Και ο Μητροπολίτης Σάρδεων Ευάγγελος στην Μάλτα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

1
Στο κέντρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθλομαίος και δεξιά του στην δεύτερη σειρά ο Μητροπολίτης Σάρδεων, κ. Ευάγγελος.

Ο πρώην Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης και νυν Μητροπολίτης Σάρδεων, κ. Ευάγγελος και Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, ο Υπογραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Βοσπόριος, ο Αρχιμανδρίτης Καισάριος Χρόνης, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, Νικόλαος Παπαχρήστου και ο Θεμιστοκλής Καρανικόλαος, εκ των Πατριαρχικών υπαλλήλων συνοδεύουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο στην τριήμερη επίσκεψη στην Μάλτα μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Μάλτας Charles Jude Scicluna.

Στο αεροδρόμιο της Βαλέτα τον Πατριάρχη καλωσόρισαν ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Μάλτας Charles Jude Scicluna, και ο Μητροπολίτης Κρήνης Κύριλλος, Πατριαρχικός Έξαρχος Μελίτης. Επίσης, ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος Joseph Galea-Curmi, βοηθός Επίσκοπος Μάλτας, κληρικοί και στελέχη της Εξαρχίας, η Πρέσβης της Ελλάδος στην Βαλέτα κ. Τασία Αθανασίου, καθώς και εκπρόσωπος του Νούντσιου.

Κατά την τριήμερη παραμονή Του, ο Παναγιώτατος θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της νησιωτικής χώρας, George Vella, την Επισκοπική Συνέλευση της Μάλτας, με τους Πρέσβεις Τουρκίας και Ελλάδος, καθώς και με ομάδες προσφύγων αλλά και τροφίμους του σωφρονιστικού καταστήματος Corradino.

Το απόγευμα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου, ο Παναγιώτατος θα χοροστατήσει στον Μέγα Εσπερινό για την εορτή του Αγίου Νικολάου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Βαλέττα όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τα μέλη της τοπικής Ορθόδοξης κοινότητας, η οποία υπάγεται στην Πατριαρχική Εξαρχία Μελίτης με Έξαρχο τον Μητροπολίτη Κρήνης κ. Κύριλλο.
Την επόμενη μέρα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, το Πανεπιστήμιο Μάλτας σε ειδική τελετή στις 4 το απόγευμα θα απονείμει στον Οικουμενικό Πατριάρχη τον τίτλο του Επιτίμου Διδάκτορα.

Στη συνέχεια, ο Παναγιώτατος θα εκφωνήσει ομιλία στην κεντρική Εκκλησία των Ρωμαιοκαθολικών St. John’s Cathedral, στη Βαλέτα, στο πλαίσιο Εσπερινού.
Το απόγευμα της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση στο Νεκροταφείο στην Pieta όπου είναι ενταφιασμένοι ομογενείς, μεταξύ των οποίων ο εθνικός ευεργέτης Ιωάννης Παπάφης, και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται την Μάλτα.

Τον Παναγιώτατο συνοδεύουν στη Μάλτα ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, ο Μητροπολίτης Σάρδεων κ. Ευάγγελος, ο Υπογραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Βοσπόριος, ο Αρχιμανδρίτης Καισάριος Χρόνης, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, Νικόλαος Παπαχρήστου και ο Θεμιστοκλής Καρανικόλαος, εκ των Πατριαρχικών υπαλλήλων.

Ο Παναγιώτατος θα επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου.

Πηγή: https://www.orthodoxianewsagency.gr/ Φωτογραφίες: Νικόλαος Παπαχρήστου/ Οικουμενικό Πατριαρχείο

-Advertisement-

1 COMMENT

 1. Ο κάποτε ισχυρός Αρχιεπίσκοπος Νέας
  Υερσέης έγινε επίσκοπος Σαρδελών …..
  χωρίς να βγάλει τσιμουδιά.
  Δεν ξέρω αλλά κάθε φορά που διαβάζω ,
  “ Σάρδεων” , με πιάνουν τα γέλια γιατί το
  μυαλό μου πηγαίνει στις Σαρδέλες .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.