Ηγεσία των 100: «Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος αληθινός ποιμένας του ποίμνιού του»

Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και ο Μητροπολίτης Ντιτρόιτ Νικόλαος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους ηγέτες της Ηγεσίας των 100. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Η Ηγεσία των 100» (Leadership 100) μέσω μιας ανακοίνωσης που φέρει την υπογραφή του προέδρου της Αργύρη Βασιλείου εκφράζει την ευγνωμοσύνη για την συμβολή του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου στη δραματική αύξηση των μελών της και την αναβάθμιση της προσφοράς της.

Παράλληλα τον συγχαίρει για τον ηγετικό του ρόλο στην επούλωση των πληγών που η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 προκάλεσε στην ομογένεια, στη Νέα Υόρκη και στην Αμερική.

Η ανακοίνωση της Ηγεσίας των 100 κινείται στα ίδια μήκη κύματος που κινήθηκε και η ανακοίνωση του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αυτές οι ανακοινώσεις σε συνδυασμό με την δήλωση της ΑΗΕΠΑ λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου (το πρωί του Σαββάτου της Διακαινησίμου, 4 Μαϊου 2019) καταρρίπτουν τον μύθο της δυσαρέσκειας της ομογένειας για την ποιμαντορία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, με τον οποίο προσπαθούν να καμουφλαριστούν όλοι όσοι τα τελευταία δέκα χρόνια επικαλούμενοι «έγκυρες πηγές» κάθε φορά που συνέρχονταν η Ιερά Σύνδος ανακοίνωναν την  αναγκαστική παραίτηση του κ. Δημητρίου.

Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.
Από αριστερά οι αρχιδιάκων Παντελεήμων Παπαδόπουλος, Αργύριος Βασιλείου, Πολέτ ΠΟύλου και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος. Φωτογαφία: GANP / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Οι ανακοινώσεις όλων των προαναφερόμενων ομογενειακών οργανώσεων αποτελούν την καλύτερη απάντηση στην οργανωμένη παραπληροφόρηση τόσο στην ομογένεια όσο και στην Ελλάδα σχετικά με την παραίτηση του Δημητρίου, λόγω οικονομικού σκανδάλου.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ηγεσίας των 100 έχει ως εξής:

«Ο Σεβασμιότατος οδήγησε την Εκκλησία και την Κοινότητα μας με διάκριση και τιμή. Ήταν μια ενοποιητική και θεραπευτική παρουσία για την Εκκλησία και το έθνο μας, ειδικά κατά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, όταν έφτασε σε όλες τις ελληνικές ορθόδοξες οικογένειες που υπέστησαν απώλειες και πρόσφερε την πατρική τους αγάπη, υποστήριξη και προσευχές.

Ήμασταν ένας από τους μεγαλύτερους αποδέκτες  της σοφίας και της καθοδήγησης του Σεβασμιότατου. Στην αφοσιωμένη και εμπνευσμένη συμμετοχή του (σ.σ. στα συνέδρια της Ηγεσίας) οφείλονται σε μεγάλο βαθμό οι δραματικές μας αυξήσεις στις εγγραφές νέων μελών και την αύξηση των δωρεών προς το Ταμείο της Ηγεσίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος υπήρξε αληθινός ποιμένας του ποίμνιού του και θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες.

Από αριστερά διακρίνονται οι Αργύριος Βασιλείου, Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, Τζορτζ Μπεχράκης Γεώργιος Βέρρας και Δρ. Γεώργιος Ντάγκας. Φωτογαφία: GANP / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

«Εκ μέρους της Ηγεσίας των 100, των μελών μας, των αξιωματούχων και του προσωπικού μας, επιθυμώ να μεταφέρω στον Σεβασμιότατο μας την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μας για την υπηρεσία του και προσευχόμαστε για πολλά χρόνια υγείας, ευτυχίας και εκπλήρωσης σε όλα όσα επιδιώκει», καταλήγει η ανακοίνωση της Ηγεσίας των 100.

Η Ηγεσία των 100 ιδρύθηκε το 1984 με τις ευλογίες του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ιακώβου με πρωταρχικό στόχο την προσέλκυση εύπορων ομογενών προκειμένου να προσφέρουν εκατό χιλιάδες δολάρια έκαστος σε μια δεκαετία.

Σήμερα αριθμεί 1100 μέλη και αποτελεί κινητήρια δύναμη στους κόλπους της Εκκλησίας της Αμερικής. Μέχρι στιγμής έχει προσφέρει πάνω από 54 εκατομμύρια σε υποτροφίες για τους φοιτητές που σπουδάζουν στο Ελληνικό Κολέγιο και στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλάιν της Μασαχουσέτης, σε διακονίες της Αρχιεπισκοπής και όχι μόνο.

Μόνο κατά τη διάρκεια του προσφάτου συνεδρίου στη Φλόριδα ανακοίνωσε δωρεές τριών περίπου εκατομμυρίων δολαρίων

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.