Η πλειοψηφία των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας αγνοεί την Γ. Συνέλευση και προχωρά

0
Αριστερά οι πρώην πρόεδροι, ενώ δεξιά η Εφορευτική Επιτροπή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης θεωρεί παράνομη και αντικαταστατική την έκτακτη γενική συνέλευση της Παρασκευής, 30ής Ιουλίου 2021, αγνοεί τις αποφάσεις της και προχωράει ακάθεκτη.

Αν και βάσει της αποφάσεως της εν λόγω γενικής συνέλευσης αναστέλλονται όλες οι δράσεις μέχρι και την γενική συνέλευση της 14ης Σεπτεμβρίου και τις εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου, εν τούτοις οι νέοι συντονιστές Δημήτριος Καλαμαράς και Νίκος Διαμαντίδης συγκάλεσαν νέα σύσκεψη της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων για απόψε το βράδυ, 2 Αυγούστου 2021.

Η σύσκεψη θα λάβει χώρα στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια και βάσει προηγούμενης απόφασης θα είναι υβριδική. Συνεπώς όσοι πρώην πρόεδροι δε θα μπορέσουν να συμμετάσχουν δια ζώσης θα συμμετάσχουν διαδικτυακά. Στην συνάντηση θα παραβρεθούν η Εφορευτική Επιτροπή, η Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή και η Επιτροπή Διαφάνειας και Θεσμών. Πρόκειται για τα ανώτατα εξελεγκτικά όργανα της Ομοσπονδίας.

Στιγμιότυπο από την έκτακτη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Οι κ.κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, Απόστολος Τομόπουλος και Νίκος Βέλλιος είναι αποφασισμένοι να μποϋκοτάρουν τη συνεδρίαση. Ο κ. Απόστολος Τομόπουλος, ο οποίος είναι γραμματέας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εκ μέρους της μειοψηφίας επεσήμανε ότι «η γενική συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο της Ομοσπονδίας και αποφάσισε ότι αναστέλλεται κάθε δράση μέχρι τις εκλογές και ότι συνεχίζουν το έργο τους μόνον η Εφορευτική Επιτροπή και η Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή, καθώς επίσης και οι εκλεγμένοι από την συνέλευση συντονιστές Νίκος Μπάρδης και Τεντ Αστρινίδης».

«Εμείς δεν έχουμε καμιά διάθεση να παραβιάσουμε τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης και το πιο σημαντικό δεν μπορούμε άλλο να σπαταλούμε τον χρόνο μας σε ανούσιες και άσκοπες λογομαχίες. Πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η γενική συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο και πρέπει όλο να υπακούσουμε», επεσήμανε ο κ. Τομόπουλος.

Πληροφορίες των «Αναμνήσεων» αναφέρουν ότι ο νομικός σύμβουλος Γεώργιος Ραζής θα παραλάβει και επίσημα σήμερα, Δευτέρα, το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης και θα το κοινοποιήσει σε όλους τους πρώην προέδρους συνιστώντας τους να συμμορφωθούν.

Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή

Η Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή η οποία συμμετείχε στην γενική συνέλευση της Παρασκευής και οι τοποθετήσεις των κ.κ. Πολύκαρπου Κοτρώνη και Γιάννη Στρουμπάκη κατάφεραν να αλλάξουν τα δεδομένα και να υπενθυμίσουν ότι ο έλεγχος θα είναι εξονυχιστικός και ότι μέχρι και την επόμενη Γενική Συνέλευση θα ξεκαθαριστεί η τύχη των ρευστών που η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων έχει λάβει την τελευταία πενταετία, καθώς επίσης και για τον τρόπο με τον οποίο διατέθηκαν τα χρήματα αυτά.

Η Επιτροπή συνεδριάζει κάθε Τρίτη στο Σταθάκειο Κέντρο και σε πρώτη φάση δέχεται τις εισηγήσεις των αξιωματούχων και όσων αναμείχτηκαν με τα οικονομικά της Ομοσπονδίας και στη συνέχεια θα καλέσει τους άμεσα εμπλεκομένους προκειμένου να διασταυρώσουν τις πληροφορίες που έχουν λάβει.

Παράλληλα με την επιτροπή θα ξεκινήσει και ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών.

Η μειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» την Πέμπτη παραχώρησε συνέντευξη τύπου. Αν και οι ίδιοι δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους εν τούτοις οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν την αφετηρία για την εξέταση και εξιχνίαση κάθε κατηγορίας είτε και καταγγελίας.

Εάν η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων ανταποκριθεί στο κάλεσμα των «Αναμνήσεων» για συνέντευξη τύπου θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα δοθεί η δυνατότητα στους δημοσιογράφους να ξεκινήσουν παράλληλα με τις επιτροπές τις δικές τους έρευνες για τις ατασθαλίες.

Εφορευτική Επιτροπή

Η Εφορευτική Επιτροπή κατά την διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 30ής Ιουλίου 2021 ανακοίνωσε την απόφασή της για την αντικατάσταση του προέδρου της Δημητρίου Α. Γωνιά.

Σήμερα ο γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής Αναστάσιος Καραγκούνης κοινοποίησε στα μέσα ενημέρωσης την επιστολή προς τον κ. Δημήτριο Γωνιά.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Εφορευτική Eπιτροπή Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μ.Ν.Υ.

Κ. Γωνιά.

Σε έκτακτο συμβούλιο της Εφορευτικής Επιτροπής στις 30 Ιουλίου 2021 στα γραφεία της Ομοσπονδίας και ώρα 6:30 μ.μ. κληθέντα όλα τα μέλη από τον Γραμματέα κ. Καραγκούνη, παρόντα ήταν τα 4 μέλη της επιτροπής: Αναστάσιος Καραγκούνης, Γεώργιος Χρυσομαλλίδης, Γιάννης Καραπετρίδης, Γρηγόρης Δημητρουλάκος

Και αποφάσισαν ομόφωνα την αποπομπή σας από την θέση του προεδρεύοντος στην Εφορευτική Επιτροπή, θέτοντας σας ως απλό μέλος. Πήραν την απόφαση λαμβάνοντας υπόψην τις δηλώσεις σας στα μέσα ενημέρωσης ότι η απόφαση για εκλογές στις 19 Σεπτεμβρίου δεν ήταν ομόφωνη και δεν έγιναν οι καταστατικές διαδικασίες, διαψεύδοντας την απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής.

Στην συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας 30 Ιουλίου 2021, ανακοινώθηκε η απόφαση της αποπομπής σας ως προεδρεύοντα της επιτροπής, παραμένετε όμως απλό μέλος.

Ομόφωνα ψηφίστηκε ως πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής είναι ο κ. Γεώργιος Χρυσομαλίδης. Η ολομέλεια της ομοσπονδίας αποφάσισε την εκλογή δυο αναπληρωματικών μελών, τον κύριο Αθανάσιο Αρώνη και τον κ. Νίκο Σούρελο.

Για την Εφορευτική Επιτροπή

Γεώργιος Χρυσομαλίδης – Πρόεδρος

Αναστάσιος Καραγκούνης – Γραμματέας

Γιάννης Καραπερτίδης – Μέλος

Γρηγόρης Δημητρουλάκος – Μέλος

Δημήτριος Γωνιας – Μέλος

Αθανάσιος Αρώνης – Αναπληρωματικός

Νίκος Σουρέλος – Αναπληρωματικός

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.