ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τρεις γενιές ομογενών το απόγευμα της Παρασκευής, 11 Οκτωβρίου 2019, προσήλθαν με ευλάβεια στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ για να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της Αγίας Παρασκευής της Καταβιάς της Ρόδου.

Πρόκειται ένα από τα πιο αξιόλογα κειμήλια της Ορθοδοξίας, το οποίο έκανε για πρώτη φορά το υπερπόντιο ταξίδι συνοδευόμενο από τον π. Ζαχαρία Μαυρουδή.

Η  ιστορια της εικόνας δεν είναι ευρυτερα γνωστη. Ο πατήρ Ζαχαρίας (παιδί της Ομογένειας) που μετέφερε την εικονα, είπε στις “Αναμνησεις” ότι η εικόνα βγηκε για πρώτη φορα εκτός χωριού φετος. Από το 1896!

Πρώτος σταθμός της περιοδείας της εικόνας ήταν η Βαλτιμόρη και συγκεκριμένα η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Μέριλαντ, ενώ προχθές η εικόνα έγινε δεκτή με τις δέουσες τιμές στην ομώνυμη κοινότητα της Αγίας Παρασκευής στο Γκρινλόουν του Λονγκ Αϊλαντ.

Οι ομογενείς ενώ προσκυνούν την θαυματουργό εικόνα της Αγίας Παρασκευής της Κακαβιάς Ρόδου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ και ο π. Ανδρέας Χούπος υποδέχονταν τους προσκυνητές και που έρχονταν με τα παιδιά και τα εγγόνια τους και στη συνέχεια τέλεσαν παράκληση.

Ο π. Ζαχαρίας Μαυρουδής, ο οποίος συνοδεύει την εικόνα σε όλους τους σταθμούς της περιοδείας διηγείται στους πιστούς μερικά από τα θαύματα της εικόνας και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποκαλείται θαυματουργός εικόνα.

Μεταξύ άλλων διακρίνονται ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής “Παναγία η Προυσσιώτισσα” Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος και άλλοι ομογενείς ενώ περιμένουν υπομονετικά να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της Αγίας Παρασκευής της Κακαβιάς Ρόδου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η θαυματουργός εικόνα της Αγίας Παρασκευής της Κακαβιάς Ρόδου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι γονείς με τα παιδιά τους ενώ προσκυνούν την θαυματουργό εικόνα της Αγίας Παρασκευής της Κακαβιάς Ρόδου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.