Οι Ρεπουμπλικάνοι ανακοίνωσαν ένα νέο πακέτο βοήθειας, οικονομικού ύψους ενός τρις δολαρίων

0
329
Ο αρχηγός Mitch McConnell. Φωτογραφία: AL DRAGO / BLOOMBERG NEWS

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία ανακοίνωσαν χθες, ένα νέο πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών της COVID-19, οικονομικού ύψους ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Το πακέτο αυτό, καταρτίστηκε σε συνεργασία με τον Λευκό Οίκο ανοίγοντας το δρόμο για διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς για ένα πρόγραμμα που θα έχει ως στόχο να βοηθήσει τους Αμερικανούς, καθώς οι παρατεταμένες παροχές ανεργίας λήγουν μέσα στην εβδομάδα.

Ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ ανακοίνωσε αυτό που χαρακτήρισε ως “ένα ειδικά σχεδιασμένο και στοχευμένο” σχέδιο, με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην επιστροφή των παιδιών στο σχολείο, των εργαζόμενων στη δουλειά τους, ενώ η πρόταση αυτή, παρέχει υποστήριξη στο σύστημα υγείας που μάχεται κατά της πανδημίας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 150.000 Αμερικανούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόταση αυτή θα συμπεριλάβει μερικές πρόσθετες παροχές ανεργίας, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τα ποσά των επιδομάτων, αλλά και άμεσες πληρωμές 1.200 δολαρίων για κάθε Αμερικανό, όπως επίσης και κίνητρα για την παραγωγή προστατευτικού εξοπλισμού για τους εργαζόμενους στον κλάδο της υγείας. Η παραγωγή του εξοπλισμού αυτού θα γίνει στις ΗΠΑ, αντί της Κίνας.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.