ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης αύριο, Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021 και ώρα 7.00 μ.μ. διοργανώνει στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια ανοικτή ενημερωτική συνάντηση και συνέντευξη τύπου προς τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης.

Η απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας, 2 Αυγούστου 2021 στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια και λόγω της κρίσης του κορωνοϊού ήταν υβριδική. Ο επίτιμος πρόεδρος και ευεργέτης της Ομοσπονδίας Βασίλειος Σταθάκος και ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης συμμετείχαν μέσω ανοικτής ακροάσεως.

Την συνάντηση διηύθυνε ο συντονιστής της Επιτροπής, κ. Δημήτριος Καλαμαράς και συμμετείχαν οι πρώην πρόεδροι, Δήμος Σιώκης και Νίκος Διαμαντίδης, ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, κ. Δημήτριος Α. Γωνιάς, ο καθηγητής Κοινωνιολογίας του Κολεγίου του Κουίνς Νίκος Αλεξίου, ο οποίος εκπροσώπησε την Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαφάνειας και Θεσμών, Χρήστος Βουρνάς και ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Κλεάνθης Μεϊμάρογλου.

Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στις «αντικαταστατικές» και παράνομες, όπως τις χαρακτήρισαν αποφάσεις και ενέργειες της μειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και στις «παράνομες» έκτακτες γενικές συνελεύσεις.

Από αριστερά διακρίνονται οι Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Δημήτριος Καλαμαράς και Χρήστους Βουρνάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Εκτενή αναφορά έγινε και στην απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής για την καθαίρεση του Δημητρίου Α. Γωνιά, από το αξίωμα του προέδρου της και ο κ. Γωνιάς θεώρησε την καθαίρεσή του παράνομη και δήλωσε ότι, αύριο, Τετάρτη, στην συνέντευξη τύπου θα αποκαλύψει όσα συνέβησαν από την 6 Ιουνίου μέχρι και σήμερα.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του καθηγητή Νίκου Αλεξίου, ο οποίος ακύρωσε το ταξίδι του στην Ελλάδα προκειμένου να ασχοληθεί με την έρευνα των οικονομικών και διοικητικών ατασθαλιών που οδήγησαν στην παράλυση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Ο κ. Καλαμαράς και οι άλλοι πρόεδροι επεσήμαναν ότι αύριο, Τετάρτη, θα δώσουν στην δημοσιότητα τις καταγγελίες που έχουν καταθέσει τόσο στην Επιτροπή των Πρώην Προέδρων, όσο και στην Εφορευτική Επιτροπή.

Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτριος Α. Γωνιάς, Νίκος Διαμαντίδης, Δήμος Σιώκης, Νίκος Αλεξίου, Κική Βουρνά, Δημήτριος Καλαμαράς και Χρήστους Βουρνάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η ανακοίνωση

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων:

Η καταστατικά επικυρωμένη Διοικούσα Επιτροπή των πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης καλεί τους προέδρους και τους αντιπροσώπους συλλόγων, νυν και πρώην μελών της Ομοσπονδίας, τους εκπροσώπους των ομογενειακών ΜΜΕ και ευρύτερα τους ομογενείς που ενδιαφέρονται για την Ομοσπονδία σε ανοιχτή ενημερωτική συγκέντρωση και συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 στις 7μμ στο Σταθάκειο Κέντρο (22-51 29th St, Astoria, NY 11105).

Θα παραστεί και θα μιλήσει ο επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Σταθάκος.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή, Νικόλαος Διαμαντίδης, Συντονιστής, Δημήτριος Καλαμαράς, Συντονιστής, Βασίλειος Σταθάκος, Επίτιμος Πρόεδρος και Δήμος Σιώκης, πρώην Πρόεδρος

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.