ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. – Τετρακόσιοι και πλέον ομογενείς το βράδυ της Πέμπτης, 6 Ιουνίου 2019, συγκεντρώθηκαν στο φιλόξενο Κεφαλλονίτικο Σπίτι στην Αστόρια και ξάφνιασαν τους πάντες με την αγάπη για τον Γιάννη Μινάρδο και τη γενναιοδωρία τους.

Η εκδήλωση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο διότι συγκεντρώθηκαν πάνω από πενήντα χιλιάδες δολάρια τα οποία θα διατεθούν για την αγορά νέου τεχνητού μέλους του μεγάλου αγωνιστή για τη ζωή Γιάννη Μινάρδου.

Καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία της εκδήλωσης, όπως δήλωσαν στις «Αναμνήσεις» η αδελφή του Γιάννη Νίνα Αναστασοπούλου και ο τέως πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλονιτών Νέας Υόρκης «Κέφαλος» Νίκος Αλυσανδράτος έπαιξαν οι καλλιτέχνες οι οποίοι όχι μόνο συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση, αλλά προσέφεραν εξ ιδίων, οι γιατροί οι οποίοι μίλησαν για τη σπάνια ασθένεια του Γιάννη, οι οικοδεσπότες και πλείστοι άλλοι ομογενειακοί φορείς καθώς επίσης και τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης τα οποία βοήθησαν στην κινητοποίηση της ομογένειας.

Από αριστερά διακρίνονται οι Χαρά Σαριδάκη, Δρ. Τζον Ξεθάλης, Δημήτρης Φιλιππίδης, Νίνα Αναστασοπούλου, Νίκος Αλυσανδράτος, Δρ. Απόστολος Τσουμπαριώτης και Δρ. Νικόλαος Καλούδης. Φωτογραφία: Maria Tolios Photography

Ο κ. Αλυσανδράτος επεσήμανε ότι η εκδήλωση αυτή θύμισε σε όλους τις παλιές καλές εποχές και ήρθε να αποδείξει ότι όταν υπάρχει ξεκάθαρος στόχος και διαφάνεια τότε η ομογένεια ανταποκρίνεται, όπως ανταποκρίθηκε και στην περίπτωση του Γιάννη Μινάρδου.

Η κ. Νίνα Αναστασοπούλου επεσήμανε ότι έχουν συγκινηθεί όλοι και στις δύο ακτές του Ατλαντικού και περισσότερο από όλους ο Γιάννης, ο οποίος με το νέο μέλος θα μπορέσει να εκπληρώσει τα φιλόδοξα όνειρά του για τη ζωή.

Η οικονομική κρίση στη γενέτειρα έχει πλήξει τους οικονομικά ασθενέστερους, όπως και το Γιάννη, ο οποίος χωρίς τη βοήθεια της ομογένειας θα περίμενε «χρόνια και ζαμάνια» που λέει ο λαός μέχρι οι ασφαλιστικές εταιρείες να αποφασίσουν να καλύψουν τα έξοδα για την αντικατάσταση του τεχνητού μέλους.

Γενική άποψη της αίθουσας όπου διοργανώθηκε η ερανική εκδήλωση για τον Γιάννη Μινάρδο. Φωτογραφία: Maria Tolios Photography.

Η κ. Αναστασοπούλου επεσήμανε ότι το νέο μέλος θα στοιχίσει 67.800 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ) και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την αγάπη της ομογένειας θα συγκεντρωθεί ολόκληρο το ποσό.  

«Αν και ήμουν απόλυτα βέβαιη ότι η ομογένεια θα ανταποκρινόταν, εν τούτοις δε μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα συμμετάσχουν πάνω από τετρακόσιοι ομογενείς οι οποίοι έλαβαν δύναμη από το μαγνητοφωνημένο μήνυμα του αδελφού μου και τις παρουσιάσεις των γιατρών και μετέτρεψαν μια ερανικό εκδήλωση σε μια μεγάλη γιορτή. Και πώς μπορεί να μη γιορτάσει κανείς όταν βρίσκεται ανάμεσα σε ανθρώπους που προσφέρουν από το υστέρημα για τον συνάνθρωπό μας. Το λεξιλόγιό μου είναι πολύ φτωχό να περιγράψει με σαφήνεια τα αισθήματα της οικογένειά μας και την ευγνωμοσύνη του Γιάννη για την ομογένεια», επεσήμανε.

«Ο Γιάννης και όλη η οικογένειά μου προσευχόμαστε καθημερινά στον πανάγαθο Θεό να χαρίζει υγεία και δύναμη στους ομογενείς και να τους εμπνεύσει να μην αρκεστούν μόνο με την εν λόγω επιτυχία. Όπως ο Γιάννης υπάρχουν εκατοντάδες για να μην πω χιλιάδες συμπατριώτες μας στη γενέτειρα που χρειάζονται την αγάπη και τον οβολό της ομογένειας. Θέλω να πιστεύω πως η εκδήλωση για το Γιάννη θα πάρει μορφή χιονοστιβάδας και θα δώσει το έναυσμα στους ομογενείς να διοργανώσουν άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις, ούτως ώστε να προσφέρουν το φιλί της ζωής στους συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη», πρόσθεσε.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των γιατρών Δρ. Τζον Ξεθάλη και Δρ. Απόστολου Τσουμπαριώτη. Φωτογραφία: Maria Tolios Photography

Ο Γιάννης Μινάρδος σε ηλικία δώδεκα ετών διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου και συγκεκριμένα την «Ewing’s Sarcoma» και τα προγνωστικά στην Ελλάδα δεν άφηναν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.  Μετά από τις αρχικές θεραπείες στην Ελλάδα και τις παρατεταμένες χημειοθεραπείες στο Λονδίνο ο Γιάννης κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο.

Σε ηλικία 17 ετών οι θεράποντες ιατροί βρέθηκαν σε μεγάλα διλήμματα και αποφάσισαν να προβούν στον ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού στην περιοχή της λεκάνης.

Ο Γιάννης δεν το έβαλε κάτω , αλλά αγωνίστηκε και εξέπληξε τους πάντες με την αγωνιστικότητά του και την αγάπη του για τη ζωή. Προ δύο δεκαετιών έλαβε το πρώτο τεχνητό μέλος, το οποίο έπρεπε να αντικατασταθεί εντός πέντε ετών ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στις αλλαγές του σώματός του.

Η κρίση στη γενέτειρα και η αναλγησία του ελληνικού κράτους οδήγησε σε απόγνωση την οικογένεια και τους φίλους τους στις δύο ακτές του Ατλαντικού. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και η οικογένεια παρήγγειλε ήδη το νέο τεχνητό μέλος και ο Γιάννης αναμένει με λαχτάρα να συνεχίσει να ασχολείται με το χόμπι του, τη μουσική.

Διαφάνεια

Ο Νίκος Αλυσανδράτος και η Νίνα Αναστασοπούλου μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμαναν ότι βασικό μέλημά τους ήταν και παραμένει η διαφάνεια και γι αυτό όλα τα χρήματα παραδόθηκαν στον Κέφαλο, ενώ οι επιταγές ήταν πληρωτέες στον Σύλλογο Κεφαλλονιτών Νέας Υόρκης «Κέφαλος» με την ένδειξη «Για το Γιάννη Μινάρδο».

Ο κ. Αλισανδράτος πρόσθεσε ότι μόλις λάβουν όλες τις δωρεές θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου αφ’ ενός μεν για να ανακοινώσουν το τελικό ποσό, αφ’ ετέρου δε να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη για όλους τους δωρητές και χορηγούς.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν ο Σύλλογος θα τα στείλει απευθείας στην εταιρεία ΙΝΤΕΡΚΙΝΕΤΙΚ, η οποία έχει αναλάβει την παραγγελία και την τοποθέτηση του τεχνητού μέλους του Γιάννη.

Ο κ. Αλισανδράτος επωφελούμενος της ευκαιρίας κάλεσε όσους δε μπόρεσαν να παραστούν στην εν λόγω εκδήλωση να αποστείλουν τις επιταγές τους πληρωτέες στον Σύλλογο Κεφαλλονιτών Νέας Υόρκης Κέφαλος με τη ένδειξη «Για το Γιάννη Μινάρδο» στη διεύθυνση 20-41 Steinway Street, Astoria, N.Y., 11105

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.