ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με μπρίκια και κατσαρόλες οι ομογενείς γιόρτασαν την Πρώτη Ανάσταση που τελέστηκε το Μεγάλο Σάββατο στον Άγιο Λουκά του Μπρούμολ Πενσιλβάνιας προσεξάρχοντος του Επισκόπου Μηδείας, κ. Αποστόλου.

Η προσέλευση των πιστών σε όλες τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβομάδας και της Αναστάσεως ήταν αυξημένη.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η προσέλευση των παιδιών, των εφήβων και των νέων, οι οποίοι εξέπεμψαν μηνύματα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, συνεχάρη τον ιερατικό προϊστάμενο, π. Χρήστο Κόντο, το κοινοτικό συμβούλιο και όλους τους φορείς της κοινότητας για την αφοσίωση στην διατήρηση και μεταλαμπάδευση των παραδόσεις, των ηθών και των εθίμων του λαού μας.

Η κοινότητα του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας ιδρύθηκε το 1962 και εφέτος θα εορτάσει την 60ή επέτειο της ιδρύσεώς της Ήταν και παραμένει μια από τις πιο δυναμικές κοινότητες της τριπολιτειακής περιοχής της Φιλαδέλφειας και ανήκει στην Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης.

Παράλληλα ανήκει στις πρωτοπόρες κοινότητες που μετέτρεψαν την πανδημία του κορωνοϊού και την κρίση ως ευκαιρία αφ’ ενός μεν συνεχίζοντας την φιλανθρωπική της δράση, αφ’ ετέρου δε αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που μας παρέχει η τεχνολογία για την εξ αποστάσεως επικοινωνία με τα μέλη.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την Ακολουθία της Πρώτης Ανάστασης στον Ναό του Αγίου Λουκάς στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας.
Με τα κουδούνια και κατσαρόλες η Πρώτη Ανάσταση στον Ναό του Αγηίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας.
Ο Επίσκοπος Μηδείας, κξ. Απόσστολος και οι ιερείς ενώ τελούν την Πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας.
Οι κυρίες της Φιλοπτώχου με τα κουδούνια στην Πρώτη Ανάσταση στον Ναό του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.