ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το 44ο Ελληνικό Φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας αφ ενός μεν λόγω της άρτια διοργάνωσης και της αυταπάρνησης των εθελοντών, αφ ετέρου δε λόγω της δίψας που έχουν οι ομογενείς και οι φιλέλληνες της περιοχής να αναβιώσουν τα έθιμα και να γευτούν την ελληνική γαστρονομία και φιλοξενία.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε με τον αγιασμό που τέλεσε ο π. Χρήστος Κόντος το απόγευμα της Πέμπτης, 16 Σεπτεμβρίου 2021 και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, 19ης Σεπτεμβρίου 2021 και ήταν το πρώτο δια ζώσης μετά από δύο σχεδόν χρόνια.

Στην επιτυχία συνέβαλαν τα στελέχη της κοινότητας και όλων των φορέων της και οι δεκάδες των εθελοντών όλων των ηλικιών, ενώ την παράσταση έκλεψαν τα χορευτικά «Ελληνάκια» και «Ολύμνπιανς» της κοινότητας.

Το περίπτερο με τις πίτσες και τα τηγανιτά διακρίνονται οιο Τριανταφυλλος Παραστατίδης, Αναστάσης και Διονύσια Σιούτη, Σπύρος και Βικυ Ντοντου και Σπυριδουλα Μπότου.

Το ελληνικό φεστιβάλ αναμφίβολα αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτιστικό και ερανικό γεγονός της χρονιάς και συνάμα ένα από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα. Η προετοιμασία του ξεκινάει στα τέλη της άνοιξης και εντείνεται τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου.

Η κοινότητα του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας ιδρύθηκε το 1962 και είναι μια από τις πιο δυναμικές κοινότητες της τριπολιτειακής περιοχής της Φιλαδέλφειας και ανήκει στην Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης.

Παράλληλα ανήκει στις πρωτοπόρες κοινότητες που μετέτρεψαν την πανδημία του κορωνοϊού και την κρίση ως ευκαιρία αφ’ ενός μεν συνεχίζοντας την φιλανθρωπική της δράση, αφ’ ετέρου δε αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που μας παρέχει η τεχνολογία για την εξ αποστάσεως επικοινωνία με τα μέλη.

Στην αναμνηστική φωτογραφία διακρίνονται οι Δήμητρα και Γκρέγκορι Πίτερς, Γεωργία Σταύρου, Ματίνα Σταύρου, ‘Αρθουρ Κάρρος και Μπέτυ Τσαρούχη.
Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Τσετσέκος, Λάμπρος Οικονομίδης, Κωνσταντίνος Οικονομίδης, Γιώργιος Κ. Οικονομίδης. Γιώργος Λ. Οικονομίδης,Τζίμυ Στεφανίδης, Σταύρος Στεφανίδης και Γιώργος Στεφανίδης.
Από αριστερά διακρίνονται οι Stephanie Migias, Crelesta Karamatsoukas. Georgia Chletcos, Paula Pastris Farrel, Magdalene Pastris. Katherine Kennedy
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.