Υπερπαραγωγή η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κυπροαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου

0
377
Τα στελέχη και τα μέλη του Κυπροαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ενώ παρακολουθούν την διαδικτυακή εκδήλωση

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Υπερπαραγωγή με όλη την σημασία της λέξεως ήταν η χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης, 17 Δεκεμβρίου 2020 το Κυπροαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Νέας Υόρκης.

Η εκδήλωση, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έλαβε χώρα διαδικτυακά και συνδύαζε ένα ανεπανάληπτο θέαμα με τις παραδόσεις των Χριστουγέννων, έναν διαγωνισμό γνώσεων σχετικά με την ιστορία της Κύπρου και τα ξεκαρδιστικά ανέκδοτα του Κρις Δρουσσιώτη.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, Μάριος Λυσσιώτης , ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Αλέξης Φαίδωνος Βαντέτ, ο εμπορικός ακόλουθος της Κύπρου Αρίστος Κωνσταντίν, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, Κυριάκος Παπαστυλιανού, οι οποίοι εξήραν την προσφορά του οργανισμού στην προώθηση των επενδύσεων και των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου.

Η πρόεδρος του Κυπροαμερικανικού Εμπορικού Επιμλεητήριου Μαρία Πάππα.

Αν και οι προσφωνήσεις τους διέφεραν ως προς το περιεχόμενο εν τούτοις εμπεριείχαν πολλές ευχές για την απαλλαγή από τον κορωνοϊό και όπως το νέο έτος αξιωθούμε να δούμε την Κύπρο ελεύθερη από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα και επανενωμένη.   

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Μιχάλης Ταννούσης, ο οποίος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020 εκλέχτηκε πολιτειακός βουλευτής του Μπρούκλιν και του Στάτεν Άϊλαντ. Ο κ. Ταννούσης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη της ομογένειας και απέδωσε τη νίκη του στην πολύπλευρη στήριξή της.

Η εκτελεστική διευθύντρια του Κυπροαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Δέσποινα Αξιωτάκη, η οποία ανέλαβε και τον συντονισμό της εκδήλωσης καλωσόρισε τους συνδαιτυμόνες και εστίασε την προσοχή της στο δύσκολο εγχείρημα της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του οργανισμού της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης διαδικτυακά.

Η εκτελεστική διευθύντρια Δέσποινα Αξιωτάκη.

Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαρία Πάππας καλωσόρισε τα στελέχη, τα μέλη και τους προσκεκλημένους και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τις άοκνες προσπάθειες της Δέσποινας Αξιωτάκη που ανέλαβε τον συντονισμό, του Δημητρίου Κωμοδρόμου που επωμίστηκε το ηλεκτρονικό σκέλος της εκδήλωσης, καθώς επίσης και τους Κρις Δρουσσιώτη, του Νίκου Νικολάου, της Πετρούλας Λάμπρου, του Κρις Οδυσσέους και άλλων εθελοντών.

Εκτενή αναφορά έκανε και στις κοινωνικές αλλαγές και στα επιτεύγματα των μελών του Κυπροαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου.

Τα κάλαντα των Χριστογέννων και της Πρωτοχρονιάς ερμήνευσαν οι καλλιτέχνες Φύτος Στρατής, Λούης Παναγιώτου, Αριάδνη Παναγοπούλου, Αγγελική Ψώνη και Δημήτρης Μιχαήλ. Το πρώτο μέρος της παράστασης μαγνητοσκοπήθηκε στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας ανήμερα της φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Ο πρώην πρόεδρος Νίκος Νικολάου ο οποίος υποδύθηκε τον Άγιο Βασίλη.

Το δεύτερο μέρος περιελάμβανε την επίσκεψη για τα Κάλαντα στο σπίτι του Γενικού Προξένου της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Αλέξη Φαίδωνος – Βαντέ, ενώ το τρίτο μέρος σε στούντιο και περιλάμβανε Κάλαντα και στις δύο γλώσσες.

O Κρις Οδυσσέους, ο οποίος διηύθυνε το διαγωνισμό «Cyprus Trivia» εξέπληξε τους ακροατές και τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό με την άρτια επιλογή των κουίζ και υποσχέθηκε ότι ο επόμενος διαγωνισμός θα γίνει στην ελληνική γλώσσα.

Ο πρώην πρόεδρος Νίκος Νικολάου υποδύθηκε για μία ακόμη φορά τον Άγιο Βασίλη ευχήθηκε για τις εορτές και προσευχήθηκε όπως του χρόνου να αξιωθούν να διοργανώσουν δια ζώσης την εν λόγω καθιερωμένη εκδήλωση.

Ο νεοεκλεγείς πολιτειακός βουλευτής του Μπρούκλιν και του Στάτεν Άϊλαντ, Μιχάλης Ταννούσης.
Ο πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσινγκτον Μάριος Λυσσιώτης.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής Κυριάκος Παπαστυλιανού.
Ο Κρις Δρουσσιώτης, ο οποίος διηγήθηκε διάφορα ανέκδοτα.
Ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, αριστερά και ο μαέστρος Φύτος Στράτης.
Ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ανδρέας Κομωδρόμος με την σύζυγό του Αννα.
Oi καλλιτέχνες Φύτος Στρατής, Λούης Παναγιώτου, Αριάδνη Παναγοπούλου, Αγγελική Ψώνη και Δημήτρης Μιχαήλ.
Στιγμιότυπο από την παράσταση στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας.
Η Πετρούλα Λάμπρου.
Ο Κρις Οδυσσέους, ο οποίος διηύθυνε το διαγωνισμό “Cyprus Trivia”.
Στιγμιότυπο από την παράσταση της χορωδίας του Cyprus New York Productions στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.