Η πολυτάλαντη Eleni Fuiaxis άγγιξε τις ψυχές των μαθητών του Λυκείου της Αστόριας

1

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Άγγιξε τις ψυχές των μαθητών του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας η πολυτάλαντη Ελληνοαμερικανίδα συγγραφέα, ηθοποιός, αλλά και μοντέλο Ελένη Φουγιαξή (Eleni Fuiaxis). Κι αυτό διότι επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο να παρουσιάσει το συγγραφικό της έργο και κατάφερε να καθηλώσει το ενδιαφέρον τους και να πυροδοτήσει τον διάλογο.

Οι παρουσιάσεις της κ. Φουγιαξή εντάσσονται στο γενικότερο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας του προηγμένου Ημερήσιου Ελληνοαμερικανικού Σχολείου.

Η παρουσίαση, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, έλαβε χώρα την Τρίτη, 28  Φεβρουαρίου 2023, στην βιβλιοθήκη του Σχολείου του Αγίου Δημητρίου

Η ομιλήτρια σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους τελειόφοιτους του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Η συγγραφέας Eleni Fuiaxis παρουσίασε το βιβλίο της στους μαθητές μέσα από έναν παιγνιώδη και διαδραστικό τρόπο, δημιουργώντας μια ζώνη ελευθερίας και δημιουργικότητας, στην οποία τα παιδιά μπόρεσαν να εκφράσουν τις σκέψεις, τις επιθυμίες αλλά και τις ανησυχίες τους που σε άλλες ώρες δεν τους δίνεται εύκολα αυτή η ευκαιρία.

Μέσα από τη συζήτηση που ακολούθησε και την ενεργή συμμετοχή τους, τα παιδιά προβληματίστηκαν και ενισχύθηκε η επιθυμία τους να εντάξουν το εξωσχολικό βιβλίο στην καθημερινότητα τους.

Επίσης η Eleni Fuiaxis μίλησε στις τάξεις 7η μέχρι και 12η για το πώς διαχειρίστηκε τις επαγγελματικές της επιλογές και παράλληλα έκανε κάποιες συστάσεις για το πώς θα μπορούσαν να επιτύχουν την εκπλήρωση των μελλοντικών τους στόχων.

Τόνισε ιδιαίτερα το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η καλοσύνη, η ενσυναίσθηση, η υπομονή και η συμπόνια στη ζωή μας.

Επιφυλασσόμαστε πως θα ακολουθήσουν και παρόμοιες δράσεις στο μέλλον, που στόχο πάντα θα έχουν τον μαθητή και το βιβλίο.

Φιλαναγνωσία

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενίσχυσης και προώθησης της φιλαναγνωσίας. Σκοπός της φιλαναγνωσίας είναι η εξοικείωση των μαθητών με το βιβλίο και την ανάγνωση αλλά και η σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης με το λογοτεχνικό βιβλίο.

Αυτή η σχέση θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν την κριτική και δημιουργική τους σκέψη, να δραστηριοποιήσουν τη φαντασία τους και την εφευρετικότητα τους, να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και να καλλιεργήσουν τη γλωσσική τους έκφραση με έμμεσο και βιωματικό τρόπο. Εν κατακλείδι να συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών.

Εμείς στον Αγίο Δημήτριο, πιστεύουμε πως το σχολείο είναι ο ιδανικός χώρος για να πραγματοποιηθούν τέτοιες δραστηριότητες που κέντρο και αναφορά έχουν το βιβλίο.

Σπουδαία βοήθεια στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας διαδραματίζει και η γνωριμία των παιδιών με συγγράφεις.

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.