ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς του Ελληνικού Απογευματινού Γυμνασίου της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης το απόγευμα της Τετάρτης, 16 Σεπτεμβρίου 2020 επέστρεψαν για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες στο σχολείο και στην κοινότητα και παρακολούθησαν με συγκίνηση τον αγιασμό για την έναρξη του σχολικού έτους 2020 – 2021.

Το εν λόγω σχολείο είναι το μόνο Ελληνικό Απογευματινό Γυμνάσιο στην πολιτεία της Νέας Ιερσέης και κατ’ επέκταση της Αμερικής το οποίο έχει όλες τις τάξεις από το νηπιαγωγείο μέχρι και την 9η τάξη και το οποίο διακρίνεται αφ ενός μεν για τις επιδόσεις στις πολιτειακές εξετάσεις, αφ ετέρου δε διότι ανεβάζει κάθε χρόνο στην σκηνή αρχαία ελληνική τραγωδία ή και κωμωδία.

Οι δασκάλες Δήμητρα Μπαλτζή , Βάια Τζιώνα, Θεανώ Καλλοπούλου, Μαρία Σάρδη, η πρεσβυτέρα Μαρία Παππά μαζί με τον Διευθυντή κ. Δημοσθένη  Τριανταφύλλου και τους μαθητές τοποθέτησαν στην είσοδο του σχολείο το πανό στο οποίο αναγράφονταν «Καλή Σχολική Χρονιά» και πολύχρονα μπαλόνια τα οποία καθιστούσαν ακόμη πιο ευχάριστη την ατμόσφαιρα.

Οι μαθητές οι οποίοι παρακολουθησαν τον αγιασμό φορώντας μάσκες και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι μαθητές φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις εισήλθαν στον ναό και παρακολούθησαν τον αγιασμό που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Χρήστος Παππάς, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε «Χαίρομαι που βλέπω την εκκλησία γεμάτη από παιδιά μετά από περίπου έξι μήνες».

Ο διευθυντής του σχολείου και συνάμα διευθυντής του Γραφείου Παιδείας της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης Δημοσθένης Τριανταφύλλου καλωσόρισε τους μαθητές και μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Παναγία είναι χαρούμενη σήμερα που σας αντικρύζει. Κοιτάξτε το πρόσωπό της. Σας δέχτηκε στην αγκαλιά της με αγάπη όπως κρατά τον Χριστό».

«Το ελληνικό σχολείο θα σας ταξιδέψει στην Ελλάδα που ο κορωνοϊός σας στέρησε την καλοκαιρινή σας επίσκεψη. Σχολείο, Εκκλησία και Οικογένεια είναι ο θεραπευτικός χώρος με τα ελληνικά ιδεώδη, τις αξίες και την ελληνική γλώσσα που συνεχώς δανείζει τον κόσμο με λέξεις, όπως και την λέξη πανδημία» επεσήμανε ο κ. Τριανταφύλλου.

Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και ο διευθυντής Δημοσθένης Τριανταφύλλου σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον π. Χρήστο Παππά στην είσοδο του σχολείου.

Το σχολείο, βάσει των αποφάσεων των κυβερνητικών αρχών, μέχρι και την 21η Οκτωβρίου 2020 θα λειτουργήσει μόνο εξ αποστάσεως και στη συνέχεια θα λειτουργήσει ως υβριδικό. Τα μαθήματα, όπως επεσήμανε ο κ. Τριανταφύλλου μετά την 21η Οκτωβρίου θα γίνουν δια ζώσης και οι μαθητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα διαδικτυακά μέσω ενός πρωτοποριακού προγράμματος, που εφαρμόζεται με επιτυχία στα δημόσια σχολεία.

Το σχολείο έχει όλες τις τάξεις ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο μέχρι και την 9η και μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί εβδομήντα μαθητές.

Οι εγγραφές συνεχίζονται και ο διευθυντής εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των μαθητών.

Η κοινότητα της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.