ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τιμές ήρωα και με την σημαία των «Seabees Can Do» έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, 4 Μαϊου 2020 η κηδεία του πολυβραβευμένου βετεράνου, παραγωγού και ηγέτη της ομογένειας της Νέας Ιερσέης Γιώργου Μπουρλώτου (George Burlotos) που απεβίωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής, 1η Μαϊου 2020.

Οι συναγωνιστές, τα ηγετικά στελέχη της κοινότητας και «Η Καλή Παρέα» συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο προαύλιο της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ και περίμεναν υπομονετικά στα αυτοκίνητά τους μέχρι και την ολοκλήρωση της Νεκρώσιμης Ακολουθίας που έψαλε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Χριστόφορος Οικονομίδης.

Αν και λόγω των περιοριστικών μέτρων για τις συναθροίσεις δε μπορούσαν να εισέλθουν στο ναό, εν τούτοις παρακολούθησαν μέσω ανοικτού κυκλώματος τη Νεκρώσιμη Ακολουθία και το άκρως συγκινητικό μήνυμα του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης, το οποίο ανέγνωσε ο π. Χριστόφορος Οικονομίδης.

Την ώρα της «τελευταίας εξόδου» του Γιώργου Μπουρλώτου από τον ναό βγήκαν από τα αυτοκίνητα και τήρησαν στάση προσοχής.

Στη συνέχεια σχημάτισαν μια τεράστια αυτοκινητοπομπή η οποία κατέληξε στο Κοιμητήριο και παρακολούθησαν από τα αυτοκίνητά τους και πάλι τον ενταφιασμό.

Ο θάνατος του Γιώργου Μπουρλώτου προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στην ομογένεια. O ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Γιώργος Χωριάτης και άλλοι ηγέτες της ομογένειας εξέφρασαν την θλίψη τους και εξήραν την πολυσχιδή προσφορά του αειμνήστου στην ομογένεια, στην Φιλαδέλφεια, καθώς επίσης στην ομογένεια και στην Αμερική.

Σε πρώτο πλάνο ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Χριστόφορος Οικονομίδης.

Παροιμιώδης προσφορά

Ο μητροπολίτης Νέας Ιερσέης, κ. Ευάγγελος στο μήνυμά του ανέφερε: Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την προς Κύριον εκδημίαν του αγαπημένου σας πατέρα, Γεωργίου Μπουρλώτου, ενός αφοσιωμένου Ορθοδόξου Χριστιανού που αγαπούσε βαθιά την Εκκλησία, την οικογένειά του και την Ελληνική του Κληρονομιά. Η προσφορά του στην Εκκλησία και την Ελληνική Κοινότητα ήταν παροιμιώδης, αφού πάντοτε αποσκοπούσε στην δόξα του Θεού, θέτοντας τον εαυτόν του δεύτερο, προσπαθώντας να παραμένει ένας ήσυχος και ταπεινός δούλος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Ο Γεώργιος Μπουρλώτος εργάσθηκε ακούραστα για την Ενορία του, τον Άγιο Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης, την οποία Κοινότητα διακόνησε αρχικά ως ιδρυτικό στέλεχος και μετέπειτα ως Πρόεδρος του Ενοριακού Συμβουλίου. Επιπλέον, το έργο του και η προσφορά του προς την Ελληνική Κοινότητα της περιοχής θα παραμείνουν χαραγμένα στην μνήμη όλων μας.

Μέρος αυτής της σπουδαίας προσφοράς αποτελεί η ίδρυση της ραδιοφωνικής εκπομπής «Πανελλήνια Ώρα» καθώς και το τηλεοπτικό πρόγραμμα που εκείνος καθιέρωσε το «Ελληνικό Πνεύμα» το 1984, και διά των οποίων προσέφερε σημαντικά νέα, πληροφορίες και λεπτομέρειες για τις επερχόμενες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που αφορούσαν την Ομογένεια.  

Στιγμιότυπο από την Νεκρώσιμη Ακολουθία.

Παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μου συλλυπητήρια, τα οποία προσφέρω προς την οικογένεια, τους φίλους και όλους τους αγαπημένους του αειμνήστου Γεωργίου, καθώς και τις εγκάρδιες ευχές μου για την ανάπαυση της ψυχής του στους κόλπους του Αβραάμ. Είθε πάντοτε να σας συνοδεύουν οι ευχάριστες και πλούσιες αναμνήσεις που έχετε από εκείνον και εύχομαι όπως η καρτερική του αγάπη για όλους σας να γίνει το βάλσαμο που θα ελαφρύνει τον πόνο και την θλίψη που βιώνετε αυτές τις δύσκολες ώρες. 

Σας παρακαλώ να παραμείνετε δυνατοί και σταθεροί στην Ελληνορθόδοξο πίστη και την Ελληνική μας παράδοση, συνεχίζοντας και ακολουθώντας το παράδειγμά εκείνου, το οποίο βεβαίως καλούμαστε όλοι μας να μιμηθούμε.

Τα παρακάτω ιερά λόγια της Γραφής θα σας προσφέρουν παρηγοριά κατ’ αυτήν την ώρα της θλίψεως και του πόνου: «ιδού η σκηνή του Θεού μετά των ανθρώπων, και σκηνώσει μετ᾿ αυτών, και αυτοί λαός αυτού έσονται, και αυτός ο Θεός μετ᾿ αυτών έσται, και εξαλείψει απ᾿ αυτών ο Θεός παν δάκρυον από των οφθαλμών αυτών, και ο θάνατος ουκ έσται έτι, ούτε πένθος, ούτε κραυγή, ούτε πόνος ουκ έσται έτι· ότι τα πρώτα απήλθον.»(Αποκ. 21,4)

Η σημαία η οποία κάλυπτε το σκήνωμα του Γιώργου Μπουρλώτου.

Είθε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ο Οποίος διετράνωσε ότι: «Εγώ ειμι η Ανάστασις και η Ζωή. Ο πιστεύων εις εμέ, καν αποθάνη, ζήσεται· και πας ο ζων και πιστεύων εις εμέ ου μη αποθάνη εις τον αιώνα.» (Ιωάν. 11, 25) να παράσχη σε εσάς, την αγαπημένη του οικογένεια, αλλά και σε όσους γνώριζαν και με οποιονδήποτε τρόπο επηρεάστηκαν από την ζωή και το παράδειγμα του αειμνήστου και μακαριστού Γεωργίου Μπουρλώτου, δύναμη, κουράγιο και την εξ ύψους ειρήνη, ώστε το Άγιο Πνεύμα να απαλύνει και να παρηγορήσει τον πόνο σας.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του και είθε ο Ουράνιος Πατήρ, ο Οποίος μας υπενθυμίζει ότι «οίδά σου τα έργα και την αγάπην και την πίστιν και την διακονίαν και την υπομονήν σου» να  ενδυναμώνει εσάς και τις οικογένειές σας και να σας χαρίζη «πάσαν δόσιν αγαθήν και παν δώρημα τέλειον άνωθεν» (Ιακώβου 1, 17).

Μετά πατρικών ευχών και αγάπης, ο μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος.

Οι συγγενείς και οι φίλοι οι οποίοι συμμετείχαν στην κηδεία του Γιώργου Μπρουλώτου.
Οι οικείοι και συγγενείς του Γιώργου Μπουρλώτου.
Ο χώρο στάθμευσης του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης θύμισε τις προκορωνοϊού εποχές.
Τα μέλη της Καλής Παρέας τα προσήλθαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Γιώργο Μπουρλώτο.
Τ απαιδιά και εγγόνια του Γιώργου Μπουρλώτου.
Τα μέλη της κοινότητας τα οποία βγήκαν από τα αυτοκίνητα για να αποχαιρετίσουν τον ήρωα Γιώργο Μπουρλώτο.
Ο περικαλλής ναός του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.