ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το τετραήμερο ελληνικό φεστιβάλ της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν το οποίο ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης, 6 Ιουνίου 2019 και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, 9 Ιουνίου 2019.

Η πρόεδρος της κοινότητας Εφη Καραλέκα και οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ Γεώργιος Ισαακίδης και Ξενής Θωμάς κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» επεσήμαναν ότι στην επιτυχία του φεστιβάλ συνέβαλαν πολλοί παράγοντες μεταξύ των οποίων και οι ιδανικές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του τετραημέρου.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Διονύσιος Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η διοργάνωση του φεστιβάλ κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι και ότι οι προσπάθειες για τη διοργάνωσή του ξεκινούν εβδομάδες πριν με την προσέλκυση των χορηγών και των εθελοντών και με άλλα οργανωτικά ζητήματα.

Καθήμενοι διακρίνονται οι Ελένη Γκαλίτση, Μάθιου Δημητρίου, Έφη Καραλέκα και Αθηνά Δημητρακοπούλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Ιδιαίτερη φροντίδα αφιερώνεται και στη λαχειοφόρο αγορά, η οποία εφέτος είχε ως δώρο ένα καινούργιο αυτοκίνητο τύπου «2019 BMW X1»

Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου εργάστηκαν άοκνα πάνω από εκατόν πενήντα ομογενείς όλων των ηλικιών, οι οποίοι εξέπληξαν τους επισκέπτες με τη φιλοξενία και με τη διάθεσή τους να τους εξυπηρετήσουν.

Ο π. Διονύσιος Αναγνωστόπουλος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους εθελοντές, τους χορηγούς και όλους τους επισκέπτες που για μια ακόμη φορά επέλεξαν το φεστιβάλ τους για να περάσουν αξέχαστα με τις οικογένειές τους.

Στην αμανηστική φωτογραφία διακρίνονται οι Ξενης Θωμά, Γεώργιος και Θέα Τσελεκας, Σπύρος και Βούλα Παξινός, Γιώργος και Νιοβη Φιλίππου, Ανδρέας και Μαρία Βαγενά, Joanna Phillips, Margie Δημητρίου, Νικόλαος Πάππας, Σωκράτης Σκιαδάς, Δημήτρης Αντωνάκης, Ανδρέας Σαββα, Terry Παπαϊωάννου, Καλλιόπη Ραγκούση, Γιώργος Κρητικος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

«Το φεστιβάλ εφέτος συνέπεσε με εκείνο της καθολικής εκκλησίας του Αγίου Λουκά, που λόγω χώρου είχε μεγαλύτερο Λούνα Παρκ. Παρά ταύτα οι Ιταλοί και τα άλλα μέλη του Αγίου Λουκά προτίμησαν το δικό μας φεστιβάλ για τη συνεστίασή τους, λόγω του ποιοτικού ελληνικού φαγητού και του φιλόξενου περιβάλλοντος», επεσήμανε.

Ερωτηθείς για τα έσοδα του φεστιβάλ ο π. Διονύσιος επεσήμανε ότι ένεκα της γενναιοδωρίας των επιχειρηματιών και των απλών ομογενών, κάθε δολάριο που εισπράττουν διατίθεται για την εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας και για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και φιλανθρωπικών προγραμμάτων.

Οι εθελοντές οι οποίοι ασχολήθηκαν με τους λουκουμάδες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Η εν λόγω κοινότητα διατηρεί το δικό της Ημερήσιο Σχολείο και οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες από κάθε άλλη κοινότητα, διότι τα έξοδα για τη εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων είναι μεγάλα. Ως γνωστόν το έλλειμμα του προϋπολογισμού του σχολείου καλύπτεται από την κοινότητα.

Ο π. Διονύσιος επωφελούμενος της ευκαιρίας κάλεσε τους ομογενείς του Γουάιτστόουν, της Μάλμπα, του Κόλετζ Πόιντ και των περιχώρων να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Απογευματινό και στο Ημερήσιο Σχολείο και συνάμα να ενισχύσουν τόσο τα σχολεία όσο και την κοινότητα.

Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.