ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεκάδες εθελοντές το απόγευμα της Παρασκευής, 21 Αυγούστου 2020, έζωσαν τις ποδιές, έβαλαν τα γάντια και τις προστατευτικές μάσκες και άρχισαν να προετοιμάζουν τα ελληνικά εδέσματα, ενώ άλλοι ασχολήθηκαν με την υποδοχή και με την κίνηση των οχημάτων. Στην είσοδο του χώρου στάθμευσης υπήρχε μια ολιγομελής ομάδα εθελοντών η οποία μετρούσε την θερμοκρασία των εισερχομένων, τους έδινε τους τιμοκαταλόγους και τα λαχεία.

Η πρόεδρος της κοινότητας Μαρίσα Ράπτη και τα άλλα στελέχη ήταν αεικίνητοι, διότι για πρώτη φορά στην πολυετή ιστορία του φεστιβάλ η παραγγελία των πακέτων φαγητού γίνονταν μέσω του διαδικτύου είτε και του τηλεφώνου προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Δημήτριος Καλογρίδης τέλεσε τον αγιασμό και ευχήθηκε επιτυχίες στα στελέχη και τους εθελοντές.

Το φεστιβάλ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα περιοριστεί μόνο στην  παροχή πακέτων (Greek Food Take – Out) ελληνικών φαγητών και γλυκών και θα συνεχιστεί σήμερα, Σάββατο, και αύριο, Κυριακή 23 Αυγούστου 2020, από τις 1.00 μ.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ.

Το φεστιβάλ θα επαναληφθεί το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020, από τις 1.00 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ. και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 από τις 1.00 μ.μ. έως τις 7.00 μ.μ.

Το απόγευμα της Κυριακής 18 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στις 4.00 μ.μ. θα γίνει και η κλήρωση του λαχείου.

Ο Μπόμπυ Γέμελας, ο π. Δημήτριος Καλογρίδης και η πρόεδρος της κοινότητας Μαρίσα Ράπτη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η λαχειοφόρος αγορά της Κοιμήσεως στο Πορτ Τζέφερσον είναι μια από τις μεγαλύτερες λαχειοφόρους αγορές του Λονγκ Αϊλαντ. Φέτος  θα κληρωθούν 230 δώρα αξίας μεταξύ των οποίων και τρία αυτοκίνητα. Η κοινότητα έχει εκδώσει μόνο 4499 λαχεία, $100 εκάστου ούτως ώστε να αυξήσει τα περιθώρια κατάκτησης κάποιου δώρου.

Οι περισσότερες κοινότητες τόσο στην Μητροπολιτική Περιοχή της Νέας Υόρκης, όσο και σε άλλες μητροπόλεις ανά την επικράτεια υποχρεώθηκαν να αναβάλλουν τα ελληνικά φεστιβάλ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των απαγορευτικών μέτρων για τις συναθροίσεις.

Ο π. Δημήτριος Καλογρίδης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές λόγω  του φόβου για την εξάπλωση του κορωνοϊού και του πόνου που προκάλεσε ο θάνατος αρκετών ηλικιωμένων κυρίως ομογενών.

Τα ελληνικά φεστιβάλ αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες ερανικές και συνάμα πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες παρέχουν την δυνατότητα στις κοινότητες να εξασφαλίσουν ένα μέρος των εσόδων που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών και για την εύρυθμη λειτουργία των κοινοτήτων.  

Τρεις γενιές εθελοντών στο φεστιβάλ της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Πορτ Τζέφερσον της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι επισκέπτες ενώ αναμένουν στην ουρά για τα γεύματα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο π. Δημήτριος Καλογρίδης και οι εθελοντές. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι εθελόντριες οι οποίες ασχολήθηκαν με την προετοιμασία του φαγητού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από τον αγιασμό τον οποίο τέλεσε ο π. Δημήτριος Καλογρίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.