ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ παρέμεινε κάτω από τους 900 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με 830 νεκρούς να καταγράφονται τις 24 ώρες ως χθες Δευτέρα στις 20:30, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Την προηγουμένη, στις ΗΠΑ είχε καταγραφεί ημερήσιος απολογισμός 776 θανάτων, σύμφωνα με τους αριθμούς της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης, που ανανεώνονται συνεχώς.

Είναι πάντως πολύ νωρίς για να ειπωθεί εάν αυτή η επιβράδυνση αποτελεί πραγματικά τάση.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ωστόσο παρά τη μείωση συνεχίζει να γίνεται ολοένα βαρύτερος στην αμερικανική επικράτεια: χθες Δευτέρα ξεπέρασε τους 80.000 νεκρούς.

Οι ΗΠΑ είναι, με βάση τους επίσημους απολογισμούς, η χώρα που έχει δεχθεί το πιο βαρύ χτύπημα από την πανδημία, τόσο σε αριθμό νεκρών, όσο και αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων μόλυνσης (σε απόλυτους αριθμούς, όχι δηλαδή κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό). Η πόλη της Νέας Υόρκης θρηνεί μόνη της το ένα τέταρτο των θυμάτων, σχεδόν 20.000 νεκρούς.

Ο νεοϋορκέζικος απολογισμός ενδέχεται μάλιστα να είναι υποτιμημένος κατά αρκετές χιλιάδες, επισήμαναν χθες Δευτέρα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Το φράγμα των 50.000 θανάτων ξεπεράστηκε στις ΗΠΑ πριν από δυόμισι εβδομάδες, την 24η Απριλίου.

Η χώρα εκφράζονται φόβοι ότι θα καταμετρά 103.000 θανάτους ως την 30ή Μαΐου, δείχνει ο μέσος όρος 20 επιδημιολογικών μοντέλων όπως τον υπολόγισαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

Μολονότι η πανδημία μοιάζει να έχει μπει σε φάση ύφεσης στη Νέα Υόρκη, νέες εστίες εμφανίζονται αλλού, όπως στην περιοχή της πρωτεύουσας, της Ουάσινγκτον.

Κατά τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στις ΗΠΑ έχουν διαγνωστεί 1,34 εκατ. κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

«Έχουμε αναπτύξει δυναμικότητα» για την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ «απαράμιλλη παγκοσμίως», τόνισε χθες Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ, υπογραμμίζοντας πως στη χώρα του έχουν γίνει «9 εκατομμύρια» τέτοιες εξετάσεις.

- Advertisement -

1 COMMENT

 1. Τα χρόνια που πέρασαν με παρόμοιες
  πανδημίες και γρίπες , κανένας δεν μας έδωσε
  ποτέ λογαριασμό πόσοι πέθαιναν και πόσοι
  πέθαναν. Αυτό και μόνον μιλάει από μόνο του
  ότι γίνεται σκευωρία πάταγος εναντίον του
  Τράμπ. Στην ομογένεια αν παραβάλλουμε
  τους Θανάτους, προηγούμενων χρόνων
  με τους σημερινούς θα διαπιστώσουμε πως
  τα ποσοστά με τον κορονοιό είναι πολύ
  λιγότερα . Άλλες χρονιές ο Εθνικός Κήρυκας
  προς χαράν του εκδότη ήταν γεμάτος με
  αγγελίες θανάτων και μνημοσύνων, εν αντιθέσει
  με τους σημερινούς που μετριούνται στα
  δάχτυλα , παρά το γεγονός που όλοι γνωρίζουμε
  πως όποιος πεθαίνει για οποιαδήποτε άλλη αιτία
  την νύφη την πληρώνει ο κορονοιός, βλέπετε
  με αυτόν τον τρόπο βολεύονται και οι πολιτικοί
  αντίπαλοι του Τράμ αλλά ενίοτε και οι συγγενείς
  των νεκρών .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.