Κατέστρεψαν την επιγραφή του Ελληνικού Σχολείου στα Βαρώσια, για να μην ενοχληθεί ο Ερντογάν

0
91
Το Ελληνικό Γυμνάσιο των Βαρωσίων.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (https://www.pontosnews.gr/) Στο πλαίσιο της πυρετώδους προετοιμασίας για την άφιξη του Ερντογάν στα κατεχόμενα, ο ψευτο πρόεδρος Ερσίν Τατάρ, ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του.

Για να μην ενοχληθεί ο αφέντης του στην περίπτωση που αντικρίσει στην περιοχή κάθε τι που θα του θυμίζει ότι η Κύπρος είναι Ελληνική, αφαίρεσε από το “Ελληνικό Γυμνάσιο” στα Βαρώσια την επιγραφή.

Οι άνθρωποι αυτοί, δεν έχουν ίχνος πολιτισμού μέσα τους και με μεγάλη ευκολία βανδαλίζουν τα μνημεία κάθε τόπου που καταλαμβάνουν με τη βία, προκειμένου να διαγράψουν την ιστορική μνήμη και να θεωρηθούν στο μέλλον ως καθαρά Τουρκικές περιοχές. Αυτή είναι μια τακτική που ακολουθούν αιώνες τώρα και την έχουν μεταλαμπαδεύσει στους πιστούς υπηκόους τους, όπως το Αζερμπαϊτζάν και άλλες Τουρκογενείς χώρες. Δεν αφήνουν όρθιο, κανένα πολιτιστικό μνημείο που να θυμίζει το παρελθόν, σε τόπους που εισέβαλαν και κατέλαβαν με τη βία.

Έτσι και στην κατεχόμενη Κύπρο, αλλά και στην ίδια την Τουρκία, όπως με τόσα ιστορικά μνημεία, όπου όσα δεν μπορούσαν να καταστρέψουν λόγω των διεθνών οργανισμών που τα προστατεύουν, τα αφήνουν να τα ρημάξει ο χρόνος και να καταστραφούν από την εγκατάλειψη.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.