Διαλέξεις ομογενών γιατρών του νοσοκομείου «Mount Sinai Queens» για υγεία γυναικών

0
Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ. Μανώλης Τσάτσας, Δρ. Φιορίνα Κυρίτση, Δρ. Φλωρεντία Χριστοδουλίδου και ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου, Αλέξης Φαίδωνος Βαντέτ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι ομογενείς γιατροί του νοσοκομείου «Mount Sinai Queens» του Κουίνς, Δρ. Φλωρεντία Χριστοδουλίδου, Δρ. Φιορίνα Κυρίτση και Δρ. Μανόλης Τσάτσας το απόγευμα της Τετάρτης, 3 Απριλίου 2019 ενημέρωσαν τους ομογενείς για θέματα που αφορούν την υγεία των γυναικών και την πρόληψη των παθήσεων.

Οι διαλέξεις έλαβαν χώρα στο Αρχιεπισκοπικό Κέντρο στην Αστόρια και παραβρέθηκαν ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέτ με τη σύζυγό του Μελίνα, καθώς επίσης και ηγετικά στελέχη και μέλη του Γυναικείου Τμήματος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερική (Women’s Initiative Network).

Η Ana M. Rodriguez, διευθύντρια διακοινοτικών σχέσεων, του συνηγόρου του ασθενή και των εθελοντικών υπηρεσιών (Director Community Relations, Patient Advocate & Volunteer Services) παρουσίασε τους ομογενείς γιατρούς και εστίασε την προσοχή της στην ιστορία του Νοσοκομείου της Αστόριας το οποίο είναι ένα από τα ιστορικά νοσοκομεία του Κουίνς και ότι για 120 χρόνια προσφέρει υψηλού επιπέδου ιατρικής μέριμνας στους ομογενείς και άλλους κατοίκους.

Στιγμιότυπο από την ομιλία της Ana M. Rodriguez. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα έργα που συντελέστηκαν τις δύο τελευταίες δεκαετίες στο νοσοκομείο και τα οποία σχετίζονταν με την ανέγερση νέας πτέρυγας και την ανακαίνιση των υπαρχόντων κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού.

Το Νοσοκομείο «Mount Sinai Queens»  ανήκει στον ομώνυμο ιατρικό όμιλο, ο οποίος είναι ένας από τους επτά μεγαλύτερους ιατρικούς ομίλους και έχει τη δική του ιατρική σχολή.

Το εν λόγω νοσοκομείο είναι το νοσοκομείο στο οποίο εργάζονται περισσότεροι ομογενείς γιατροί και νοσοκόμοι, ενώ το ένα τρίτο του Διοικητικού Συμβουλίου απαρτίζεται από ομογενείς.

Στιγμιότυπο από την ομιλία της Δρ. Φλωρεντίας Χριστοδουλίδου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η Δρ. Φλωρεντία Χριστοδουλίδου, η οποία για δύο και πλέον δεκαετίες διετέλεσε πρόεδρος του Γυναικείου Τμήματος του Παγκυπρίου (Women’s Initiative Network) αναφέρθηκε στα ενημερωτικά προγράμματα του Νοσοκομείου και για τις δωρεάν εξετάσεις που προσφέρουν για πάνω από δύο δεκαετίες στις Γυναίκες που δεν έχουν ιατρική ασφάλεια.

Η Δρ. Χριστοδουλίδου επεσήμανε ότι έχουν σώσει εκατοντάδες ζωές, διότι δεν αρκούνταν μόνο στις δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας, Test Pap, αλλά παρείχαν δωρεάν και τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Η Δρ. Φιορίνα Κυρίτση αναφέρθηκε στις παθήσεις και τόνισε ότι οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο καρκίνος κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις στον κατάλογο των θανατηφόρων ασθενειών.

Παράλληλα τόνισε ότι τις δύο τελευταίες δεκαετίες έχουν αλλάξει τα δεδομένα των καρδιαγγειακών παθήσεων για τις γυναίκες διότι έχουν ληφθεί σοβαρά μέτρα για την ενημέρωση των γυναικών και την διάγνωση σε πρώιμα στάδια και την πρόληψη των ασθενειών.

Στιγμιότυπο από τη διάλεξη της Δρ. Φιορίνας Κυρίτση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

O αναπληρωτής καθηγητής Γυναικολογικής Ογκολογίας Δρ. Μανώλης Τσάτσας αναφέρθηκε σε θέματα μαιευτικής – γυναικολογίας και εστίασε την προσοχή του στη διάγνωση σε πρώιμα στάδια του καρκίνου των ωοθηκών και άλλων γεννητικών οργάνων.

Παράλληλα τόνισε ότι σήμερα οι γιατροί έχουν περισσότερα και πιο αποτελεσματικά διαγνωστικά μέσα και ότι εφαρμόζουν προηγμένες μεθόδους θεραπείας του καρκίνου.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.