Η παρουσίαση βιβλίου του Συλλόγου Καστοριέων θα ενώσει τους απανταχού Καστοριανούς

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης αριστερά, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Καστοριέων "Ομόνοια" Δήμος Σιώκης. Φωτογραφία: FB.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» την Κυριακή, 30 Μαΐου 2021 και ώρα 11.00 π.μ. (6.00 μ.μ. ώρα Ελλάδος) θα διοργανώσει μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας. Η εκδήλωση λόγω της πανδημίας θα λάβει χώρα διαδικτυακά και θα προβληθεί μέσω της πλατφόρμας Ζοοm και του λογαριασμού του Συλλόγου στο Face Book και θα έχει ως κεντρικό θέλα την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της κ. Βερόνικας Αποστόλου Παμπουκίδη «Η Σκληρή κυρία Πλάκα».

Στην εκδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν και να μιλήσουν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αθανάσιος Ρήμος, καθώς επίσης και οι πρόεδροι των Συλλόγων Καστοριέων των Αποδήμων Θεσσαλοινίκης, Αθήνας και Φρανφούρτης και θα παράσχουν την δυνατότητα στους Καστοριανούς της Νέας Υόρκης να ενημερωθούν για τις πρωτοβουλίες του Δήμου για την προώθηση του τουρισμού και για το συντονισμό της δράσης των Αποδήμων.

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση καλούνται να κάνουν κλικ στο: https://www.facebook.com/Kastoriany

Η αφίσα της εκδήλωσης. Φωτογραφία: FB.

Το πλήρες περιεχόμενο του παιδικού βιβλίου «Η Σκληρή κυρία Πλάκα» θα είναι διαθέσιμο με ανάρτηση στο fb του Συλλόγου μας μετά την ολοκλήρωση της διαδικτυακής εκδήλωσης.

Συναντήσεις Προέδρου

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δήμος Σιώκης λίγες ημέρες πριν το Πάσχα μετέβη στην Καστοριά, όπου είχε την δυνατότητα να δει ιδιοίς όμμασιν τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού και συνάμα να διαπιστώσει τις πραγματικές ανάγκες στις οποίες μπορεί να συνδράμουν ο Σύλλογος και η Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς, καθώς επίσης και οι Καστοριανοί που θέλουν να ευεργετήσουν τον τόπο τους.

Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσονταν και η συνάντηση με τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη, η οποία έλαβε χώρα στο Δημαρχείο. Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά σε έργα που υλοποιήθηκαν με τη στήριξη του Συλλόγου και ιδιαίτερα την εποχή της πανδημίας και εξέφρασε και δημοσίως την ευγνωμοσύνη για την αέναη προσφορά των Καστοριέων της Νέας Υόρκης και του Συλλόγου τους στην πατρίδα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η συνάντηση του Προέδρου του Συλλόγου Δήμου Σιώκη με το προεδρείο της Ελληνοαμερικανικής ‘Ενωσης Καστοριάς, καθώς συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την συνεργασία των δύο φορέων και την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών.  

Ο Δήμος Σιώκης (κέντρο) με τα ηγετικά στελέχη της Ελληνοαμερικανικής ‘Ενωσης Καστοριάς. Φωτογραφία: FB.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.