Κατάνυξη στην Ακολουθία του Νυμφίου στην Κοίμηση της Θεοτόκου Μπρούκλιν (βίντεο)

0
123
Ο Αρχιεπίσκοπος ενώ προσφέρει εικονίτσες στους μυροφόρους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι μυροφόρες και οι μυροφοροι με τις μενεξεδένιες ενδυμασίες και με τα φαναράκια καθ΄ όλη την διάρκεια της Ακολουθίας του Νυμφίου που τελέστηκε το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, 19 Απριλίου 2022, στον ιστορικό ναό της κοινότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν,  παρέμειναν στον σολέα, πλάι στον Νυμφίο και καθιστούσαν ακόμη πιο επιβλητική την Ακολουθία και το ίδιο το Τροπάριο της Κασσιανής, το οποίο έψαλαν οι ιεροψάλτες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος μετά το πέρας της Ακολουθίας έπλεξε το εγκώμιο των μυροφόρων και μάλιστα τόνισε ότι η αποστολή τους ήταν ακόμη πιο δύσκολο από των ιεροπαίδων που παρακολούθησαν την Ακολουθία από το ιερό.

Ο κ. Ελπιδοφόρος κατά την διάρκεια του κηρύγματος και στις δύο γλώσσες αναφέρθηκε εκτενώς στις τρεις Ακολουθίες του Νυμφίου και εστίασε την προσοχή του στα διδάγματα του Τροπαρίου της Κασσιανής, το οποίο έψαλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Δαμασκηνός Γκανάς, καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Παρκ Σλοπ και τόνισε ότι στα 51 χρόνια της ιεροσύνης του ποτέ δεν ήταν πιο αισιόδοξος για το μέλλον της Εκκλησίας και της ομογένειας και το απέδωσε στις προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου για την επιστροφή στην ελληνικότητα και στις παραδόσεις.

Ο κ. Ελπιδοφόρος στην αντιφώνησή του αναφέρθηκε στον ρόλο των ιερέων και κάλεσε τους ομογενείς να ομιλούν και να προτρέπουν τα αγόρια να γίνουν ιερείς και τα κορίτσια να γίνουν πρεσβυτέρες. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον ρόλο του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής, ως τα μοναδικά ελληνορθόδοξα και πιο ασφαλή εκπαιδευτικά ιδρύματα και κάλεσε τους γονείς να προτρέψουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στο Ελληνικό Κολλέγιο και εκεί θα μπορέσουν να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Θεολογική Σχολή.

Στιγμιότυπο από την Ακολουθία του Νυμφίου στον ιστορικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στην συνέχεια δώρισε στον π. Δαμασκηνό Γκανά τη νέα δίγλωσση έκδοση των Ευαγγελίων της Μεγάλης Εβδομάδας.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Αρχιεπίσκοπος φωτογραφήθηκε με τις μυροφόρες και τα ιεροπαίδια, και μοίρασε εικονίτσες στους πιστούς.

Το κοινοτικό συμβούλιο και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια παρέθεσαν δεξίωση για όλο το εκκλησίασμα, διότι οι δημοτικές και οι πολιτειακές αρχές ήραν τα απαγορευτικά μέτρα ακόμη και για τις προστατευτικές μάσκες.

Σε πρώτο πλάνο ο Αρχιεπίσκοπος, κ. Ελπιδοφόρος και πρώτη από αριστερά η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλη΄νων Εκπαιδευτικών Αμερικής, κ. Στέλλα Κοκόλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Δαμασκηνός Γκανάς και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Αρχιεπίσκοπος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τις μυροφόρες, τα παιδιά του ιερού και τις δασκάλες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο π. Δαμασκηνός Γκανάς σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τις κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την δεξίωση που παρατέθηκε στην κοινοτική αίθουσα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.