Η τελευταία Θεία Λειτουργία του π. Νικολάου Καρλούτσου στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας

0
629
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον π. Νικόλαο Καρλούτσο και την οικογένειά του και τον π. Σωτήριος Μιχαλάτος. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, π. Νικόλαος Καρλούτσος μετά από δύο περίπου χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας αποχωρεί προκειμένου να επιστρέψει στην αρχικό του πόσο και εν προκειμένω του ιερατικού προϊσταμένου της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι του Κονέκτικατ.

Την Κυριακή, 28 Αυγούστου 2022, ο π. Νικόλαος Καρλούτσος θα τελέσει την τελευταία Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά η πρόεδρος Στέλλα Παντελίδη και το κοινοτικό συμβούλιο θα παραθέσουν αποχαιρετιστήριο γεύμα στην αίθουσα «Οικογένεια Χιώτη».

Ο π. Νικόλαος Καρλούτσος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές Οκτωβρίου 2020 και κατά την διάρκεια της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας της 4ης Οκτωβρίου ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στο ευρύτερο κοινό το νέο ιερατικό προϊστάμενο, που ως γνωστόν αντικατέστησε τον π. Ιωάννη Βλάχο, ο οποίος μετατέθηκε στην κοινότητα της Αγίας Παρασκευής στο Γρίνλοουν του Λονγκ Άϊλαντ.

Αν και η Ιερά Αρχιεπισκοπή δεν εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, εν τούτοις πληροφορίες των «Αναμνήσεων» κάνουν λόγο για τον αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Γκίλμπερτ.

Ο π. Νικόλαος Καρλούτσος με την πρεσβυτέρα και τα παιδιά του.

Ο π. Χρυσόστομος Γκίλμπερτ, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» υπηρέτησε για οκτώ συναπτά έτη στον ιστορικό ναό του Ευαγγελισμού του Μανχάταν και συνέβαλε στην αναγέννηση και γενικότερα στην Ανάσταση του ναού και της κοινότητας.

Τον τελευταίο χρόνο υπηρέτησε στην Ελλάδα και επιστρέφει ανανεωμένος και έτοιμος να αναλάβει τα νέα και συνάμα τα πιο απαιτητικά καθήκοντα.

Μήνυμα Στέλλας Παντελίδη

Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν Στέλλα Παντελίδη χθες απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στα στελέχη και τα μέλη στο οποίο αναφέρει: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού, θα ήθελα να πω ότι ήταν τιμή να γνωρίσω και να εργαστώ δίπλα στον π. Νικόλαο.

Τον ευχαριστούμε για τον χρόνο του και τη συνεισφορά του στον Καθεδρικό μας Ναό και για την χαρά να μοιραστούμε όλες τις επιτυχίες!

Λυπούμαστε καθώς τον βλέπουμε να φεύγει με την όμορφη οικογένειά του, αλλά τους ευχόμαστε καλή τύχη και ευτυχία στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής τους!

Θα τους θυμόμαστε με τις ωραιότερες σκέψεις και αναμνήσεις!

Ελάτε μαζί μας αυτή την Κυριακή 28 Αυγούστου στην τελευταία του Λειτουργία και στη συνέχεια για μια αποχαιρετιστήρια δεξίωση στην Αίθουσα «Χιώτης» !!

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.