ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Η υπουργός Παιδείας της Ελλάδος, Νίκη Κεραμέως, το απόγευμα της Τρίτης, 24 Σεπτεμβρίου 2019, επισκέφθηκε την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, όπου έγινε δεκτή και συνομίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρος.

Στην συνάντηση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση τύπου, διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και παιδείας στις ΗΠΑ, για στενότερη συνεργασία της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης με το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος και για από κοινού διοργάνωση των εορτασμών της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον της Εξοχ. κ. Υπουργού για την πρόοδο και την οργάνωση των Ελληνικών Σχολείων στις ΗΠΑ, κάτι που χαροποίησε τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος επίσης δίνει ιδιαίτερη σημασία και επιδεικνύει προσοχή στα ζητήματα αυτά.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.

Την κ. Υπουργό συνόδευαν ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη κ. Κωνσταντίνος Κούτρας και η Σύμβουλός της κ. Όλγα Γιαννιάδη, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο πλαισίωναν οι Θεοφιλ. Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος και Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Βασίλειος Δρόσος.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.