ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Καθηλωτικές και άκρως συγκινητικές ήταν οι ερμηνείες αποσπασμάτων από τα σπουδαιότερα έργα των νομπελίστων ποιητών Γιώργου Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη, αλλά και σύγχρονων ταλαντούχων ποιητών της διασποράς, όπως του Νίκου Αλεξίου και του Τάσου Μουζάκη, που παρουσίασε η ποιητική ομάδας του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών».

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Απόδημο Ελληνισμό και ενταγμένη στο πλαίσιο του Μήνα της Ποίησης (Μάρτιος). Διοργανώθηκε ετεροχρονισμένα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και συνδυάστηκε με την απονομή των βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού λογοτεχνίας και ζωγραφικής που προκήρυξε η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών Αμερικής. Έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» και παρείχε την δυνατότητα στους μαθητές να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στην ποίηση, στην υποκριτική, στο τραγούδι και στον χορό. 

Παρακολουθώντας προσεκτικά το βίντεο διαπιστώνει κανείς ότι η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί πολύτιμο πετραδάκι στην πλειάδα των υπερπαραγωγών Μπρόντγουεϊ που έχει στο ενεργητικό του το Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, που ως γνωστόν είναι το μοναδικό ημερήσιο ελληνοαμερικανικό λύκειο στις ΗΠΑ και συνάμα ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης.

Την εκδήλωση επένδυσαν με θεσπέσιες μουσικές και ουράνιες φωνές τα παιδιά της χορωδίας του σχολείου, ενώ μια θαυμάσια χορογραφία έκλεισε με υπέροχο τρόπο την εκδήλωση.

Η φιλολογική επιμέλεια, επιλογή κειμένων, διδασκαλία λόγου και μεταφράσεις έγιναν από την φιλόλογο Βασιλική Γκεσούλη ενώ η μουσική επιμέλεια, διδασκαλία τραγουδιού και εικαστικά από τον καθηγητή μουσικής Ευάγγελο Χαζίρογλου. 

Την χορογραφία δημιούργησε η νεαρή χορογράφος Μυρτώ Μότση.

Το πρώτο βραβείο λογοτεχνίας κέρδισε η Αντιγόνη Αϊδόνη, το δεύτερο η Ιωάννα Ντόνη και το τρίτο μοιράστηκε στις: Ευαγγελία Μπουμπούκη, Άννα Τσούλια, και Αριάδνη Τσίτσα.

Στη ζωγραφική οι νικήτριες είναι η Ηώ Καράφτη (1ο βραβείο) η Dalia Ramirez (2ο βραβείο) και η Ξένια Χρονά (3ο βραβείο).
Μέλη του κύκλου των χαμένων ποιητών Αντιγόνη Αϊδόνη, Βασίλης – Σαλβατόρ Vivacqua, Γιώργος Γάτσιας, Χρυστάλλα Θεόδωρου, Φρίντα Κασίμη, Ευγενία Κατέχη, Ευρύλαος Κοκαβέσης, Χριστίνα Lopez, Ευαγγελία Μπουμπούκη, Αριάδνη Ράπτη, Νικόλ Κατερίνα Τηλιάκου, Θεοδώρα Τρίμη, Cora Louise Fleming Benite και Άννα – Ελένη Χαζίρογλου.

Στιγμιότυπο από το αφιέρωμα των μαθητών του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Σταύρος Τσιβιδάκης.

Σόλο τραγούδι ερμήνευσαν η Nίκη Αναστασάτου, Χριστόφορος Γεντέκος, Μαρία Κατσιγιώργη, Ευαγγελία Κραμπή, και David Singh, ενώ συνόδευσε υπέροχα η χορωδία του σχολείου.

Οι νεαροί ταλαντούχοι χορευτές Αννα Ελένη Χαζίρογλου και Justin Souriau-Levine ερμήνευσαν μοναδικά το βαλς “Je te veux” του Ερικ Σατί.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους συντελεστές αυτής της παράστασης.

Οι νεαροί ταλαντούχοι χορευτές Αννα Ελένη Χαζίρογλου και Justin Souriau-Levine ερμήνευσαν μοναδικά το βαλς “Je te veux” του Ερικ Σατί. Φωτογραφία: Σταύρος Τσιβιδάκης.
Στιγμιότυπο από το αφιέρωμα των μαθητών του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Σταύρος Τσιβιδάκης.
Στιγμιότυπο από το αφιέρωμα των μαθητών του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Σταύρος Τσιβιδάκης.
Στιγμιότυπο από το αφιέρωμα των μαθητών του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Σταύρος Τσιβιδάκης.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.