ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (ΚΥΠΕ) Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, οι θρησκευτικοί ηγέτες της Κύπρου εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με τους πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια, τις πατρίδες και το περιβάλλον τους.

Ανακοίνωση του Γραφείου για τον Διάλογο ανάμεσα στους Θρησκευτικούς Ηγέτες της Κύπρου, αναφέρει πως με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, το Γραφείο υπογραμμίζει την ενιαία φωνή των θρησκευτικών ηγετών της Κύπρου με μια μαγνητοσκοπημένη τους δήλωση σε αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο, που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια, τις πατρίδες και το περιβάλλον τους.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες της Κύπρου καλούν τις θρησκευτικές κοινότητες στην Κύπρο να στηρίξουν τους πρόσφυγες κάνοντας μεγάλα και μικρά βήματα σε αλληλεγγύη μαζί τους. Επαναλαμβάνουν την έκκλησή τους σε αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις να αντιμετωπίσουν τα αίτια που οδηγούν τα άτομα αυτά να γίνονται πρόσφυγες και να υποστηρίξουν το ανθρώπινο δικαίωμά για το άσυλο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε : “Βοηθάτε να επιλύσουμε τα προβλήματα των προσφύγων και να σταματήσει η Μεσόγειος Θάλασσα να γίνεται ένα νεκροταφείο αθώων ανθρώπων”.

Ο Μουφτής  των Τ/κ Ταλί Αταλάι δήλωσε πως “το να αγκαλιάσουμε τους πρόσφυγες και να τους παρέχουμε τη μέγιστη φροντίδα δεν είναι μόνο κάτι που απαιτείται ανθρωπιστικά αλλά και μια θρησκευτική υποχρέωση”.

Ο Λατίνος Πατριαρχικός Βικάριος Γέρζι Κραζ δήλωσε πως “οι πρόσφυγες είναι αδελφοί και αδελφές μας στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής”.

Ο Αρχιεπίσκοπος των Αρμενίων Χόρεν Ντογραματζιάν δήλωσε πως “οι θρησκείες μας μαθαίνουν να αγαπάμε ο ένας τον άλλο, και πρέπει να επεκτείνουμε αυτή την αγάπη εξίσου στους συνανθρώπους μας”.

Ο Αρχιεπίσκοπος των Μαρωνιτών Ιωσήφ Σουέιφ δήλωσε: “Ας τους καλωσορίσουμε, να τους ακούσουμε, να τους προστατέψουμε και να τους συνοδεύσουμε και να μάθουμε από τη δυναμική τους”.
(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΧΡ)

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.