ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο χώρος στάθμευσης του Πνευματικού Κέντρου των Καστοριέων το βράδυ του Σαββάτου, 7 Δεκεμβρίου 2019, αντηχούσε από τις χαρούμενες φωνές των παιδιών, των γονέων, των στελεχών και των μελών του Συλλόγου που προσήλθαν για να παρακολουθήσουν τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δήμος Σιώκης και τα άλλα στελέχη του Συλλόγου ασχολούνταν με τις ψησταριές και με τα σερβιρίσματα. Αν και το κρύο ήταν διαπεραστικό εν τούτοις οι περισσότεροι απόλαυσαν τις τσιγαρίδες και τα άλλα εύγευστα φαγητά με τη συνοδεία κρασιού στον υπαίθριο χώρο και μόνο ελάχιστοι – κυρίως ηλικιωμένοι – απόλαυσαν τα εδέσματα στην μεγάλη αίθουσα του πνευματικού κέντρου.

Λίγο μετά τις 6.00 μ.μ. ο κ. Σιώκης έδωσε το σήμα για την φωταγώγηση του δέντρου, ενώ οι Καστοριανοί άρχισαν να χειροκροτούν και να ανταλλάσσουν ευχές για τα Χριστούγεννα.

Αμέσως μετά σχημάτισαν μια μεγάλη χορωδία και έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Την  παράσταση έκλεψε η νεότερη γενιά των Καστοριέων, η οποία με τις αγγελικές φωνές προκάλεσε χαρά και συγκίνηση στους γονείς και σε όλους τους παρισταμένους.

Η φωταγώγηση του δέντρου, όπως δήλωσε στις «Αναμνήσεις» ο πρόεδρος Δήμος Σιώκης αποτελεί την απαρχή των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Την επόμενη Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 1.00 μ.μ. θα διοργανώσουν στην Σαραντάκειο Αίθουσα της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στη διεύθυνση 196-10 Northern Blvd στο Φλάσινγκ την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Ο πρόεδρος Δήμος Σιώκης και τα άλλα στελέχη και μέλη του Συλλόγου.. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Πρόκειται για μια από τις πολλές δωρεάν εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος και στην οποία αναβιώνουν τα έθιμα της Καστοριάς με τα κάστανα, τις παραδοσιακές πίτες.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης θα εισέλθει ο Άγιος Βασίλης φορτωμένος με δώρα για όλα τα παιδιά.

Οι Καστοριανοί θα ψάλλουν τα Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και θα ξεφαντώσουν μέχρι αργά το βράδυ.    

Τα μέλη της Αδελφότητας Κυριών Καστοριάς, ενώ ετοιμάζονται να ψάλλουν τα Κάλαντα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα στελέχη του Συλλόγου, τα οποία ασχολήθηκαν με τις ψησταριές. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι εθελοντές σε μια αναμνηστική φωτογραφία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ηλικιωμένοι απόλαυσαν τα εδέσματα στη μεγάλη αίθουσα του Συλλόγου Καστοριέων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

 

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.