Η πρόεδρος του Μπρονξ τίμησε ομογενείς στην επέτειο της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας (βίντεο)

0
Από αριστερά διακρίνονται οι Ιλέινα Πούλου, π. Ιωάννης Παΐζης, Νίκος Κατέχης, Θεμιστοκλής Καρασαρίδης, Μερκούριος Αγγελιάδης, Κωνσταντίνος Τυράς, Βανέσα Γκίμπσον και Αραβέλλα Σιμωτά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. H αίθουσα «Στυλιανός και Αγγελική Ζερβούδη» της κοινότητας του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ το απόγευμα της Παρασκευής, 24 Μαρτίου 2023, είχε βάλει τα γιορτινά της για να υποδεχτεί την πρόεδρο του Μπρόνξ Βανέσσα Λ. Γκίμπσον (Bronx Borough President Vanessa L. Gibson) και τους τιμώμενους και να γιορτάσουν από κοινού την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου «Ευδοξία Λεβεσάνου», ο πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Κατέχης, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Ευάγγελος Ζερβούδης και τα άλλα στελέχη υποδέχτηκαν την πρόεδρο στην είσοδο της αίθουσας και εισήλθαν μαζί στην αίθουσα.

Ήταν η δεύτερη φορά που η κ. Γκίμπσον επέλεξε την κοινότητα του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ για να ανακηρύξει την 25η Μαρτίου ως Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας για την κομητεία του Μπρονξ.

Στην εκδήλωση παρέστη και πολυμελής αντιπροσωπεία της Κασιακής Αδελφότητας Αμερικής οι οποίοι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη προς την πρόεδρο για την τιμή και για την αγάπη της για την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η πρώην πολιτειακή βουλευτής της Αστόριας, Αραβέλλα Σιμωτά η οποία αναφέρθηκε στην γνωριμία της με την πρόεδρο την περίοδο της θητείας της στην πολιτειακή βουλή της Νέας Υόρκης.

Η πρόεδρος του Μπρονξ, Βανέσσα Λ. Γκίμπσον συνεχάρη τους μαθητές του σχολείου, οι οποίοι έψαλλαν τον εθνικό μας ύμνο και την Ιλέιν Πούλου που έψαλε τον εθνικό ύμνο της Αμερικής.

Αναφερόμενη στην εν λόγω γιορτή επεσήμανε ότι έχει τετραπλό χαρακτήρα, διότι τιμούμε την προσφορά της Αρχαίας Ελλάδας στο σύγχρονο κόσμο, την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, την προσφορά της ομογένειας στο δήμο και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και τους επιτυχημένους ομογενείς.

Στην συνέχεια βράβευσε τα αδέλφια Μιχάλη και Κωνσταντίνο Τυρά, ιδιοκτήτες των δύο εταιρειών «FoodFest Depot» και «Victory Foodservice» με έδρα το Μπρονξ και τόνισε ότι προσφέρουν εργασία σε διακόσιους περίπου εργαζόμενους και προσφέρουν την δική τους συμβολή στην πρόοδο και την ανάπτυξη της κομητείας.

Το βραβείο παρέλαβε και εκ μέρους του αδελφού του ο Κωνσταντίνος Τυράς, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την τιμή καθώς επίσης και για το ενδιαφέρον της προέδρου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στον Μερκούριο Αγγελιάδη, ιδρυτή και πρόεδρο της M.A. Angeliades, Inc. με έδρα το Λονγκ Άϊλαντ Σίτι του Κουίνς.

Ο Μερκούριος Αγγελιάδης και η πρόεδρος του Μπρονξ Βανέσα Γκίμπσον. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η κ. Γκίμπσον ανέφερε ότι ο τιμώμενος αποτελεί την προσωποποίηση του αμερικανικού ονείρου και ότι κατάφερε να δημιουργήσει μια ισχυρή οικοδομική εταιρεία η οποία κατατάσσεται στις 400 καλύτερες ιδιωτικές εταιρείες της Αμερικής.  

Τόνισε επίσης ότι ήταν ο πρώτος εργολάβος του ναού του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ και ότι απολαμβάνει του σεβασμού και της εκτίμησης της κοινότητας.

Το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στον Θεμιστοκλή Καρασαρίδη, μέλος και στυλοβάτη της κοινότητας του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ.

Ο Κωνσταντίνος Τυράς και η πρόεδρος του Μπρονξ Βανέσα Γκίμπσον. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η κ. Γκίμπσον απένειμε έπαινο στην πρώην πολιτειακή βουλευτή Αραβέλλα Σιμωτά για την προσφορά της στην ομογένεια καθώς επίσης και το βραβείο νεότητας (Youth Award) στην Mia Montanez την προσφορά της στα ευαγή ιδρύματα και στον συνάνθρωπο.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο π. Ιωάννης Παϊζης, ο πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Πέτρου, Νίκος Κατέχης και ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας και νυν πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, κ. Ευάγγελος Ζερβούδης.

Αμέσως μετά το χορευτικό του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου της κοινότητας του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ υπό την διεύθυνση της διευθύντριας Σοφίας Γεργατσούλη και της δασκάλας Ελευθερίας Καλλιμάνη ερμήνευσε παραδοσιακούς χορούς.

Στιγμιότυπο από την ομιλία της προέδρου του Μπρονξ, κ. Βανέσα Γκίμπσον. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η πρόεδρος του Μπρονξ Βανέσα Γκίμπσον, αριστερά, ενώ τιμά την πρώην πολιτειακό βουλευτή της Αστόριας Αραβέλλα Σιμωτά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το χορευτικό του Ελληνικού Σχολείου του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η χορωδία του Ελληνικού Σχολείου του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ με τις δασκάλες τους Ελευθερία Καλλιμάνη, αριστερά και η Σοφία Γεργατσούλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Κατέχης, και η πρόεδρος του Μπρονξ (δεξιά). Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την παράσταση των μαθητών του Ελληνικού Σχολείου του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Νίκος Κατέχης, Μερκούριος Αγγελιάδης και Αραβέλλα Σιμωτά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η πρόεδρος του Μπρονξ Βανέσα Γκίμπσον ενώ βραβεύει την Mia Monantez. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο π. Ιωάννης Παϊζης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η πρόεδρος του Μπρονξ, Βανέσα Γκίμπσον, ενώ βραβεύει τον Θεμιστοκλή Καρασαρίδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στο βήμα ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ, Ευάγγελου Ζερβούδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την υποδοχή της προέδρου του Μπρονξ Βανέσα Γκίμπσον στην κοινότητα του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.