Λιγοστεύουν τα κρούσματα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι στη Νέα Υόρκη

0
O πίνακας με τα θετικά ανά ημέρα κρούσματα του κορωνοϊού.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα τελευταία 24ωρα τόσο στον δήμο όσο και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης καταγράφτηκαν λιγότερα κρούσματα του κορωνοϊού, μειώθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις μονάδες εντατικές θεραπείες. Φθίνουσα πορεία παρουσιάζουν και οι θάνατοι λόγω του κορονωοϊού  και αυτό αν μη τι άλλο αφήνει μια χαραμάδα ελπίδας.

Παρά ταύτα η γενικότερη κατάσταση στη Νέα Υόρκη παραμένει κρίσιμη καθώς και προχθές θρηνήσαμε άλλους 478 συμπολίτες μεταξύ των οποίων και ομογενείς. Ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στην πολιτεία ανήλθε στους 14, 347, άρα το ένα τρίτο του γενικού αριθμού των θυμάτων (40.683) προέρχονται από την πολιτεία της Νέας Υόρκης. Τραγικά είναι τα δεδομένα και για τις όμορες πολιτείες της Νέας Ιερσέης και του Κονέκτικατ.

Αρχής γενομένης από σήμερα, Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020 η πολιτεία της Νέας Υόρκης ξεκινά επιθετική εκστρατεία ιχνηλάτησης αντισωμάτων του κορωνοϊού. Αυτό σε συνδυασμό με τα τεστ ιχνηλάτησης του κορωνοϊού θα δώσουν μια πιο ρεαλιστική εικόνα για τα ποσοστά του πληθυσμού που ήταν συμπτωματικά, είτε νόσησαν με ελαφριά συμπτώματα και δεν ζήτησαν ιατρική αρωγή.

Ο πίνακας με τις εισαγωγές ανά ημέρα στα νοσοκομεία λόγω του κορωνοϊού.

Δήμος Νέας Υόρκης   

Οι «Αναμνήσεις» για μια ακόμη φορά μελέτησαν προσεκτικά τα δεδομένα του Δήμου της Νέας Υόρκης για τον κορωνοϊό και διαπίστωσαν ότι τόσο η καμπύλη των κρουσμάτων, όσο και οι καμπύλες των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των θυμάτων εμφανίζουν σταθερή κάθοδο.

Η κατάσταση ως προς τον αριθμό των θυμάτων στις πέντε κομητείες μέχρι και ετούτη την ώρα δεν εμφανίζει μεγάλες αποκλίσεις.

Το μεγαλύτερο τίμημα του κορωνοϊού το πλήρωσαν και συνεχίζουν να το πληρώνουν οι κομητείες του Κουίνς και του Μπρούκλιν και κυρίως οι φτωχές και υποβαθμισμένες περιοχές. Πρόκειται για τις κομητείες με τον μεγαλύτερο αριθμό των Ελλήνων και των Ελληνοαμερικανών.

Ο πίνακας με τα θύματα του κορωνοϊού στις πέντε κομητείες της Νέας Υόρκης.

Διαγνωστικά τεστ

O χάρτης με τα κρούσματα ανά ταχυδρομικό κώδικα και στις πέντε κομητείες της Νέας Υόρκης δείχνει ότι το μεγαλύτερο μέρος είναι στο κόκκινο. Το νότιο και το κεντρικό Μανχάταν, η Αστόρια, το Ντίτμαρς, το Μπέισαϊντ, το Γουάιτστόουν, η Μάλμπα, το Μπίτσχερστ, το Ντάγκλαστον, το Μπέι Ριτζ και Μπενσοχέρστ του Μρούκλιν βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από τις άλλες περιοχές.

Μέχρι και το μεσημέρι του Πάσχα (19ης Απριλίου 2020 στον Δήμο της Νέας Υόρκης είχαν υποβληθεί σε διαγνωστικά τεστ 236.474 άτομα και μόνο 129.788 ήταν θετικοί στον κορωνοϊίο. Άρα μιλάμε για 54.8% των ατόμων που υποβλήθηκαν σε τεστ ήταν θετικοί.

Ο αριθμός των ατόμων που εισήχθησαν στα νοσοκομεία μέχρι και το μεσημέρι της 19ης Απριλίου 2020 ανήλθε στους 34.602 που αντιστοιχεί στο 27% των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. 

Ο πίνακας με τον αριθμό των θυμάτων ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους για τις πέντε κομητείες.

Ρεκόρ θυμάτων

Ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας το μεσημέρι της 19ης Απριλίου 2020 ανήλθε στα  8.881, ενώ ο αριθμός των νεκρών στον δήμο είναι μεγαλύτερος διότι από την έξαρση της πανδημίας μέχρι στιγμής απεβίωσαν άλλοι 4.429 συμπολίτες. Άρα μέχρι στιγμής στις πέντε κομητείες της Νέας Υόρκης απεβίωσαν 13.240 άτομα.

Μελετώντας προσεκτικά τον πίνακα με τα δεδομένα των νεκρών διαπιστώνουμε ότι 3.339 είτε τα 69.9% των νεκρών έπασχαν από υποκείμενες νόσους, 1350, είτε 28.2% έπασχαν από άγνωστες υποκείμενες νόσους και μόνο 89 από τους νεκρούς, είτε τα 1.8% έχαιραν απόλυτης υγείας.  

Ο αριθμός των ατόμων από 0-17 ετών που πέθαναν από τον κορωνοϊό ανέρχεται στους 3 και όλοι τους έπασχαν από υποκείμενη νόσο.

Ο πίνακας με τα κρούσματα για τις διάφορες ηλικιακές ομάδες.

Ο αριθμός των ατόμων από 18 – 44 ετών που πέθαναν από τον κορωνοϊό ανήλθε στα 380 άτομα (είτε 4.3 % των θυμάτων) και μόνο 75 άτομα χωρίς υποκείμενες νόσους (είτε 2.9 % των νεκρών).

Ο αριθμός των νεκρών ηλικίας 45-64 ετών που πέθαναν από τον κορωνοϊό ανέρχεται στους 1.988, είτε 22.6%.

Ο αριθμός των νεκρών ηλικίας 65-74 ετών ανήλθε στους 2.179 είτε 24.7 %.

Τα 48% των νεκρών ήταν άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω και μόνο 18 είτε τα 0.8% εξ αυτών ήταν χωρίς υποκείμενες νόσους.

Τα 36% των νεκρών, είτε 1.724 ήταν γυναίκες, τα 59.6% των νεκρών, είτε 2.848 ήταν άνδρες και 206 νεκροί έχουν καταγραφεί ως αγνώστου φύλου.

Ο πίνακας με τα κρούσματα του κορωνοϊού βάσει το φύλο.

Οι κομητείες

Την πρωτιά ως προς των αριθμό των θυμάτων την κατέχει το Κουίνς με 2.646 νεκρούς, ακολουθεί το Μπρούκλιν με 2.606 νεκρούς, το Μπρονξ με 1975 νεκρούς, το Μανχάταν με 1148 νεκρούς και το Στάτεν Αϊλαντ με 432 νεκρούς.

Και στον αριθμό των ασθενών που εισήχθησαν στα νοσοκομεία το Κουίνς διατηρεί την πρωτιά με 11.099 ασθενείς. Ακολουθούν το Μπρούκλιν με 9.088 ασθενείς, το Μπρονξ με 8.046 ασθενείς, το Μανχάταν με 4.779 ασθενείς, και το Στάτεν Άϊλαντ 1.547 ασθενείς.

Τέλος συγκρίνοντας τον αριθμό των εισαγμένων σε σχέση με τους θετικούς στον κορωνοϊό διαπιστώνουμε ότι τα ποσοστά είναι ευθέως ανάλογα με την ηλικία. Όσο μεγαλώνει η ηλικία, άλλο τόσο μεγαλώνουν τα ποσοστά των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.