελλάδας συμμετείχε ο ΕΟΤ και οι περιφέρειες της Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας και Κεντρικής Ελλάδας. Παράλληλα συμμετείχαν και ομογενειακοί ταξιδιωτικοί οργανισμοί μεταξύ των οποίων το «Homeric Tours» και η «Hellenic Holidays».

Στην έκθεση παρευρέθηκαν ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΕΟΤ, Βαρβάρα Αυδή και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η πρόεδρος της Atlantic Bank, Νάνσυ Παπαϊωάννου και άλλοι ομογενείς.

Η ελληνική αντιπροσωπεία. Φωτογραφία Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΕΟΤ Βαρβάρα Αυδή μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ελληνική συμμετοχή και τόνισε πέραν του ΟΤΕ συμμετέχουν πάρα πολλές επιχειρήσεις και περιφέρειες.

«Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι γιατί πάμε πολύ δυνατά στην Αμερική. Είχαμε μια αύξηση της τάξεως των 10% από το 2018 στο 2019. Μετράμε σήμερα 1.2 εκατομμύρια τουρίστες από Αμερική στην Ελλάδα, οπότε το 2020 ξεκινάμε με μια πάρα πολύ δυνατή πλατφόρμα, αλλά σίγουρα έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα πάμε πάρα πολύ καλύτερα αυτή τη χρονιά», επεσήμανε.

Ερωτηθείσα για τις αεροπορικές γραμμές επεσήμανε ότι έχουμε ήδη τρεις αεροπορικές συνδέσεις από τη Νέα Υόρκη και αναμένουμε να δούμε για τη Βοστώνη μέχρι την άνοιξη.

Η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΕΟΤ Βαρβάρα Αυδή και ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ίρις Παπαγερμανού.

«Ο υπουργός έχει κάνει αρκετές συνεργασίες και συναντήσεις οι οποίες θα επιφέρουν καρπούς στο μέλλον», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά το νούμερο των επισκεπτών το 2020 επεσήμανε ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για νούμερα τον Ιανουάριο για μια εκτίμηση επισκεπτών.

«Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι το 2020 μπορεί να είναι διψήφια η αύξηση του τουρισμού», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για την τουριστική καμπάνια για το 2020 επεσήμανε: «Η καμπάνια ξεκίνησε τον Ιανουάριο και έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην αμερικανική αγορά και στα αμερικάνικα μέσα και θεωρούμε ότι η απόφαση του Υπουργείου και του ΕΟΤ να ξεκινήσουμε τρεις μήνες νωρίτερα μια τόσο δυναμική καμπάνια στα αμερικάνικα μέσα θα μας βοηθήσει να έχουμε μια εξαιρετική καλή χρονιά μπροστά μας».

Ο κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετέχει στην διεθνή έκθεση και μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Έχουμε αντιληφθεί τη σπουδαιότητα της έκθεσης. Η αγορά της Αμερικής είναι πολύ μεγάλη ώστε να απέχει η Κρήτη. Ούτως ή άλλως, φαντάζομαι, γνωρίζετε ότι ο βασικός πυλώνας της οικονομίας της Κρήτης είναι ο τουρισμός. Ελπίζουμε να εξυπηρετήσουμε πολύ κόσμο και να του δώσουμε την ευκαιρία να μάθει την Κρήτη. Στοχεύουμε στο ισχυρό brand της Κρήτης παγκοσμίως».

Ερωτηθείς τι περιμένουν από τη φετινή χρονιά επεσήμανε: «Υπάρχουν θετικές προβλέψεις για τον τουρισμό γενικότερα. Η περιφέρεια συμμετέχει σε πολλές εκθέσεις. Νομίζω ότι το 2020 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την Κρήτη και την Ελλάδα γενικότερα».

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου  θεώρησε πολύ σημαντική την παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση στην Αμερική και τη συσχέτισε με παρουσία της ομογένειας στις ΗΠΑ.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, ενώ μιλά στους δημοσιογράφους. Φωτογραφία Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Η ομογένεια έχει περάσει και σε ένα άλλο επίπεδο επαγγελματικών λόμπι των δικηγόρων, των γιατρών και γενικότερα των επιστημόνων κάτι που σημαίνει ότι τις ρίζες δεν τις κόβουμε άρα ποντάρουμε στην παρουσία της Ελλάδας σε αυτή την έκθεση ώστε να μη χαθούν οι ρίζες και να είναι πολύ πιο ελκυστική όλη η Ελλάδα και όχι μόνο η Μύκονος και η Σαντορίνη».

Homeric Tours

Το «Homeric Tours», ένα από τα μεγαλύτερα και τα αρχαιότερα τουριστικά γραφεία της ομογένειας συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά με το δικό του περίπτερο.

Η αντιπρόεδρός του Τασούλα Χριστοφίδη κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία της έκθεσης και μεταξύ άλλων τόνισε: «Η έκθεση μόλις άρχισε και πηγαίνει καλά. Εφόσον η οικονομία είναι ανθηρή ο κόσμος ταξιδεύει.  Το ταξίδι ανήκει στα είδη πολυτέλειας της ζωής μας. Ο κόσμος ταξιδεύει και για την Ελλάδα υπάρχει μεγάλη ζήτηση τόσο για ομαδικά όσο και ατομικά ταξίδια και είμαστε σχεδόν διπλάσια από πέρσι».

Το περίπτερο της Ελλάδας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ερωτηθείσα για ποιους προορισμούς υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση επεσήμανε: «Η Ελλάδα πάει πολύ καλά. Καλά πηγαίνουν και οι άλλοι προορισμοί μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Πορτογαλία, το Μαρόκο και η Αίγυπτος, αλλά η Ελλάδα έχει τα πρωτεία.  Η Ελλάδα είναι όμορφη και αυτό το λένε και οι Ελληνοαμερικανοί, αλλά και οι ξένοι. Όλα θα πάνε καλά για τη χώρα μας».

Ο κ. Πέτρος Ζήσιμος, διευθυντής της «Hellenic Holidays» αναφερόμενος στην πορεία της κρουαζιέρας στην Ελλάδα επεσήμανε: «Η πορεία της κρουαζιέρας στην Ελλάδα δείχνει μια μεγάλη άνοδο, λόγω των πακέτων που προσφέρει η εταιρεία Celestial και η οποία είναι παρούσα στην έκθεση εφέτος.

Εμείς με τα ταξιδιωτικά πακέτα έχουμε δει μια αυξημένη ζήτηση για τις μικρότερες Κυκλάδες, Μήλο, Φολέγανδρο, Νάξο, και παρατηρούμε ότι οι τουρίστες ψάχνουν για ελκυστικές τιμές και για αυθεντικές εμπειρίες».

Στο περίπτερο του “Homeric Tours” διακρίνονται οι Νικόλ Σκόλνικ (αριστερά) και η Τασούλα Χριστοφίδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Ερωτηθείς για το 2019 επεσήμανε: «Το 2019 είχαμε μια αύξηση της τάξεως των 30% και αυτό οφείλεται σε έναν βαθμό και στην βράβευση του γραφείου στα καλύτερα 123 του κόσμου. Είχαμε άνοδο στα νούμερα, αλλά και μια πελατεία η οποία άφησε αρκετά χρήματα στην πατρίδα».

Ο κ. Οδυσσέας Δημητριάδης διευθύνων σύμβουλος της «Elite Estates Luxury Rentals – Vila Management» επεσήμανε: «Πάμε σε δέκα εκθέσεις τον χρόνο, αλλά στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά. Είμαστε μάνατζερ σε βίλες σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στα πιο ενδιαφέροντα νησιά, όπως Μύκονο,  Σαντορίνη, Κρήτη, Κέρκυρα. Το 2019 ήταν όπως το 2018 και δε μπορούμε να πούμε ότι ήταν καλύτερο το 2019 διότι κάναμε περισσότερες κρατήσεις με λιγότερα λεφτά».

Ερωτηθείς για το 2020 επεσήμανε ότι «οι κρατήσεις έχουν ξεκινήσει νωρίτερα και ότι συνεχίζονται μέχρι τον Μάιο».

Σε πρώτο πλάνο (δεξιά διακρίνεται ο Πέτρος Ζήσιμος, ενώ συνομιλεί με τους επισκέπτες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το περίπτερο της Celestyal Cruises. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η Ιρις Παπαγερμανού, αριστερά και η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΕΟΤ Βαρβάρα Αυδή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.