Κοπή Βασιλόπιτας Παν-Ροδιακού Συλλόγου Νέας Υόρκης

0
Από αριστερά διακρίνονται οι: Θάλεια Τζωρζή-Βλεπάκης, Καλλιόπη Ζιάγκος, Σάββας Σωτρίλλης, Νίκος Καρτάλης, Ελένη Σακέλλη, Κώστας Μανωλούκος και Ηλίας Τομάζος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Συλλόγου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Παν-Ροδιακός Σύλλογος της Νέας Υόρκης – Απόλλων Τμήμα 3ο την Κυριακή 22, Ιανουαρίου 2023 αναβίωσε τα έθιμα της Κοπής της Βασιλόπιτας και της Πρωτοχρονιάς. Τα μέλη και τα στελέχη του Συλλόγου με τους φίλους του αρχικά παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία και την Αρτοκλασία που τέλεσε στην Πατριαρχική Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια ο αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Μαρουλάς υπό την βοήθεια του διακόνου Βασίλειου Αγγελάκη.

Αμέσως μετά έλαβε χώρα στην κοινοτική αίθουσα η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας.  Ο πρόεδρος του Παν-Ροδιακού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, κ. Νίκος Καρτάλης ευχαρίστησε τους φίλους και τα μέλη για την συνεισφορά τους και την υποστήριξη τόσο για την φυσική τους παρουσία, όσο και για τις δράσεις του συλλόγου, στήριξη η οποία δίνει κίνητρα στο συμβούλιο να επικεντρωθούμε σε δράσεις ουσίας που ωφελούν τόσο την ομογένεια εδώ στην Αμερική, όσο και την τοπική κοινωνία της Ρόδου στην Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στις γυναίκες που πλαισιώνουν το υπόλοιπο συμβούλιο, την αντιπρόεδρο Καλλιόπη Ζιάγκος, την ταμεία Θάλεια Τζωρζή-Βλεπάκη και τη γραμματέα Ελένη Σακέλλη.

Ειδική αναφορά έγινε στους παραβρισκόμενους και πρώην προέδρους του τμήματος κ. Σάββα Σωτρίλλη και κ. Κώστα Μαλονούκο, τον πρόεδρο της κεντρικής έδρας του Παν-Ροδιακού Συλλόγου Αμερικής και διευθυντή του κέντρου ελληνικών σπουδών Παιδεία στο Πανεπιστήμιο της Κονέκτικατ κ. Ηλία Τομάζο, και στους υπόλοιπους εκπροσώπους της ομογένειας που παραβρέθηκαν συμπεριλαμβανομένων της κ. Μαρίας Μαραγκού προέδρου της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Αμερικής, την Σωτηρία Ζουρούδη, πρόεδρο της Δωδεκανησιακής Νεολαίας, τον Άλεξ Κωνσταντόπα αντιπρόεδρο του Συλλόγου της Σύμης – Αίγλη.

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Συλλόγου.

Στη συνέχεια ο κ Καρτάλης, ανακοίνωσε πως ο Παν-Ροδιακός Σύλλογος Νέας Υόρκης σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου παρουσίασε στην εκδήλωση και ήταν διαθέσιμο προς πώληση, για πρώτη φορά στην Αμερική, το βιβλίο του Μανόλη Μακρή, “Η Ιστορία της Ρόδου” τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αγγλική γλώσσα, σε μετάφραση των κκ. Μανώλη Κασσώτη και Δημοσθένη Τριανταφύλλου.

Ο πρώην πρόεδρος του τμήματος κ, Κώστας Μανωλούκος στο χαιρετισμό του, εξέφρασε τις θερμές ευχές του στα μέλη του φίλους, και μεταβίβασε τις ευχές του Επισκόπου Μηδείας, κ. Απόστολου, που πάντα μας έχει στις προσευχές του, και του π. Γεωργίου Καζούλη που εκείνη την ημέρα βρισκόταν στην Ιερουσαλήμ και επίσης προσευχόταν για τα μέλη του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος της κεντρικής έδρας του Παν-Ροδιακού Συλλόγου Αμερικής και διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών σπουδών του πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, κ. Ηλίας Τομάζος, σημείωσε πως μόλις είχε επιστρέψει από το ταξίδι του στη Ρόδο, όπου είχε μια σειρά από επαφές με τους τοπικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και τον πρέσβη των ΗΠΑ George Tsounis, με συζητήσεις για την ανέγερση των κτιριακών εγκαταστάσεων, που προωθεί να γίνει υπό την αιγίδα του ο Παν-Ροδιακός Σύλλογος Αμερικής – Απόλλων, στην περιοχή Κολύμπια στη Ρόδο, με σκοπό να αποτελέσει κέντρο διασύνδεσης ομογενών ανά τον κόσμο με κέντρο το νησί της Ρόδου.

Από αριστερά διακρίνονται οι: Καλλιόπη Ζιάγκος, Ηλίας Τομάζος, Μαρία Μαραγκού, Νίκος Καρτάλης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Συλλόγου.

Επίσης έκανε αναφορά στο πρόγραμμα για φοίτηση Αμερικανών φοιτητών στη Ρόδο μέσω του προγράμματος της Παιδείας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ συνεχάρη τον πρόεδρο του τμήματος της Νέας Υόρκης κ. Νίκο Καρτάλη και το υπόλοιπο συμβούλιο, την αντιπρόεδρο κ. Καλλιόπη Ζιάγκος, την ταμεία Θάλεια Τζωρζή-Βλεπάκη και την γραμματέα Ελένη Σακέλλη, για την ενεργητικότητα και την συνεισφορά τους στην ομογένεια και την πατρίδα και κάλεσε τους παραβρισκόμενους στο ετήσιο συνέδριο του Παν-Ροδιακού Συλλόγου Αμερικής «Απόλλων», που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στη Ρόδο.

Τέλος ο κ. Καρτάλης ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης για τη στήριξη, τη συνεισφορά και τις προσφορές τους συμπεριλαμβανομένου των κ. Παρασκευής Σαββιού, Στέλλας Τζωρζή, Θαρρενής Τζωρζή, Διαμάντως Σακέλλη, Ευτυχίας Ζιάγκου, Κατερίνας Φρανγκοπούλου, Χρυσούλας Κούβαρου, Κώστα Μανωλούκου, τις επιχειρήσεις Van Dam Diner, Victory Sweet Shop, Buccaneer Diner και Mediterranean Foods.

Επίσης τα ομογενειακά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ακολουθήστε τον Παν-Ροδιακό Σύλλογο Νέας Υόρκης – Απόλλων στα social media: Facebook: https://www.facebook.com/panrhodian.society.ny και Instagram: https://www.instagram.com/panrhodian.society.ny

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παν-Ροδιακού Συλλόγου Νέας Υόρκης – Απόλλων Από αριστερά: Νίκος Καρτάλης, Θάλεια Τζωρζή-Βλεπάκης, , Ελένη Σακέλλη, Καλλιόπη Ζιάγκος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Συλλόγου.
Από αριστερά διακρίνονται: ο πρώην πρόεδρος, Σάββας Σωτρίλλης, ο νυν πρόεδρος Νίκος Καρτάλης, ο πρώην πρόεδρος Κώστας Μανωλούκος, και ο πρόεδρος της κεντρικής έδρας Ηλίας Τομάζος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Συλλόγου.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.