Μαθήματα στο ΑΠΘ παρακολουθούν φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Delaware

0

Φοιτητές και φοιτήτριες από το Πανεπιστήμιο του Delaware των ΗΠΑ φιλοξενεί για έναν μήνα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο πλαίσιο συνεργασία τους με το αμερικανικό ακαδημαϊκό ίδρυμα και του προγράμματος Study Abroad.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βραχείας εκπαίδευσης φοιτητών στο εξωτερικό, διάρκειας συνήθως ενός μήνα, το οποίο περιλαμβάνει διαλέξεις από καθηγητές του Πανεπιστημίου αποστολής και του Πανεπιστημίου υποδοχής, προκειμένου οι φοιτητές που συμμετέχουν να γνωρίσουν τον τρόπο διδασκαλίας και τη φιλοσοφία ενός Πανεπιστημίου στο εξωτερικό, αλλά και την ιστορία και την κουλτούρα του τόπου του.

Συνολικά 21 φοιτητές και φοιτήτριες από το Πανεπιστήμιο του Delaware μαζί με τον με τον καθηγητή τους Shah S. Ismat, φιλοξενούνται από το ΑΠΘ από την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023 έως την 1η Φεβρουαρίου 2023. Στο πλαίσιο της παραμονής τους στην πόλη θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σειρά διαλέξεων στο ΑΠΘ στον τομέα των material studies, αλλά και να γνωρίσουν την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

«Το άνοιγμα του Πανεπιστημίου μας στην παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα με έμφαση στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα των ΗΠΑ γίνεται πράξη, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον εξωστρεφή χαρακτήρα του ΑΠΘ», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με την ομάδα των φοιτητών από το Πανεπιστήμιο του Delaware και παρουσίασε την ερευνητική δραστηριότητα του ΑΠΘ, καθώς και το ευρύ φάσμα των επιστημονικών αντικειμένων που διδάσκονται τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Αριστοτέλειο.

Η επίσκεψη των φοιτητριών/φοιτητών από το Πανεπιστήμιο του Delaware και η διοργάνωση των διαλέξεων πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Καθηγήτρια του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Αγγελική Λεμονίδου. Στις διαλέξεις συνδράμουν η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Ελευθερία Μαντά και ο Επίκουρος Καθηγητής του ίδιου Τμήματος Δημήτριος Παπασταματίου, παρουσιάζοντας την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Η συνεργασία μεταξύ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και Πανεπιστημίου του Delaware ξεκίνησε επίσημα το 2019 με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, το ΑΠΘ συμμετέχει στο πρόγραμμα πιστοποίησης εκπαιδευτικών ARTC (Alternative Routes to Teacher Certification), με στόχο την επιμόρφωση και την πιστοποίηση διδακτικής εμπειρίας εκπαιδευτικών της ελληνικής γλώσσας στο Delaware.

Στις αρχές του προσεχούς Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη επίσκεψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο από φοιτητές του Πανεπιστημίου του Stockton.

 Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ. *Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΘ

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.