ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των εκπροσώπων των συλλόγων στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του κυβερνείου της Νέας Υόρκης της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, Αμερικής και Καναδά.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής, 13ης Ιανουαρίου 2019, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Αστόριας και παρέστησαν ο ύπατος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βασίλειος Κότσαλος και άλλα ηγετικά στελέχη από τις διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ και του Καναδά. Παρέστη επίσης και ο τέως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και συνάμα πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως Πέτρος Γαλάτουλας.

Ο π. Αναστάσιος Πουράκης ανέπεμψε την προσευχή, ευλόγησε την πίτα και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους τους συνδαιτυμόνες.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο ύπατος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλειος Κότσαλος και ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Γιάννης Νικολόπουλος.

Από αριστερά οι Βασίλειος Κώτσαλος, Νίκος Αναγνωστόπουλος και Κώστας Βλάχος.

Ο κ. Κότσαλος κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης και μεταξύ άλλων τόνισε: «Επωφελούμενος της ευκαιρίας εύχομαι στους Ρουμελιώτες και κατ΄ επέκταση σε όλους τους ομογενείς να έχουν ένα αίσιο και δημιουργικό έτος. Εύχομαι τα βήματά τους να βρίσκονται στους μεγάλους δρόμους της αγάπης, της προόδου και της προσφοράς».

Αναφερόμενος στην εκδήλωση επεσήμανε: «Είναι καθιερωμένη εκδήλωση και ευχαριστούμε και συγχαίρουμε το κυβερνείο της Νέας Υόρκης, διότι επωφελούμεθα αυτής της ευκαιρίας και γίνεται μια ωραία συνάντηση Ρουμελιωτών από όλη την Αμερική. Εμείς ερχόμαστε από την Πενσιλβάνια, άλλοι έρχονται από άλλες πολιτείες της Αμερικής, ενώ ο Χρήστος Πετσίνης από τον Καναδά. Εκδηλώσεις όπως η σημερινή είναι μια ευκαιρία να συναντιούνται και  βλέπονται οι Στερεοελλαδίτες αναμεταξύ τους.

Ερωτηθείς για τους στόχους του 2019 ο κ. Κότσαλος επεσήμανε: «περισσότερη αγάπη, περισσότερη κοινωνική προσφορά και φιλανθρωπική δράση, περισσότερη προκοπή, περισσότερη ομόνοια».

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Γιάννης Νικολόπουλος πρόσθεσε: «Για έξι χρόνια που είμαι κυβερνήτης της Νέας Υόρκης διοργανώνουμε με επιτυχία την εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας. Όπως βλέπετε το Σταθάκειο Κέντρο είναι πλημμυρισμένο από κόσμο και πάνω από όλα από αγάπη για τη Ρούμελη, τους συλλόγους και την Ομοσπονδία Στερεοελλαδιτών, που διανύει την όγδοη δεκαετία προσφοράς και δράσης».

«Η σημερινή εκδήλωση μας παρέχει τη δυνατότητα να βρεθούμε οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και όλων των συλλόγων, να καλωσορίσουμε από κοινού το 2019 και να πορευτούμε με αγάπη, ενωμένοι, να προσφέρουμε μοναδικές ευκαιρίες στα μέλη μας διοργανώνοντας εκδηλώσεις που διαφέρουν και ενδιαφέρουν», πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος.

«Ευχαριστώ τους χορηγούς της εκδήλωσης, όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρελάσεως Πέτρο Γαλάτουλα που μας τίμησε με την παρουσία του», κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

Ο Δημήτρης Παλιούρας, αριστερά και ο Γιάννης Νικολόπουλος.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.