ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Κυβερνείο της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος Αμερικής και Καναδά την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 διοργάνωσε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια την πρώτη εκδήλωση του έτους στο πλαίσιο της οποίας αναβίωσαν τα έθιμα της Πρωτοχρονιάς και της κοπής της βασιλόπιτας.

Πρόκειται για την καθιερωμένη εκδήλωση που συνδυάζεται με την πρώτη συνεδρίαση του έτους της ύπατης στοάς της Ομοσπονδίας, η οποία αναβλήθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο Σικάγο και σε άλλες μεσοδυτικής πολιτείες των ΗΠΑ και Καναδά.

Ο κυβερνήτης Γιάννης Νικολόπουλος καλωσόρισε τους εκπροσώπους όλων των ρουμελιώτικων σωματείων της τριπολιτειακής περιοχής και τους ευχήθηκε όπως το 2020 να είναι το έτος πραγματοποίησης όλων των συλλογικών και ατομικών στόχων. Το 2020 να είναι έτος ευημερίας, προόδου και ειρήνης σε όλον τον κόσμο.

Από αριστερά διακρίνονται οι Αντώνης Σερέτης, Δημήτρης Παλιούρας, Γιάννης Νικολόπουλος και Τομ Κοράκης. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Στην εκδήλωση παρέστη ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας Νίκος Αναγνωστόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην πολυσχιδή δράση των Ρουμελιωτών της Αμερικής.

Παρέστησαν επίσης ο α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας και ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Βασίλειος Γκουρνέλος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο έργο της Ομοσπονδίας και στις προσπάθειες της Επιτροπής Παρελάσεως, αντίστοιχα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι πρόεδροι όλων των ρουμελιώτικων συλλόγων της τριπολιτειακής περιοχής.

Ο κυβερνήτης Γιάννης Νικολόπουλος κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης και τόνισε ότι εξέπεμψε μηνύματα ενότητας και συνεργασίας.

Από αριστερά διακρίνονται οι Αντώνης Σερέτης, Νίκος Αναγνωστόπουλος, Βασίλης Γκουρνέλος, Κωνσταντίνος Βλάχος, Γιάννης Νικολόπουλος, κυβερνήτης, Τομ Κοράκης, Τζίμης Τσόκας, Κάθι Τσόκας και Δημήτρης ΠαλιούραςΦωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Οι Σύλλογοι, όπως επεσήμανε, ετοιμάζονται για τις εκδηλώσεις για την 199η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και για την παρέλαση της 29ης Μαρτίου 2020 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Οι Ρουμελιώτες θα παρελάσουν με το άρμα και με τα λάβαρα, ενώ ο Γιάννης Νικολόπουλος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα παρελάσει έφιππος και θα υποδυθεί τον Καραϊσκάκη.

Αμέσως μετά ακολούθησε το καθιερωμένο πλουσιοπάροχο γεύμα με τα εδέσματα που προσέφερε ο Αλέκος Σγουρδός, τα ποτά που προσέφερε η οικογένεια Σερέτη, τους καφέδες ο Κώστας Βλάχος και τα παραδοσιακά γλυκά ο Γιάννης Νικολόπουλος.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας που για μια ακόμη φορά ήταν προσφορά του ζαχαροπλαστείου «Bay Ridge Bakery» του Γιάννη και της Παναγιώτας Νικολοπούλου.

Η βασιλόπιτα του κυβερνείου της Στερεάς Ελλάδας. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.