ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια σειρά κοσμημάτων με σχήματα και αναλογίες που η δημιουργός τους εμπνεύστηκε από την αρχαιότητα παρουσίασε στο κοινό η «Επιχειρηματική Συμμαχία της Ανατολικής Μεσογείου», πιο γνωστή ως EMBCA, με επικεφαλής τον γνωστό Ηλία (Λού) Κάτσο και σε συνεργασία με την ΑΧΕΠΑ και το τμήμα Δελφοί 25 καθώς και το τμήμα «Θυγατέρες της Πηνελόπης» του Μανχάταν το βράδυ της Τρίτης, 2 Απριλίου 2019, στο Kλαμπ 3  West.

Η εκδήλωση είχε ως κεντρικό θέμα την επίδραση του αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού στην σύγχρονη σχεδίαση κοσμημάτων και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών ομογενών και αναμεσά τους πολλών κυριών, που είχαν την ευκαιρία να δούν απο κοντά και να θαυμάσουν τα κοσμήματα.

Ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την ενδιαφέρουσα ομιλία της δημιουργού κ. Χάρις Απέργη (Αρχιτέκτων και Σχεδιάστρια Κοσμημάτων) και να απολαύσουν την ποίηση της δημοσιογράφου Κλέλιας Χαρίση, υπεύθυνης Λογοτεχνίας και Τεχνών της οργάνωσης φίλων της «Ουνέσκο» Πειραιώς και Νήσων.

Οι δημιουργίες της σχεδιάστριας Χάρις Απέργη. Η πλειάδα των κοσμημάτων είχε ονόματα εμπνευσμένα απο σύμβολα, παραστάσεις και σχήματα της αρχαιότητας. Φωτογραφία: ETA PRESS

Η κ. Απέργη συνδύασε και περιέλαβε στην ομιλία της (που έγινε στην αγγλική γλώσσα), πολλές λέξεις με ελληνική προέλευση και τόνισε  ότι ο Ελληνισμός της Διασποράς θα αποτελέσει την σύγχρονη ασπίδα, την φάλαγγα της Τέχνης και της Ποίησης για τον επαναπατρισμό των Ελληνικών αρχαιοτήτων.

Ο κ. Ηλίας Κάτσος, πρόεδρος της EMBCA και του τμήματος 25 της ΑΧΕΠΑ καλωσόρισε το κοινό και εξέφρασε την χαρά του για την όμορφη παρουσίαση των κοσμημάτων και την σχέση τους με την αρχαιότητα.  Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος του τμήματος «Θυγατέρες της Πηνελόπης» κ. Εφη Στρειδά.

Η πρόεδρος των Θυγατέρων της Πηνελόπης Έφη Στρείδα. Φωτογραφία: ETA PRESS

Αμέσως μετά την παρουσίαση έγινε και δημοπρασία την οποία και διεύθυνε ο κ. Αργύρης Αργειτάκος, πρώην πρόεδρος του τμήματος 25 της ΑΧΕΠΑ και αρκετά από τα κοσμήματα κατέληξαν στα χέρια του κοινού, που με τον τρόπο αυτό ενίσχυσε και φιλανθρωπικά ιδρύματα , αφού μέρος των εσόδων της δημοπρασία κατέληξαν στο ταμείο για την επέκταση και ανοικοδόμηση των εγκαταστάσεων του γηροκομείου «Αγιος Μιχαήλ» στο Uniondale, Long Island.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κ. Γιώργος Μιχαηλίδης.

Άποψη του κοινού που παρακολούθησε την εκδήλωση. Φωτογραφία: ETA PRESS
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Λου Κάτσου. Φωτογραφία: ETA PRESS.
Η δημοσιογράφος και ποιήτρια κ. Κλέλια Χαρίση. Φωτογραφία: ETA PRESS
Η Αρχιτέκτων και σχεδιάστρια κοσμημάτων κ. Χάρις Απέργη. Φωτογραφία: ETA PRESS
Ο κ. Αργύρης Αργειτάκος με την συζυγό του Ελλη. Φωτογραφία: ETA PRESS
Στιγμιότυπο από την δημοπρασία που ακολούθησε και διεύθυνε ο κ. Αργύρης Αργειτάκος. Φωτογραφία: ETA PRESS
Η Αρχιτέκτων και σχεδιάστρια κοσμημάτων κ. Χάρις Απέργη. Φωτογραφία: ETA PRESS

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την εκδήλωση. Φωτογραφία: ETA PRESS
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.