Καθηλωμένα τα εμβληματικά ταξί της Νέας Υόρκης – χρυσές δουλειές η Uber Eats (βίντεο)

Τα κίτρινα ταξί παραμένουν για 9η εβδομάδα καθηλωμένα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα εμβληματικά κίτρινα ταξί της Νέας Υόρκης για πέντε περίπου εβδομάδες παραμένουν καθηλωμένα στους χώρους στάθμευσης των εταιρειών τους και καθιστούν ακόμη πιο καταθλιπτική την εικόνα της Αστόριας και του Λονγκ Αϊλαντ Σίτι στην εποχή του κορωνοϊού.

Τα «yellow cab», όπως τα αποτελούν οι Νεοϋορκέζοι, ξεπερνούν τα 5.500 και ο κλάδος τους υπέστη ανεπανόρθωτες ζημιές λόγω της εισροής στην ζωή μας των «Uber και «Lyft». Οι τιμές των μεταλλίων έπεσαν στα τάρταρα και πολλοί ιδιοκτήτες μεταξύ των οποίων και ομογενείς είδαν από την μία ημέρα στην άλλη να τίθενται για πρώτη φορά σε κίνδυνο οι επενδύσεις μιας ζωής.

Η εικόνα με τα καθηλωμένα κίτρινα ταξί προκαλεί ακόμη πιο μεγαλύτερο πόνο, αφ ενός μεν διότι τα τρία τελευταία χρόνια δέκα περίπου ιδιοκτήτες και οδηγοί αυτοκτόνησαν λόγω των χρεών, αφ ετέρου δε διότι βλέπουμε τα ενταγμένα στη Uber και Lyft να βρίσκονται εν κινήσει.

Αντί των αεροδρομίων και άλλων προορισμών τα αυτοκίνητα της Uber κατευθύνονται στα εστιατόρια τα οποία παρέμειναν ανοικτά και διεκπεραιώνουν τις παραγγελίες έτοιμων φαγητών, γλυκών και ποτών που οι Νοεϋορκέζοι παραγγέλλουν μέσω της ιστοσελίδας της Uber Eats.

Πρόκειται για μια νέα εμπειρία τόσο των οδηγών και των πελατών τους, όσο και των ίδιων των εστιατορίων.

Ένας από τους ομογενείς που ασχολείται με την διανομή των παραγγελιών της Uber Eats μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι τηρούν με απόλυτη ευλάβεια τους κανόνες προστασίας από τον κορωνοϊό και ότι η επαφή με τους πελάτες είναι εικονική.

Στιγμιότυπο από την παράδοση του φαγητού σε μια νοσοκόμα του “Mount Sinai South Nassau”

Οι πελάτες, όπως επεσήμανε, παραγγέλλουν το φαγητό και αμέσως οι οδηγός λαμβάνει το σήμα για τη νέα διαδρομή, την διεύθυνση του καταστήματος και του πελάτη. Παραλαμβάνει την παραγγελία σε πολλές περιπτώσεις χωρίς να εξέλθει από το όχημα και μόλις φτάσει στον προορισμό αφήνει την παραγγελία στο έδαφος χτυπάει το κουδούνι και φωτογραφίζει το πακέτο στην είσοδο με τον αριθμό του κτιρίου.

Η φωτογραφία αποστέλλεται στον πελάτη και στην εταιρεία και γίνεται η χρέωση.

Τις τελευταίες ημέρες τα οχήματα της «Uber» της «Lyft» εφοδιάστηκαν με διαχωριστικά διαφανή πλαστικά και πλέξιγκλας και είναι πλέον έτοιμα για την μετακορωνοϊού εποχή.

Στιγμιότυπο από την παράδοση της παραγγελίας μέσω του “Uber Eats”

Περιορισμούς

Ο Δήμαρχος του Τζέρσει Σίτι Στηβ Φούλοπ (Steve Fulop) στις 7 Μαϊου 2020 εξέδωσε διάταγμα μέσω του οποίου τίθενται περιορισμοί στα ποσοστά κέρδους της Uber Eats και των άλλων εταιρειών. Βάσει αυτού του διατάγματος δεν πρέπει να χρεώνονται πάνω από τα 10% του κόστους της παραγγελίας.

Η απόφαση του δημάρχου είχε ως στόχο την προστασία των εστιατόρων της περιοχής, μεταξύ των οποίων και των ομογενών οι οποίοι την περίοδο του κορωνοϊού μετά βίας καλύπτουν τη μισθοδοσία και το κόστος του φαγητού.  

Οι περιορισμοί αυτοί ισχύουν μόνο για τον δήμο του Τζέρσεϊ Σίτι και ο εκπρόσωπος τύπου της Uber επεσήμανε ότι προκειμένου να αποφύγουν επί πλέον επιβαρύνσεις θα παραγγείλουν από τις όμορες πόλεις στις οποίες δεν ισχύουν περιορισμοί.

Μια από τις φωτογραφίες που οι οδηγοί στέλνουν στους πελάτες και στην εταιρεία.
Μία πελάτισσα, η οποία ελέγχει την χρέωση της πιστωτικής της κάρτας.
Στιγμιότυπο από την παράδοση της παραγγελίας.
Ο πελάτης ενώ αποχαιρετώ τον οδηγό της Uber Eats.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.