Η πρόεδρος του Μπρονξ τίμησε ομογενείς και 25η Μαρτίου (βίντεο)

0
Οι τιμώμενοι σε μια αναμνηστική φωτογραφία ε την πρόεδρο του Μπρονξ Βανέσα Γκίμπσον και τους συνεργάτες της. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. H αίθουσα «Στυλιανός και Αγγελική Ζερβούδη» της κοινότητας του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ το απόγευμα της Παρασκευής, 5ης Απριλίου 2024, είχε βάλει τα γιορτινά της για να υποδεχτεί την πρόεδρο του Μπρόνξ Βανέσσα Λ. Γκίμπσον (Bronx Borough President Vanessa L. Gibson) και τους τιμώμενους και να γιορτάσουν από κοινού την 203η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου «Ευδοξία Λεβεσάνου» και τα στελέχη της κοινότητας υποδέχτηκαν την πρόεδρο του Μπρονξ στην είσοδο της αίθουσας και εισήλθαν μαζί στην αίθουσα.

Ήταν το τρίτο συναπτό έτος που η κ. Γκίμπσον επέλεξε την κοινότητα του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ για να ανακηρύξει την 25η Μαρτίου ως Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας για την κομητεία του Μπρονξ.

Στην εκδήλωση παρέστη και πολυμελής αντιπροσωπεία της Κασιακής Αδελφότητας Αμερικής οι οποίοι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη προς την πρόεδρο για την τιμή και για την αγάπη της για την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Παρέστη επίσης και ο ευεργέτης της κοινότητας του Αγίου Πέτρου, κ. Στυλιανός Ζερβούδης.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η πρώην πολιτειακή βουλευτής της Αστόριας, Αραβέλλα Σιμωτά, η οποία αναφέρθηκε στην γνωριμία της με την πρόεδρο την περίοδο της θητείας της στην πολιτειακή βουλή της Νέας Υόρκης.

Στιγμιότυπο από την βράβευση του επιχειρηματία και προέδρου της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Γεράσιμου Στεφανίτση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η πρόεδρος του Μπρονξ, Βανέσσα Λ. Γκίμπσον συνεχάρη τους μαθητές του σχολείου, οι οποίοι έψαλλαν τους εθνικούς ύμνους και φωτογραφήθηκε μαζί τους.  

Αναφερόμενη στην εν λόγω γιορτή επεσήμανε ότι έχει τετραπλό χαρακτήρα, διότι τιμούμε την προσφορά της Αρχαίας Ελλάδας στο σύγχρονο κόσμο, την 203η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, την προσφορά της ομογένειας στο Μπρονξ και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και τους επιτυχημένους ομογενείς.

Στην συνέχεια βράβευσε τέσσερις προσωπικότητες της ομογένειας του Μπρονξ και απένειμε και τα βραβεία νεότητας.

Από την βράβευση του καθηγητή Δημητρίου Χαμηλού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η κ. Γκίμπσον απένειμε «Εύφημη Μνεία» στον διακεκριμένα εστιάτορα, φιλάνθρωπο και συνάμα πρόεδρο της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Νέας Υόρκης, Γεράσιμο Στεφανίτση, στον πρώην πρόεδρο της κοινότητας του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ και νυν πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Ευάγγελο Ζερβούδη, στον αντιπρόεδρο της Κασιακής Αδελφότητας της Νέας Υόρκης, Νικόλαο Παπαγεωργίου και στο στέλεχος της κοινότητας του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ Δημήτριο Χαμηλό.

Τα Βραβεία Νεότητας (Youth Awards) απονεμήθηκαν στον Εμμανουήλ Σοφίλλα, πρωτοετή φοιτητή στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Manhattan College και στην Ειρήνη Παπακανάκη, πρωτοετή φοιτήτρια στην Παιδαγωγική Σχολή του Manhattan College.

Οι τιμώμενοι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη για την τιμή και εστίασαν την προσοχή τους στην προσφορά των φορέων που εκπροσωπούν και στην αφοσίωσή τους στην διατήρηση και μεταλαμπάδευση των παραδόσεων, των ηθών και εθίμων στις νεότερες γενιές των Ελληνοαμερικανών.

Μεταξύ άλλων διακρίνονται ο Ευάγγελος Ζερβούδης με την σύζυγό του Αθηνά, η πρόεδρος Βανέσα Γκίμπσον και την Αραβέλλα Σιμωτά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Την παράσταση έκλεψε το χορευτικό της Κασσιακής Αδελφότητας που ερμήνευσε τους χορούς της Κάσου.

Οι Κασιώτες εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη για τον σεβασμό και την αγάπη της προέδρου Βανέσα Γκίμπσον για την ομογένεια και την κάλεσαν να παραστεί στις επικείμενες εκδηλώσεις για την 200ή επετείο του Ολοκαυτώματος της Κάσου.

Η πρόεδρος του Μπρονξ Βανέσα Γκίμπσον, ο Νικόλαος Παπαγεωργίου και η Αραβέλλα Σιμωτά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Γεράσιμος Στεφανίτσης, Αραβέλλα Σιμωτά και στο βήμα η πρόεδρος του Μπρονξ Βανέσα Γκίμπσον. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η πρόεδρος του Μπρονξ Βανέσα Γκίμπσον σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την χορωδία και τις δασκάλες τους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το χορευτικό της Κασσιακής Αδλεφότητας Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τις βραβεύσεις. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.