Με το γλέντι των Αμοργιανών η αυλαία των πασχαλινών εκδηλώσεων

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νικήτας Θεολογίτης, αριστερά και ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Γαβαλάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με το καθιερωμένο γλέντι του Συλλόγου Αμοργού και νήσων Δονούσα, Σχοινούσα, Ηράκλεια και Κουφονήσια άνοιξε η αυλαία των πασχαλινών εκδηλώσεων της ομογένειας της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης.

Το πασχαλινό γλέντι είναι μια από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δυναμικός σύλλογος και τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου Νικήτας Θεολογίτης, όσο και ο επίτιμος πρόεδρος Νίκος Γαβαλάς εξέπληξαν ευχάριστα τα μέλη και στελέχη του Συλλόγου και τους προσκεκλημένους με την φιλοξενία και με την διάθεσή τους να δώσουν σε όλους τους παρισταμένους την δυνατότητα να κατανοήσουν πώς είναι δυνατόν έναν μικρός αριθμητικά σύλλογος να βρίσκεται στην πρωτοπορία της κοινωνικής και φιλανθρωπικής δράσης της ομογένειας της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης.

Το Πασχαλινό Γλέντι, όπως και οι άλλες εκδηλώσεις του Συλλόγου, ξεπερνούν κατά πολύ τα στενά όρια του συλλόγου και μπορούμε χωρίς την παραμικρή αμφιβολία να πούμε ότι αποκτούν πανομογενειακό χαρακτήρα.

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των Αμοργιανών.

Κι αυτό διότι πρόεδροι και στελέχη πολλών οργανισμών και ιδρυμάτων της ομογένειας ανταποδίδουν στην γενναιοδωρία του Νίκου Γαβαλά και των Αμοργιανών γενικότερα και τους τιμούν με την παρουσία τους.

Το Πασχαλινό Γλέντι έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου, 30 Απριλίου 2022 στο φιλόξενο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης», της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και παρέστησαν ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο καθηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Επίσκοπος Ευκαρπίας, κ. Ιερόθεος, ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόποτλος, ο νέος ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Βασίλειος Τσουρλής, ο αρχιμανδρίτες, π. Μελέτιος Μπουγάς από το μετόχιο του Αγίου Νικολάου στο Μπρούκλιν και π. Γεράσιμος Μαρούλας, από την Αγία Ειρήνη και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας. .

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Νικήτας Θεολογίτης και ο επίτιμος πρόεδρος Νικόλαος Γαβαλάς καλωσόρισαν τους προσκεκλημένους και όλοι μαζί έψαλαν το Χριστός Ανέστη.

Γενική άποψη της αίθουσας.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στους παρισταμένους η νέα γενιά του Συλλόγου η οποία είχε αναλάβει το ταμείο και την υποδοχή των προσκεκλημένων.

Ο Σύλλογος Αμοργού και Νήσων είναι ένας από τους πιο δυναμικούς νησιώτικους συλλόγους. Καταλυτικό ρόλο στην ανοδική πορεία του Συλλόγου έπαιξε η αγορά του οικήματος στη διεύθυνση 26-03 23η Λεωφόρο της Αστόριας.

Το κτίριο αγοράστηκε επί προεδρίας του Νίκου Γαβαλά έναντι 450.000 δολαρίων και ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου και το πιο σημαντικό σε τέσσερα περίπου χρόνια κατάφεραν να εξοφλήσουν το δάνειο των 200.000 δολαρίων και συνάμα να καλύψουν τις $100.000 που ξοδεύτηκαν για την ανακαίνισή του. Το Αμοργιανό Σπίτι παρέχει την δυνατότητα στον Σύλλογο να αναπτύξει την συλλογική δράση και να διδάξει στις νεότερες γενιές των παραδόσεων.

Ο Σύλλογος έχει και το ομώνυμο ίδρυμα με πλούσια εθνική και φιλανθρωπική δράση στην ομογένεια και στην Αμοργό.

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα.
Ο D. J. Stamatis ο οποίος ανέλαβε την ψυχαγωγία των Αμοργιανών.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.