ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συναυλία «Μισός Αιώνας με τον Σεραφείμ» που διοργάνωσαν το βράδυ της Παρασκευής, 24 Μαϊου 2019, η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας.

Η συναυλία έλαβε χώρα στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια και ήταν άκρως διδακτική αφ ενός μεν λόγω του ρεπερτορίου, αφ’ ετέρου δε λόγω των αφηγήσεων της Ηλέκτρας Μαμινάκη και του ιδίου του  τραγουδιστή – κιθαρωδού Σεραφείμ Λάζου.

Τη συναυλία παρακολούθησαν πολλοί φίλοι και συνοδοιπόροι του Σεραφείμ μεταξύ των οποίων και οι δημοφιλείς τραγουδιστές Τάσος Ιωάννου και Ελένη Ανδρέου καθώς και ο συνθέτης Περικλής Κανάρης. Παραβρέθηκαν επίσης ο πρώην και ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Νίκος Διαμαντίδης, και Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, αντίστοιχα, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Πέτρος Γαλάτουλας και εκπρόσωποι άλλων φορέων της ομογένειας.

Ο πρόεδρος της Ιουνίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Νίκος Μπάρδης επεσήμανε ότι μαζί με τον Σεραφείμ Λάζο έχουν διοργανώσει πάνω από 16 συναυλίες και ότι Ιόνιος Πολιτιστική και ο Σεραφείμ πάνε χέρι – χέρι διότι αμφότεροι έχουν ως στόχο την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και την ενίσχυση κάθε πολιτιστικής πρωτοβουλίας.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας Γεώργιος Κίτσιος επεσήμανε ότι ο Σεραφείμ άρχισε να τραγουδάει και να ψυχαγωγεί τους ομογενείς πριν 50 χρόνια και είναι απορίας άξιον πώς μπορεί και παραμένει στην πρώτη γραμμή.

Η Ηλέκτρα Μαμινάκη, η οποία ανέλαβε την αφήγηση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

«Έχω ακούσει πολλούς καλλιτέχνες, αλλά τραγούδια με ουσιαστικό νόημα και διαχρονικές αξίες μόνο από τον Σεραφείμ έχω ακούσει», κατέληξε ο κ. Κίτσιος.

Ο πρώην πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Γιώργος Ανδριώτης, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται στη Νίσυρο απέστειλε μήνυμα στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο Σεραφείμ, προς τιμή του, γαλούχησε πνευματικά και ψυχαγωγικά για 50 συναπτά έτη πλειάδα ομογενών μας. Είναι αυτό κατόρθωμα και μεγάλη επιτυχία – νομίζω- ιδίως έχοντας υπόψη τις αντίξοες συνθήκες που συστηματικά επιβάλλουν οι κενού περιεχομένου ψυχαγωγίες».

«Ο Σεραφείμ αντιστέκεται στις φθοροποιές αυτές ενέργειες και τον συγχαίρω γι αυτό», καταλήγει το μήνυμα του κ. Ανδριώτη.

Ο πρόεδρος της Ιονίου Πολιστιστικής Ομοσπονδίας Νίκος Μπάρδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Η Ηλέκτρα Μαμινάκη αναφέρθηκε στην επαγγελματική σταδιοδρομία και στην καλλιτεχνική δημιουργία του Σεραφείμ Λάζου και εστίασε την προσοχή του στις αξίες που πρεσβεύει ως άτομο και ως ερμηνευτής, κιθαρωδός και ως τραγουδοποιός.

Ο Σεραφείμ ερμήνευσε διαχρονικά τραγούδια και ξενάγησε τους ακροατές στις μπουάτ της Αστόριας και του Μανχάταν, καθώς επίσης και στα νυχτερινά κέντρα – πολλά από τα οποία δεν υπάρχουν σήμερα. Οι ομογενείς άλλοτε χειροκροτούσαν και άλλοτε σιγοτραγουδούσαν τα τραγούδια που άντεξαν στον χρόνο και τα οποία απολαμβάνουμε

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας Γεώργιος Κίτσιος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Ο Σεραφείμ Λάζος επί τω έργω. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τη συναυλία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.