Μαθητές, δάσκαλοι και γονείς της Αστόριας προσέφεραν βοήθεια στον ουκρανικό λαό

0
95
Οι μαθητές ενώ συσκευάζουν τα είδη πρώτης ανάγκης για τους δεινοπαθούντες της Ουκρανίας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι μαθητές, οι γονείς και το προσωπικό του Ημερήσιου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας τις τελευταίες ημέρες ασχολήθηκαν με τον έρανο και με την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τον λαό της Ουκρανίας και τον ελληνισμό της Μαριούπολης που εδώ και έναν μήνα βρίσκονται αντιμέτωποι με την ρωσική εισβολή.

Η  ανταπόκριση, όπως ανέφερε σε μήνυμά της προς τις «Αναμνήσεις» η υποδιευθύντρια του Σχολείου Ελένη Καραγιώργου, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, διότι η Μαριούπολη, η πόλη στην οποία κατοικούν πολλοί Έλληνες έχει υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές, ενώ οι κάτοικοί της οδηγήθηκαν στην προσφυγιά.   

Οι δωρεές ειδών υγιεινής, ρουχισμού και τροφίμων συγκεντρώθηκαν, ταξινομήθηκαν και συσκευάστηκαν και από τους μαθητές του Λυκείου. Γέμισαν  πάνω από 20 κιβώτια τα οποία θα παραδοθούν σήμερα στην ουκρανική εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στην Αστόρια  από μια πολυμελή αντιπροσωπεία του σχολείου. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ιερείς, μέλη της διεύθυνσης και του μαθητικού συμβουλίου. Επιπλέον, θα γίνει και οικονομική συνεισφορά.

Οι μαθητές οι οποίοι ασχολήθηκαν με την επιλογή και την συσκευασία των δώρων.

Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας «dress down day» (ημέρα χωρίς σχολικές ενδυμασίες) που πραγματοποιήθηκε προχθές σε όλο το σχολικό σύστημα του Αγίου Δημητρίου.

Το σχολείο αυτές τις ημέρες «πλημμύρισε» όχι μόνο από τα είδη πρώτης ανάγκης για τους δεινοπαθούντες της Ουκρανίας, αλλά και από αγάπη, εμπάθεια και συμπάθεια.

Οι μαθητές ενώ συσκευάζουν τα είδη πρώτης ανάγκης για τους δεινοπαθούντες της Ουκρανίας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.