ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η γενική συνέλευση του Κυπροαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (Cyprus US Chamber of Commerce), η οποία συνήλθε το βράδυ της Δευτέρας, 6 Ιανουαρίου  2020, ενέκρινε τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης και εξέλεξε τη νέα ηγεσία με πρόεδρο την Μαρία Πάππα (Maria Pappas), η οποία είναι διευθύντρια του ομίλου «Bolton Group» και στην απερχόμενη διοίκηση εκτελούσε χρέη γραμματέα.

Πρόκειται για ένα ιστορικό με όλη τη σημασία της λέξεως γεγονός, διότι το εν λόγω  Επιμελητήριο από της ιδρύσεώς του το 1997 παρέδωσε για πρώτη φορά τα ηνία του σε μια δυναμική και δραστήρια γυναίκα.

Το προεδρείο πλαισιώνεται από τους Δημήτρη Κωμοδρόμο (αντιπρόεδρο), Θεόδωρο Κακογιάννη (γραμματέα), Πετρούλα Λάμπρου (ταμίας), Νικόλαο Νικολάου (πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου), Πίτερ Κακογιάννη (νομικός σύμβουλος), Ανδρέα Κωμοδρόμο (επίτιμο μέλος – ιδρυτής) και Δέσποινα Αξιωτάκη (εκτελεστική διευθύντρια).

Από αριστερά διακρίνονται οι Φύτος Στράτης, Φώτης Παπαγερμανός, Δέσποινα Αξιωτάκη και ο Νικόλαος Νικολάου, ο οποίος υποδύθηκε τον Άγιο Βασίλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στο Δ.Σ. εξελέγησαν ακόμη οι: Γιώργος Αλεξάνδρου, Ανδρέας Χρυσοστόμου, Χρήστος Χριστοφόρου, Θίο Ντέιβιντ, Μαρία Χατζηδημητρίου, Μιχάλης Χατζηλουκάς, Κώστας Κελλάς, Νικόλαος Καρακώστας, Λώρα Νερούλια, Θεόδωρος Κακογιάννης, Εβις Σαββίδης, Τζοβάννα Ταννούση και Στάθης Θεοδωρόπουλος

Η εκτελεστική διευθύντρια του Επιμελητηρίου Δέσποινα Αξιωτάκη το βράδυ της Πέμπτης, 9 Ιανουαρίου 2020 συνέστησε στους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων, στον  Αρχιεπίσκοπο, κ. Ελπιδοφόρο, στον γενικό Πρόξενο τη νέα πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ Μαρία Πάππα και έπλεξε το εγκώμιό της.

Η κ. Αξιωτάκη μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εκλογή της πρώτης γυναίκας ως προέδρου και τόνισε ότι η εκλογή της έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στα στελέχη και τα μέλη του Επιμελητηρίου.  

Η κ. Πάππας μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την τιμή και το προνόμιο να είναι η 7η πρόεδρος που θα υπηρετήσει το Επιμελητήριο και συνάμα η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει ένα τόσο σημαντικό πόστο.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο πρόεδρο, Νικόλαο Νικολάου, για την αφοσίωση που επέδειξε κατά την προεδρία του. Το Επιμελητήριο είναι ένας αναγνωρισμένος οργανισμός χάρη στην σκληρή δουλειά του, αλλά και την επιμονή του να δημιουργήσει και ένα ισχυρό τμήμα Νέων Επαγγελματιών», επεσήμανε η κ. Πάππα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Νίκος Νικολάου, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου ευχαρίστησε τα μέλη του Επιμελητηρίου για την στήριξή τους στον οργανισμό. Ο κ. Νικολάου έπλεξε το εγκώμιο της απερχόμενης ηγεσίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που επιτελέστηκε την περασμένη τετραετία. Ειδική μνεία έκανε στην προσφορά των μελών της εκτελεστικής επιτροπής και συγκεκριμένα των κ. Μιχάλη Χατζηλούκα, Μαρία Πάππα, Πετρούλα Λάμπρου, Δέσποιινα Αξιωτάκη, στον απερχόμενο πρόεδρο του ΔΣ Νικόλαο Καρακώστα και στον ιδρυτή του Επιμελητηρίου και συνάμα επίτιμο μέλος Ανδρέα Κωμοδρόμο.

Στη σύσκεψη παρέστη και ο εμπορικός ακόλουθος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Αρίστος Κωνσταντίνου, ο οποίος εξέφρασε τον θαυμασμό του για της προσφορά του Κυπροαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην προώθηση των επενδύσεων στην Κύπρο και στην ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων της Κύπρου και των ΗΠΑ.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.