Η τεράστια μαριονέτα Αμάλ, σύμβολο της προσφυγιάς, έφθασε στη Νέα Υόρκη

1
Η μαριονέτα Αμάλ.

Η «μικρή Αμάλ», μια τεράστια μαριονέτα «σύμβολο της προσφυγιάς», περπάτησε χθες Παρασκευή στην περίφημη Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινής γνώμης για τα προσφυγόπουλα που έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους.

Η μαριονέτα Αμάλ, ύψους 3,6 μέτρων, της οποίας το όνομα σημαίνει «ελπίδα» στα αραβικά, ξεκίνησε το ταξίδι της από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας τον Ιούλιο του 2021, συνάντησε ουκρανούς πρόσφυγες ανά την Ευρώπη και τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Νέα Υόρκη.

Η Αμάλ αντιπροσωπεύει ένα 10χρονο κορίτσι που ψάχνει τη μητέρα του, η οποία το άφησε για λίγο μόνο αναζητώντας φαγητό και δεν επέστρεψε ποτέ, εξηγεί ο Πίτερ Έιβερι, καλλιτεχνικός διευθυντής της δημοτικής αρχής της Νέας Υόρκης και παραγωγός των εκδηλώσεων «Little Amal Walks New York» (Η μικρή Αμάλ περπατάει στη Νέα Υόρκη»).

Καλλιτέχνες του Μπρόντγουεϊ και περίπου 200 φοιτητές τραγούδησαν σερενάτες στην Αμάλ για να την ηρεμήσουν καθώς διέσχιζε την πολύβουη πλατεία της αμερικανικής μεγαλούπολης.

-Advertisement-

1 COMMENT

  1. Αν προβάλλαμε την Ελληνική προσφυγιά όπως
    προβλήθηκε η Αμάλ ίσως να είχαμε καταφέρει
    να σταματήσουμε την αφαίμαξη δια της
    φυγής των νέων μας σε άλλες χώρες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.