Καναδάς: Προσπάθειες των αρχών να προσεγγίσουν 18.000 ανθρώπους, που έχουν παγιδευτεί από τις πλημμύρες

0

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Οι καναδικές αρχές συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για να προσεγγίσουν 18.000 ανθρώπους που παραμένουν παγιδευμένοι σήμερα, μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, οι οποίες κατέστρεψαν δρόμους, σπίτια και γέφυρες.

Τα νερά που υποχωρούν βοηθούν τις προσπάθειες διάσωσης, ωστόσο η νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν ολόκληρες πόλεις στην επαρχία Βρετανική Κολομβία αλλά και να περιοριστεί η πρόσβαση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το Βανκούβερ.

Ο πρωθυπουργός της επαρχίας Τζον Χόργκαν είπε πως ο απολογισμός των νεκρών το πιθανότερο θα αυξηθεί από τον ένα επιβεβαιωμένο νεκρό.

Κάτοικοι στο Μέριτ, που ήταν αποκλεισμένο για σχεδόν 4 ημέρες, είπαν στο CTV σήμερα ότι η στάθμη των υδάτων αρχίζει να πέφτει σήμερα και μια γέφυρα στην πόλη άνοιξε ξανά.

Στην πόλη Άμποτσφορντ, ανατολικά του Βανκούβερ, υπάρχουν φόβοι ότι τα νερά θα κατακλύσουν εκ νέου το αντλιοστάσιο, με αποτέλεσμα την εκκένωση 160.000 κατοίκων.

Ο δήμαρχος Χένρι Μπράουν δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην κατάσταση του αντλιοστασίου και τα νερά υποχωρούν «σε έναν σχετικά καλό ρυθμό» σε ορισμένα τμήματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την επόμενη εβδομάδα αναμένονται ξανά καταρρακτώδεις βροχές. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό υποσχέθηκε την αποστολή βοήθειας στην περιοχή.

Όπως εξήγησε ο Μπράουν, το κόστος των ζημιών υπολογίζεται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια Καναδά (792 εκατομμύρια δολάρια).

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.