ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τον αγιασμό που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Αναστάσιος Μπουραντάς ξεκίνησε το Ελληνικό Φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην Μίντια της Πενσιλβάνιας.

Το φεστιβάλ, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού εστιάστηκε μόνο στην παροχή πακέτων φαγητού. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές φαινόμενο διότι τα φεστιβάλ των κοινοτήτων έχουν έντονο πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς παρέχουν την δυνατότητα στους ομογενείς και στους άλλους συμπολίτες τους να γευτούν τα ελληνικά εδέσματα και να παρακολουθήσουν τα πολιτιστικά δρώμενα.

Το φεστιβάλ ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 3.00 μ.μ., αλλά λόγω της μεγάλης ζήτησης οι ιθύνοντες της κοινότητας άρχισαν μία ώρα νωρίτερα προκειμένου να ανταποκριθούν στις παραγγελίες που λάμβαναν μέσω του διαδικτύου, καθώς επίσης και μέσω του τηλεφώνου.

Οι κυρίες της Φιλοπτώχου Άντζυ Πολιτάρχου – Σαντόρα, Μαρία Βαργιάμη, Σούλα Νικολαϊδη και Ελένη Νικολή, οι οποίες πρωτοστάτησαν στο φεστιβάλ του Αγιου Γεωργίου στην Μίντια Πενσιλβάνιας.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στους επισκέπτες η τήρηση με ευλάβεια των μέτρων προστασίας του κορωνοϊού, η ποιότητα των ελληνικών εδεσμάτων και η άψογη εξυπηρέτηση.

Ο πρόεδρος Δημήτριος Ψυχαλινός και τα άλλα στελέχη μεταξύ των οποίων και οι Ντιν  Λαμπαρδάκης, Άντζυ Πολιτάρχου, Δημήτρης Χριστοφοράτος και Νίκος Γιάντσος, καθώς επίσης και τα στελέχη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας και της Ελληνορθόδοξης Νεολαίας (GOYA) εργάστηκαν άοκνα και στην κυριολεξία έκαναν την διαφορά.

Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί σήμερα, Παρασκευή, αύριο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής, 27 Σεπτεμβρίου 2020.

Τα στελέχη της κοινότητας Ντιν Λαμπαρδάκης, Τζίμυ Χριστοφοράτος και Φιλ Χάνος, τα οποία πρωτοστάτησαν στο φεστιβάλ του Αγιου Γεωργίου στην Μίντια Πενσιλβάνιας.

Η επιτροπή προτρέπει τους ομογενείς να παραγγείλουν το φαγητό της αρέσκειάς τους κάνοντας κλικ στο www.tasteofgreeceinmedia.com  είτε μέσω τηλεφώνου στο (610) 459-0366 προκειμένου να αποφύγουν την αναμονή στην ουρά και τον συνωστισμό.  

Κοινότητα Αγίου Γεωργίου

Η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Μίντια Πενσιλβάνιας είναι μια από τις πιο δυναμικές και δραστήριες κοινότητες της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, η οποία διανύει την όγδοη δεκαετία.  

Η εν λόγω κοινότητα θεωρείται ταυτόχρονα και μια από τις αρχαιότερες που ίδρυσαν οι Έλληνες μετανάστες στην κομητεία του Ντελάγουέαρ της Πενσιλβάνιας και η οποία ακολούθησε βήμα προς βήμα την πορεία των μελών της.

Ο Θωμάς Βαργιάμης ενώ κόβει τον γύρο.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μετά από μερικές δεκαετίες έντονης δράσης στο Τσέστερ της Πενσιλβάνιας αποφάσισε να αγοράσει καινούργιο οικόπεδο και να χτίσει τον νέο ναό του Αγίου Γεωργίου στον αριθμό 30 East Forge Road στην Μίντια της Πενσιλβάνιας, Νοτιοδυτικά της Φιλαδέλφειας.

Οι πρώτες προσπάθειες για την ίδρυση της κοινότητας έχουν την αφετηρία τους στις αρχές του 1915 όταν μερικές οικογένειες ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την κοινότητα στο Τσέστερ της Πενσιλβάνιας.
Η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου έλκει στους κόλπους της περισσότερες από 410 οικογένειες, πολλές από τις οποίες είναι τρίτης και τέταρτης γενιάς Ελληνοαμερικανοί, καθώς επίσης και πολλές μικτές οικογένειες.

Το ψήσιμο του σουβλακιού θέλει τέχνη και μεράκι.
Ο ιερός ναός του Αγίου Γεωργίου στην Μίντια Πενσιλβάνιας, αριστερά, ενώ δεξιά οι τέντες που έχουν στηθεί στο προαύλιο για την προτετοιμασία των εδεσμάτων.
Τα εύγευστα σουβλάκια τα οποία προτιμούν οι ομογενείς και οι συμπολίτες τους στην Μίντια Πενσιλβάνιας.
Ο Θωμάς Βαργιάμης ενώ κόβει τον γύρο.
Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην Μίντια Πενσιλβάνιας, κ. Αναστάσιος Μπουραντάς ενώ τελεί τον αγιασμό.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.